Spoluhráči oslavují pětigólového střelce Filipa Hrabala (23). Foto: Ladislav Káňa Spoluhráči oslavují pětigólového střelce Filipa Hrabala (23). Foto: Ladislav Káňa
14. 11. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Hrabal pěti góly sestřelil Pardubice. Těm nestačilo ani vedení 5:1

 



Pardubice začaly duel proti Ostravě skvěle! Už v desáté minutě vedly 4:0 a po první třetině odcházely do šaten za stavu 5:1. Jenže ani to jim k zisku bodů nestačilo. Ostrava totiž předvedla nevídaný obrat a díky pětigólovému představení kanonýra Hrabala veze z východu Čech vítězství 8:5.

Na časomíře svítí čas 9:47 a hostující FBC si bere time-out. Domácí Pardubice totiž vedou 4:0, přičemž tři z úvodních čtyř gólů vstřelily v pětiminutové početní výhodě. Ostravané sice následně snížili zásluhou Hrabala, jenže vzápětí se nechal za hru na zemi vyloučit Vojtíšek a Ďopan přesilovku využil.

Do druhé části se tak trenéři Ostravy rozhodli vstoupit se změnou na brankářském postu. Laju vystřídal Klobučník a další gól už do ostravské sítě nepustil! Naopak se začali prosazovat jeho spoluhráči v poli. Ve druhé části se mezi střelce zapsali Plíhal, Svačinka, podruhé Hrabal a rázem to bylo o pouhý gól. Pardubický náskok byl fuč.

Na koni tedy byli hosté, což stvrdili v úvodu závěrečné dvacetiminutovky. Ve 44. minutě Hrabal chladnokrevně zužitkoval nabídnutou šanci a zařídil svému týmu vyrovnání.

Závěr zápasu se změnil ve „one man show“ ostravského útočníka. V čase 49:02 totiž poslal Ostravu do vedení a za necelé tři minuty vstřelil svůj pátý zásah, když přišpendlil míček pod břevno. Ostrava ještě dorazila zdecimované Pardubice osmým gólem. Zápas dvou celků z dolní poloviny tabulky tak ovládla 8:5.

9. kolo Tipsport superligy:

Sokol Pardubice – FBC Ostrava 5:8 (5:1, 0:3, 0:4)
Branky:
 4. Zozulák (Teichman), 6. Ďopan, 8. Bahník (Zozulák), 10. Formánek, 18. Ďopan (Brychta) – 15. Hrabal (Zbořil), 21. Plíhal (Trulík), 33. Svačinka (Komačka), 34. Hrabal (Svačinka), 44. Hrabal, 49. Hrabal (Svačinka), 52. Hrabal (Trulík), 56. Trulík (Hrabal). Rozhodčí: Hála, Kotala. Vyloučení: 2:2, navíc Jakub Plíhal (Ost.) 5 min. Využití: 4:2. Diváci: 428.

Hvězdy zápasu:
*** Filip Hrabal
** Jakub Klobučník
* Petr Trulík


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*