9. 5. 2011 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

Liberec hlásí první změny: přichází Moťková a na Slovensko se vrací Valjentová

 



Přestupový trh se dal pohybu také v ženské extralize. Jako první hlásí oficiální změny družstva Liberce a Herbadentu. Snad po roce spekulací se pod Ještěd přesouvá obránkyně Kateřina Moťková, z Liberce naopak po jedné sezoně odchází zpět na Slovensko Klaudia Valjentová.

Odchod Valjentové je hodně nečekaný, ale má poměrně logický důvod. „Klaudia spojila při svém příchodu do FBC Liberec zájem o florbal se studiem na liberecké Technické univerzitě. Bohužel se jí nepodařilo splnit své studijní povinnosti a z toho důvodu ve škole nedobrovolně skončila,“ vysvětlil příčiny neplánované ztráty prezident Liberce František Příhoda. Reprezentační útočnice se tak po roce vrací na Slovensko, podle posledních informací do své mateřské Nemšové, ač o ni měl vážný zájem také Dragons Bratislava.

Liberec ale nepočítá jen ztráty. Dlouho se o tomto přestupu spekulovalo, aby se nakonec stal skutečností. Do Liberce totiž z Herbadentu zamířila obránkyně Kateřina Moťková. „Přimělo mě asi to, že poslední sezonu v Herbadentu jsem se dost trápila,“ odhaluje pozadí přestupu. „Cítila jsem, že musím něco změnit, najít novou motivaci a chuť do florbalu,“ prozradila důvod, proč se rozhodla pro změnu.

Pod Ještědem ji bude trénovat Lenka Bartošová, se kterou před rokem a půl ještě hrála na mistrovství světa ve Švédsku.  „Jsem velmi ráda, že k nám přijde tato zkušená posila, určitě u nás dostane prostor, aby ukázala a zužitkovala, co v ní všechno je,“ těšila se Bartošová na spolupráci.

Moťková má o svém působení v Liberci jasno. „Chtěla bych se stát platnou a užitečnou hráčkou a pomoci svými zkušenostmi,“ objasnila svou představu, ke které potřebuje, jak si sama uvědomuje, zapadnout do kolektivu. Zároveň se těší na novou zkušenost, kterou přestup pod Ještěd nabídne. Těším se, že poznám, jak se florbal dělá v jiném klubu,“ uvedla.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*