Milan Fridrich. Foto: Štěpán Černý Milan Fridrich. Foto: Štěpán Černý
11. 11. 2015 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

755 diváků vidělo v Plzni Fridrichův koncert. A Tatran rozstřílel Litvínov

 



Očekávaným výsledkem skončila výjezdní předehrávka 9. kola Superligy. Nováček z Litvínova se proti Tatranu dlouho držel statečně, v závěru ale odpadl a obhájce titulu zvítězil jasně 14:5. Řádil zejména veterán Milan Fridrich, který si připsal hned 7 kanadských bodů!

Tatran poprvé v této sezoně vyslal do zápasu rekonvalescenta a obvyklého kapitána Marka Deutsche. To Litvínov nastoupil podle očekávání bez Dana Huliče, který tým opět pouze koučoval z lavičky.

I tak ale Severočeši začali zostra a rychle šli do vedení. První gól utkání vstřelil už ve 2. minutě Viktor Hocelík a předznamenal tak brankové hody. Do konce první části Tatran otočil na 5:3! Právě pátý zásah Střešovic čtyři vteřiny před první sirénou pravděpodobně utkání zlomil.

Na začátku druhé části se totiž Pražané prosadili znovu, odskočili soupeři už o tři góly. Litvínovští se nevzdávali, na konci zápasu ale přeci jen přestali stíhat. Úřadující mistr naopak ukázal svoji kvalitu a navýšil skóre až na konečných 14:5.

Čtyřmi trefami se blýskl Marek Vávra, hattrick si připsal Filip Ullmann. Jasný králem duelu se však stal nestárnoucí Milan Fridrich, který 3 góly dal a na další 4 přihrál. Významnou roli v zápase měli i jeho o generaci mladší spoluhráči – Marek Beneš (1+4) a Ondřej Němeček (1+1).

I v Plzni se ukázalo, že výjezdní zápasy bývají vydařeným zpestřením nejvyšší soutěže. Do haly místní Lokomotivy dorazilo 755 diváků, kteří si užili parádní florbalové představení.

Předehrávka 9. kola Superligy

Tatran Omlux Střešovice – SK Bivoj Litvínov 14:5 (5:3, 3:2, 6:0)
Branky: 3. Ullmann (M. Beneš), 6. M. Vávra (Fridrich), 11. Fridrich (M. Vávra), 15. Ullmann (M. Beneš), 20. M. Vávra (Fridrich), 21. Němeček (M. Beneš), 31. M. Vávra (Fridrich), 40. Fridrich, 48. Fridrich (Němeček), 53. Meliš (Fridrich), 55. M. Beneš (Ullmann), 56. M. Vávra z TS, 57. Řehoř, 60. Ullmann (M. Beneš) – 2. Hocelík, 6. T. Novotný (Skalitz), 17. Kašpárek (Skuhrovec), 31. Kašpárek (Hocelík), 36. Skalitz (Krejčí). Rozhodčí: Martin Valenta – Michal Žďárský. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Diváci: 755.

Hvězdy zápasu:
*** Milan Fridrich
** Marek Vávra
** Marek Beneš


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*