Obě oslovené hráčky sází na vlastní poctivý výkon. Foto: Vlaďka Zoubková - florbalvitkovice.cz
2. 11. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Ženy letos poprvé v televizi. Klíčem je vlastní zodpovědný výkon, zní z Vítkovic a Herbadentu

 



Ženská nejvyšší soutěž opět míří na televizní obrazovky. A lepší zápas si tým České televize pod vedením Ondřeje Zamazala asi nemohl vybrat. V dohrávce osmého kola se totiž střetnou domácí Vítkovice s Herbadentem: dva dosud neporažené celky si to tak budou moci rozdat o průběžnou první pozici v základní části. Zástupkyně obou týmů tvrdí, že soustředit se musí především na vlastní výkon.

Televizní kamery už nejsou pro extraligové hráčky takovou neznámou, přesto oba tábory vnímají utkání speciálně. „Musíme v týdnu do Ostravy a musíme si kvůli tomu vzít volno. Má to však i své kladné stránky, jako jsou diváci a kulisa kolem toho všeho,“ hodnotí obránkyně Herbadentu Denisa Billá.

Její jmenovkyně a kapitánka Vítkovic Ferenčíková vnímá utkání jako odměnu. „Každý zápas s Herbadentem je pro nás speciální, protože se jedná o jeden z nejlepších týmů v Česku,“ pochvaluje si slovenská kapitánka. „To, že hrajeme v televizi, je pro nás víceméně bonus a možnost propagovat náš klub v dobrém světle,“ pochvaluje si.

V sázce je první místo, může týmy nějak ovlivnit, že poslední utkání shodně odehrály proti soupeřům z nižších ligových pater? „Nemyslím si,“ říká Ferenčíková. „Oba týmy vědí, že daný televizní zápas bude o něčem jiném a musíme k tomu také tak přistoupit,“ burcuje.

Její soupeřka připomíná ještě jeden důležitý aspekt tohoto utkání, který souvisí se situací na špici ligové tabulky. „Věřím, že oba týmy vědí, jak důležitý tento zápas je, ne kvůli 1. místu v tabulce, ale kvůli tomu, že je to jedno z mála utkání, které bude kvalitní po všech stránkách,“ upozorňuje Denisa Billá.

Oba týmy také zatím mají v sezoně jasně vyprofilované lídry: na straně Herbadentu střeží brankoviště Jana Christianová a řádí Lucia Košturiaková, ve Vítkovicích se daří především duu Ferenčíková – Pantělejevová a z brankoviště vše jistí Lenka Kubíčková.

Na co si tedy dát největší pozor?„Jak už jste si sám dobře odpověděl, největší pozor si budeme muset dát na Lucku Košturiakovou, která má nyní opravdu výbornou formu. Doufám, že jí vydrží až do mistrovství světa,“ usmívá se kapitánka Vítkovic a reprezentační spoluhráčka dnešní soupeřky. „Herbadent ale není jen o dvou hráčkách, působí kompaktně. V zápase se musíme soustředit na všechny hráčky a podat zodpovědný, týmový výkon,“ hledá klíč k vítězství.

Také Denisa Billá má jasno. „V zápase si budeme muset dát největší pozor na to, abychom hráli to, co od nás budou chtít trenéři a na zbytečné chyby,“ popisuje. „Neřešíme, jak se komu daří v jiných týmech, soustředíme se na sebe a na náš výkon,“ zakončila zkušená obránkyně Herbadentu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*