Florbalistky Liberce porazily Ostravu. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
26. 10. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Liberec získal cennou výhru, 6. kolo jinak překvapení nepřineslo

 



Šesté kolo nejvyšší ženské soutěže vyložené překvapení nepřineslo. Ve všech utkáních zvítězili favorité, šlágr kola pro sebe získaly hráčky Liberce, když porazily 4:1 Ostravu. Nejvyšší vítězství kola si připsaly Vítkovice, jejich bývalá brankářka Hana Ranochová zase vychytala za Chodov čisté konto.

Liberecké florbalistky rozhodly o výhře nad Ostravou ve druhé třetině, kterou vyhrály 3:0. Bojovné utkání sice na začátku poslední desetiminutovky zdramatizovala Ivana Paloncyová, ale vzápětí vrátila klid na hokejky Liberce Bursová. „Dnešní zápas moc florbalové krásy nepřinesl, vyhráli jsme hlavně díky bojovnosti ve třetí třetině,“ hodnotila utkání trenérka Liberce Lenka Bartošová.

Také Bohemians pomalu zapomínají na to, že po úvodních kolech uzavírali tabulku, a derou se nahoru, byť to nejde bez obtíží. Klokanky totiž ve čtyřiadvacáté minutě vedly už 4:0 a zdálo se, že si výhru bez problémů pohlídají. Vinohrady se však dvěma góly dostaly do hry a ve výsledku tak utkání skončilo 6:3. „Čekali jsme, až zahřmí. A ono stále nic, soupeř byl v nasazení lepší než my,“ postěžoval si Michal Matoušek.

Reprízu loňského čtvrtfinále pro sebe získal poměrem 9:1 Herbadent. Židenice nedokázaly vstřelit branku dříve než na začátku poslední desetiminutovky, ale to už prohrávaly 0:6. Přesto potvrdily svou pověst nepříjemného soupeře, což kvitovala hostující trenérka Markéta Šteglová. „Na hřišti jsme bojovali, padali do střel a hráli srdíčkem. Dle mého názoru je výsledek příliš krutý,“ smutnil domácí kouč Martin Hájek.

Hattrick reprezentantky Veroniky Rybičkové nasměroval za další tříbodovou výhrou florbalistky ELITE, které tak zatím zažily jediný neúspěch pouze s Herbadentem. Utkání bylo názornou ukázkou toho, jak je důležité do zápasu dobře vstoupit. Už v čase 2:07 vedlo ELITE 2:0 a Tatran, byť se dokázal zvednout, s výsledkem nic udělat nedokázal. „Soupeř předvedl dobrý výkon. Nás uspokojily dvě branky na začátku, poté jsme bohužel polevili,“ uznal Stanislav Richter.

Chodov s Vítkovicemi potvrdili role favoritů a zápasy s Olomoucí, potažmo Jičínem zvládli. Vítkovice na Dubině vyhrály 15:1 a svůj vůbec první bod v extralize žen zaznamenala finská obránkyně Riitta Lankinen. „Utkání náročné snad jen psychicky,“ komentoval domácí kouč Jiří Velecký.

Pražanky doma přivítaly Olomouc a v další repríze čtvrtfinále zvítězily 5:0, čisté konto tak udržela Hana Ranochová. Statisticky zajímavý je také fakt, že Olomouc dokázala všech pět svých vyloučení „vtěsnat“ do druhé třetiny. „Dnešní zápas bohužel postrádal jakékoliv parametry extraligového utkání,“ posteskla si Lenka Lačňáková, ačkoliv její tým bral tři body.

Výsledky 6. kola Extraligy žen

1. SC Vítkovice Oxdog – FBK Jičín 15:1
Sokol Brno Židenice Florbal.com – Herbadent Praha 11 SJM 1:9
FbŠ „pipni.cz“ Bohemians – TJ Sokol Královské Vinohrady 6:3
Crazy girls FBC Liberec – FBC ČPP BONUSIA Ostrava 4:1
FAT PIPE FLORBAL CHODOV – TEMPISH FBS Olomouc 5:0
Tatran Omlux Střešovice – ELITE Praha 2:6


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*