IBF Falun. Foto: flickr IFF IBF Falun. Foto: flickr IFF
10. 11. 2015 Zahraničí (3) KOMENTÁŘŮ

Světový žebříček klubů dál vede Falun. České celky klesly

 



Obhájce triumfu na Poháru mistrů, švédský šampion v sestavě s tahouny národního týmu – nikdo jiný než Falun momentálně vést světový žebříček florbalových klubů ani nemůže. I když na něj v aktuálním listopadovém vydání pořadí druhý Linköping mírně stáhl náskok. Naposledy se žebříček počítal v dubnu před finále ligových soutěží všech 4 velmocí. Z nich jsou na tom nejhůř čeští zástupci. Hodně to ovlivňuje fakt, že domácí Superliga má nejnižší koeficient pro výpočet pořadí.

Žebříček už několik let zpracovává český statistik Jan Bartůněk a je inspirován systémem hodnocení ELO, používaného například mezi šachisty. Do porovnání jsou zahrnuty jen kluby elitních zemí, jež se spolu utkávají v turné EFT. Body získávají na základě výsledků v ligách, skóre, ale i významnosti zápasu. A stejně jako na EFT se český florbal krčí vzadu. Nejlepším domácím klubem v pořadí je mistrovský Tatran na 23. místě, Střešovičtí tak zaznamenali propad o 4 pozice. Hned za nimi je Mladá Boleslav, mírný pokles zaznamenala většina tuzemských týmů.

width="630"

Raketově vyletěl nahoru Karlstad, nováček a překvapení Superligy nebyl do minulého sčítání zahrnut, teď mu patří 19. místo. Naopak nejmarkantnější propad prodělaly finské týmy. SPV vyklidilo 4. příčku a nyní je až 11, helsinské SSV se propadlo dokonce o devět míst!

Žebříček florbalových klubů - 2. 11. 2015

Žebříček florbalových klubů – 2. 11. 2015


Autor: red



KOMENTÁŘE

  • kritik napsal:

    nejmarkantnější propad prodělalo finské SPV -7, když se podívám na SSV, to se propadlo o 9… Když něco napíšu, tak by nebylo na škodu si to po sobě přečíst a ověřit.

    • obhajce napsal:

      Mozna ze ten propad byl usuzovan podle poklesu ratingu a be pricky, tak se zkuste priste zamyslet nez hned urazet. Dela to z vas pak omezence.

      • obhajce napsal:

        A vubec kvuli vam jsem precetl clanek a musim uznat ze musite byt uplbe retardovany, nebo vam kazde prectene slovo bere silene moc energie a u clanku jste to nezvladl az dokonce. Jestli to druhe tak doufam ze me odpovedi nebudete cist

Napsat komentář

*