Olomouc získala cenný bod na půdě Bohemians. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
1. 11. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Tatran poprvé vyhrál ve hře, Olomouc získala bod proti Bohemians

 



Osmé kolo nejvyšší ženské soutěže přineslo několik nečekaných výsledků. Asi největším překvapením je zisk Olomouce, která si z Prahy odváží jeden poté, co Bohemians podlehla na nájezdy. Vítězství nad Libercem nepotvrdil ani Jičín, který padl s Tatranem. Pražský celek tak poprvé vyhrál na hřišti, předchozí výhru získal kontumací původně prohraného utkání. Obdivuhodný návrat zvládly také Židenice, které porazily ELITE.

Událostí kola je jednoznačně bodový zisk Olomouce na Bohemians. V základní hrací době skončilo utkání 1:1, když se prosadily Slavíková, respektive Sklenářová a o vítězi tak musely rozhodnout až nájezdy, které rozhodla až v deváté sérii Poláková. „Domácí byli aktivnějším týmem. Ve třetí třetině nás opravdu zamkli a my tak můžeme být spokojeni jak se svou obrannou hrou, tak odvezeným bodem,“ hodnotil kouč Hanaček Ondřej Otáhal.

Tatran otočil utkání s Jičínem a po kontumační výhře nad Libercem si připsal první tři body na hřišti. Přitom to s ním nevypadalo vůbec dobře, už ve 14. minutě prohrával po brance Satýnkové 1:3. Jenže to bylo ze strany Jičína vše, Tatranky naopak vstřelily tři branky a mohly se radovat se zisku stejného počtu bodů. „Dnes jsme do utkání nevstoupili dobře, ale po promluvě v šatně jsme se zvedli a předvedli jsme vynikající výkon,“ pochvaloval si kouč Tatranu Miroslav Vybíral.

Druhý velký obrat předvedly Židenice. Ty rovněž nevstoupily do zápasu s ELITE dobře, jenže využily dvou přesilovek, z nichž ta první byla po vyloučení Chvátalové pětiminutová, a dokázaly otočit skóre utkání na svou stranu. Zmar ELITE podtrhla v polovině utkání vlastní branka Radové. Pražanky se sice dokázaly dostat na dostřel, jenže klid na hokejky Židenic vrátila ještě před druhou přestávkou Veletová. „Dnes jsme předvedli nejlepší výkon v této sezoně,“ usmíval se po výhře 6:3 kouč Židenic Martin Hájek.

Liberec napravil své zaváhání s Jičínem. Vinohrady, podobně jako Židenice ELITE, porazil díky skvělé druhé třetině, kterou vyhrál dílčím skóre 4:0. V prostřední části se hattrickem blýskla Martina Dostalíková, přičemž na vstřelení tří branek potřebovala šest minut a 41 sekund. „Důležité tři body jsou doma, a to je hlavní. Chyby vylepšíme a poučíme se z nich,“ slíbil liberecký Petr Horáček.

Ostrava přijela bojovat na půdu Chodova a brankářce Zuzaně Košťálové její premiéra v nejvyšší ženské soutěži hned na začátku pořádně zhořkla: Chodov totiž už v čase 2:33 vedl 3:0 a utkání v poklidu dovedl do vítězného konce poměrem 10:2. Kaňkou utkání je fakt, že chodovskou obránkyni Kristýnu Bachmaierovou musela z haly přepravit sanitka do nemocnice. „Dá se říci, že od třetí minuty byl zápas rozhodnutý a mohly si zahrát také naše mladé pušky,“ hodnotila utkání Anet Jarolímová. Když už je řeč o mladých puškách: Suchá s Pitterlingovou si proti Ostravě připsaly první branky v extralize.

Výsledky 8. kola extraligy žen

Crazy girls FBC Liberec – TJ Sokol Královské Vinohrady 6:1
Sokol Brno Židenice Florbal.com – ELITE Praha 6:3
Tatran Omlux Střešovice – FBK Jičín 4:3
FbŠ „pipni.cz“ Bohemians – TEMPISH FBS Olomouc 2:1pn.
FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FBC ČPP BONUSIA Ostrava 10:2


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*