Gabriela Žůrková ukázala, jak moc je pro Jičín důležitá. Foto: Šimon Jiráček
28. 10. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Liberec padl v Jičíně, Chodov měl problémy a Ostrava v závěru přemohla Tatran

 



Sváteční kolo nejvyšší ženské soutěže přineslo několik překvapení a vyrovnaných partií. Šokem je především prohra Liberce v Jičíně, svěřenkyně Martina Řeháka nenavázaly na výkon proti Vítkovicím a zásluhou povedeného vstupu do utkání vyhrály 4:3. Určitou krizi potvrdily také Židenice, které v moravském derby podlehly Olomouci 2:4. Ostrava zase uzmula Tatranu šanci na body brankou pouhých 18 sekund před sirénou třetí třetiny.

Klíčovými se v tomto kole stala vyloučení, což se potvrdilo už v Jičíně. Domácí nastoupili už s duem Müllerová – Žůrková a na hře to bylo znát. V polovině zápasu vedlo FBK už 3:0 a byť se Liberec dokázal dostat na dostřel, Žůrková bleskově odpověděla. Liberec dokázal snížit ještě na 3:4, jenže závěrečný tlak neumožnilo vyloučení Kosové. „Děkuji holkám za obrovskou bojovnost, která byla podložena i umem ve vyrovnaném utkání,“ smekl Martin Řehák.

Vyloučení Žanety Rekové v závěru utkání může litovat také Tatran. Ve vyrovnaném utkání s Ostravou totiž rozhodovala každá maličkost a byl to právě gól Káčové v čase 59:42, který přisoudil domácím všechny body. Tatrankám tak zbyly oči pro pláč, ačkoliv poté, co soupeř dokázal ze stavu 0:1 otočit na 3:1 ve svůj prospěch, v sobě našly vnitřní sílu a vyrovnaly. „Těžký zápas, který nás stál spoustu sil, takže holky chválím za výdrž a bojovnost,“ hodnotila Karin Vavrečková.

ELITE potvrdilo, že není pro Chodov oblíbeným soupeřem, podobně jako Olomouc. Jenže dopadlo prakticky úplně stejně jako o 350 kilometrů dále Tatran. Dlouho drželo stav 0:0, poté dokázalo v posledních minutách vyrovnat ze stavu 1:3, jenže pětiminutové vyloučení Vranové, které následovalo krátce po vyloučení Chvátalové, mu zlomilo vaz, respektive se o to postarala branka Klímové. „V této době musíme zápasy prostě odbojovat, a to se povedlo. Jsme rádi za tři body,“ pochvalovala si trenérka Michaela Marešová, která vyzdvihla také výkon soupeře. „Soupeř byl lepší, gratulujeme mu k výhře,“ uznal Jaroslav Jelínek.

Do olomoucké Čajkarény přišlo 151 diváků a viděli velký obrat domácích hráček. Ty ještě po druhé třetině prohrávaly 1:2, jenže třemi brankami v poslední části zvrátily utkání na svou stranu a po Vinohradech si připsaly druhý domácí cenný skalp. A když už jsme u těch vyloučení, obrat nastartovala Grufíková brankou z trestného střílení. „Čekalo se vyrovnané utkání, průběh proto nikoho nepřekvapil. Oba soupeři trestali hrubé chyby a Brno nakonec udělalo o jednu víc,“ hodnotil spokojený Ondřej Otáhal.

Jana Christianová poprvé zaklekla v brankovišti Herbadentu proti Bohemians a vychytala výhru 5:2. Na první branku sice čekali diváci skoro celou první třetinu, poté ale Herbadent rozjel brankostroj a získal rozhodující náskok v podobě vedení 5:1. Dalšími třemi body se na výhře podílela nejproduktivnější hráčka soutěže Lucia Košturiaková. „Dnešní utkání se z našeho pohledu hrálo v dobrém tempu a s nábojem,“ ocenil Tomáš Kodiš.

Herbadent tak zůstal stoprocentní a v televizním utkání si to rozdá o 1. místo s rovněž neporaženými Vítkovicemi. Ty přijely na Vinohrady bez kapitánky Denisy Ferenčíkové a první polovinou utkání se protrápily, nakonec ale vyhrály jednoznačně 9:1. „Oproti předchozímu gólově bohatému zápasu byl tento ze startu poněkud křečovitější, zejména v koncovce. I přes poměrně velké množství slibných příležitostí holkám chyběl klid ve finální části.“ popisoval problémy svého týmu vítkovický Jaromír Veselý.

Výsledky 7. kola extraligy žen:

FBC ČPP BONUSIA Ostrava – Tatran Omlux Střešovice 4:3
FBK Jičín – Crazy girls FBC Liberec 4:3
TEMPISH FBS Olomouc – Sokol Brno Židenice Florbal.com 4:2
TJ Sokol Královské Vinohrady – 1. SC Vítkovice Oxdog 1:9
ELITE Praha – FAT PIPE FLORBAL Chodov 3:4
Herbadent Praha 11 SJM – FbŠ „pipni.cz“ Bohemians 5:2


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*