Brno - Chodov. Foto: Martin Dvořák Budou se hráči Chodova na konci série radovat podobně jako v základní části? Foto: Martin Dvořák
15. 11. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Šílená superliga! Brnu nestačilo 10 gólů, Boleslav ztratila další bod ve Vítkovicích

 



Florbalisté Brna mohli jít do trháku, ale doma nedokázali dovést do zdárného konce duel s Chodovem. Tři vteřiny před koncem srovnal Patrik Dóža na šílených 10:10 a Tom Ondrušek svým pátým gólem v zápase nakonec rozhodl prodloužení. Potřetí v řadě nedokázala naplno bodovat ani Mladá Boleslav, ta ale nakonec dobyla hřiště Vítkovic po nájezdech.

Šlágr prvního s druhým přinesl parádní přestřelku, několik skvělých individuálních výkonů a nakonec i emotivní závěr zápasu, ve kterém Chodov stihl stáhnout tříbrankovou ztrátu a v prodloužení brankou Patrika Dóži strhl vítězství na svou stranu.

Utkání vyšlo zejména Tomu Ondruškovi, který ve městě, kde vyrostl, nasázel svému bývalému klubu hned pět gólů, včetně toho rozhodujícího v předposlední minutě prodloužení. Také o vyrovnání se zasloužil Ondrušek,filigránskou nahrávkou vzduchem přes brankoviště totiž tři sekundy před koncem vyzval ke skórování parťáka z útoku Patrika Dóžu.

Brno si ale za ztracený zápas může samo. Vždyť sedm minut před koncem zvyšoval Radek Krajcigr gólem znamenajícím hattrick na 10:7. Pak Buldoci propadli. Ač museli mít více sil, neboť ve hře prostřídali více hráčů, nezvládli zápas takticky, nechali se v posledních minutách zmáčknout a o nabyté vedení přišli.

Ač skóre 10:11 vypadá atraktivně, diváci v hale na Vodové často museli kroutit hlavami. Výkon hodný superligy rozhodně nepodali sudí Pangerl s Šedivým, zápas se jim zvrhl, hřiště občas připomínalo divadelní sál a hráči se mnohdy víc váleli, než aby hráli, některé zákroky ale rozhodně bolely. Remíza po základní hrací době však byla zasloužená. Chodovu bod navíc za to, že utkání nevzdal, patří zaslouženě.

BULLDOGS BRNO – CHODOV 10:11p

Vítkovice vstupovaly do duelu s Mladou Boleslaví s nepříliš dobrou bilancí nedávných kol. Tři ze čtyř posledních utkání tým prohrál. V utkání s favorizovanými Středočechy se ale tým z Dubiny vytáhl a rozhodně nedal kůži lacino.

Hosté se dlouho nemohli dostat do tempa a museli reagovat na vedení Vítkovic. V průběhu druhé třetiny se ale Mladé Boleslavi povedl obrat z 2:1 na 2:4 a zdálo se, že zkušený celek, kterému tentokrát nechyběly ani exvítkovické osobnosti Jelínek s Kološem, zápas dovede do vítězného konce.

Jenže Vítkovice hrály v daleko větší pohodě a klíčové momenty se střelecky vydařily hlavně Lukášovi Hájkovi, který v poslední třetině dvakrát prostřelil Rytycha a poslal zápas do prodloužení. Nastavený čas rozhodnutí nepřinesl a ke smůle domácích se v nájezdech tentokrát Hájek mýlil. Mladá Boleslav tak nakonec brala dva body po úspěšné exekuci Jiřího Curneyho.

VÍTKOVICE – MLADÁ BOLESLAV 5:6sn

Otrokovice mohou po vydřeném vítězství nad Vinohradami dál myslet na boj o play-off. Také poslední nedělní duel rozhodlo až prodloužení a v něm souhra Kostky s Krchňáčkem. Hosté mohou litovat promarněného náskoku, o který přišli pět minut před koncem, když nechali domácím výhodu trestného střílení. Vinohrady mohly vedení ještě strhnout na svou stranu, v posledních sekundách ale nevyužily přesilovku. Po Krchňáčkově gólu ztrácí Otrokovice na osmou příčku jeden bod a zároveň je těší veledůležité vítězství nad soupeřem ze spodní pětky.

OTROKOVICE – VINOHRADY 4:3p


Autor: red



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*