14. 5. 2011 Extraliga žen (9) KOMENTÁŘŮ

ROZHODNUTO: Jihlava se přihlásí do extraligy žen

 



Úderem pátečního poledne odstartovala možnost přihlásit se do soutěží pořádaných ČFbU v sezoně 2011/2012. A ještě před půlnocí přišla zásadní informace z Vysočiny. V pátek odpoledne se totiž sešlo vedení jihlavského FBŠ, aby vyřklo definitivní ortel v otázce účasti žen v extralize. A ten zní očekávaně: Jihlava se přihlásí do extraligy žen. Reálné obrysy tak získává možnost 12 týmů v nejvyšší ženské soutěži.

Souhlasem vedení tak vyvrcholil proces, který v Jihlavě začal výhrou v 1. lize žen. Kolotoč jednání se zástupci města a potenciálních sponzorů nakonec přinesl své ovoce. „Díky kladnému postoji města Jihlava a slibným jednáním s potenciálními sponzory do toho jdeme. Extraliga má u nás zelenou,“ informoval v pátek večer prezident klubu a současně trenér týmu žen Michal Peterka.

Jihlava se chce zaměřit především na fyzickou kondici, s jejímž nabíráním pomáhá hráčkám i bývalý hokejový obránce Jan Šmarda. Podle něj je dobrá fyzička základ úspěchu. „Co jsme se dívali na extraligové zápasy, pokud budou holky dobře připravené, dá se jich tři čtvrtiny vyhrát jen fyzickou stránkou,“ prohlásil Šmarda před časem pro server idnes.cz.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Tom napsal:

    A jen taková nepodstatná otázka?Kde bude ta Jihlavu tu extraligu hrát??V tý její 100 letý hale?Kde jsou mobilní tribuny zároveň i střídačkama a trestnejma lavicema?

  • Hala napsal:

    Ahoj Tome,
    své dotazy klidně můžeš adresovat přímo nám… a ano, přesně v té hale. Tedy až na to hala není 100 letá a po „mobilními“ tribunami si představuju osobně trochu něco jiného. Podle současné klasifikace hala vyhovuje požadavkům unie, ptám se tedy proč ne…

    MP

    • Zach napsal:

      Jestli ta hala vyhovuje extralize žen, tak tomu trošku nerozumím. Je to jedna z nejhorších hal na vysočině, jak povrchem haly, tak vším ostatním. Nezlobte se na mě, ale ta hala je příšerná a celostátní soutěže si ji nezasloužej 🙂

  • skoky napsal:

    znám i horší haly, kde se hrála extraliga, takže kein stres…

  • Hala napsal:

    Ono není zas tak čemu (ne)rozumět… prostě haly nejsou a nejspíš nové dlouho nebudou. A z toho mála co se nabízí je nereálné je termínově vyblokovat, když o SH Třešť se „dělí“ pět florbalových oddílů s futsalem a dalšími sporty 🙂

    http://www.cfbu.cz/redakcni_system/adresar/haly.htm

  • Daňový soumar napsal:

    Tak Jihlava do extraligy patří, ale ten humbuk, co kolem toho dělá, to je trochu moc. Novináři, pište to a to, sponzoři, dejte nám to a to, máme takové a takové plány, strategie a cíle. Nic proti. V dnešní době to bez manažerských agresivních tahů nejde. Ale někdy je to moc. Navíc v Jihlavě se nikdy neuskutečnilo nic, co se naplánovalo. Vzdušné zámky. Ale snad extraligu udrží. Určitě bude oživením.

  • Terka napsal:

    Ano, hala určitě nepatří k těm lepším, ale již zmíněná Fat Pipe Arena, nebo hala v Trutnově, kde nebylo téměř nic vidět, a taky se tam hraje.. Ano hráčky jsou v kontaktu s diváky, ale jistě to pořadatel vymyslí a nestane se nic, co by mohlo jakkoliv ohrozit hráčky ;))

    Myslím, že každý člen/ka jihlavského týmu rád přivítá , když jim postavíte novou halu, když se vám tahle nelíbí :)))

Napsat komentář

*