Jan Natov se proti svému bývalému klubu neprosadil. Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav Jan Natov se proti svému bývalému klubu neprosadil. Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav
31. 10. 2015 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Tatran vynuloval Natova a veze z Boleslavi všechny body

 



Tatran vyloupil Mladou Boleslav a Středočeši tak musejí skousnout první porážku v sezoně. Střešovice uhlídaly ofenzivní hvězdu soupeře Jana Natova, který v létě zamířil do Boleslavi právě z mistrovského celku. Hattrickem se na výhře 6:3 podílel Jiří Kolísko. Ve druhém sobotním utkání Sparta porazila Litvínov 8:7 v prodloužení.

Boleslavští do zápasu nevstoupili špatně. Ke střele natáhl Krzyžanek a poslal domácí do vedení. Ještě před přestávkou však stihl srovnat Fridrich. Na začátku druhé části se oba týmy střídaly v šancích, ale další gól přišel až ve 29. minutě, kdy se před brankou nejlépe zorientoval Jiří Kolísko.

Domácí stihli brzo odpovědět. Kafka nejprve zlikvidoval Salátovu střelu, na Pluhařovu dorážku ovšem neměl nárok. A jelikož Tatran pak promarnil přesilovku, šlo se i po druhé třetině  do šaten za vyrovnaného stavu.

Středočeši v úvodu poslední periody opět odskočili o gól, trefil se Salát. Tatran se poté vybičoval k obratu. Nejprve potrestal chybu soupeře Řehoř a o 16 vteřin později vystřelil přesně Jiří Kolísko.

Útočníkovi Tatranu zápas vyšel dokonale. V 56. minutě totiž zkompletoval hattrick a zajistil svému týmu dvougólové vedení. To ještě rozšířil Marek Vávra. Naopak Janu Natovovi první zápas proti bývalému klubu pořádně zhořkl. Přes velkou snahu se ani jednou neprosadil a svůj minizápas prohrál 0:3. Tatran zvítězil na půdě Mladé Boleslavi 6:3 a znova se přihlásil do boje o nejvyšší příčky.

Litvínov má další bod, spílá ale sudím za to, že jich nebylo víc. Bivoj v nové hale dřel a bojoval a spoustu soubojů dohrával na hraně. Snad i proto k němu byli rozhodčí Pangerl a Šedivý přísní. Na trestné se objevili v utkání hned čtyři hráči domácích a ani jeden sparťan, minimálně dva tresty Litvínova ale byly hodně sporné. Bivoj po celou dobu utkání vedl a Sparta dokázala vyrovnat až 11 minut před koncem.

I poté domácí tým ještě jednou odskočil do jednobrankového vedení, ale hosté si přece jen vybojovali prodloužení. Do něj Litvínov vstupoval opět v oslabení, protože půl minuty před koncem základní hrací doby poslali sudí za katr Viktora Hocelíka. Nabídnutou přesilovku Sparta využila díky Marvánkově střele přes několik bránících hráčů a připsala si bod navíc. Hodně se ale na něj nadřela.

Už podruhé za sebou se v sestavě Litvínova neobjevil hrající kouč Daniel Hulič a pouze dirigoval svůj tým ze střídačky.

Sobotní výsledky 8. kola superligy:

MLADÁ BOLESLAV – TATRAN 3:6
LITVÍNOV – SPARTA 7:8p


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Fans napsal:

    Litvínov hrál úžasně, ale už podruhý jako v Mostě ty dva dementi. Ten poďobanej tam běhá s rukou jak na srazu NSDAP a ten druhej se z ničeho nic objeví a pískne něco, i když je asi kilometr daleko.

Napsat komentář

*