Iveta Hyršlová (druhá zleva) je jedinou hráčkou, která nebyla na posledním EFT a je nominována. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
16. 11. 2015 Reprezentace žen (11) KOMENTÁŘŮ

NOMINACE NA MS: Jediná změna oproti EFT. Hyršlová do obrany místo Halfarové

 



Nominace české reprezentace žen se nakonec v jednom jménu liší od té sestavy, která před týdnem bojovala na posledním podniku série Euro Floorball Tour ve finském Tampere. Štáb hlavního trenéra Miroslava Janovského se rozhodl vyměnit Zuzanu Halfarovou za Ivetu Hyršlovou, jinak zůstala nominace totožná.

Hlavní trenér dopředu avizoval, že dvacítka florbalistek si jede do Tampere potvrdit své místo ve finální nominaci, v rozhovoru pro Florbal.cz posléze přiznal, že se mu po akci objevily tři otazníky.

Nakonec se rozhodl k jedné změně: obránkyni Vítkovic Zuzanu Halfarovou nahradila Iveta Hyršlová z Bohemians, která by na šampionátu měla nastupovat v obraně.

Jinak tým zůstal nezměněn, bránu bude střežit dvojice Kubíčková – Ranochová, před nimi bude operovat osmnáct hráček. Především u dua Ratajová – Hyršlová se dá počítat s tím, že budou nastupovat dle potřeby jak v útoku, tak v obraně.

Hned osm hráček zažije atmosféru mistrovství světa žen poprvé v životě: brankářka Ranochová, trojice obránkyň Leierová, Ratajová a Rybičková a konečně útočný kvartet Enenkelová, Mlejnková, Paloncyová a Řepková.

Konečná nominace na MS žen 2015 ve Finsku:

Lenka Kubíčková (Vítkovice)
Hana Ranochová (Chodov)

Denisa Billá (Herbadent)
Martina Čapková (Herbadent)
Iveta Hyršlová (Bohemians)
Hana Koníčková (NST / Finsko)
Klára Leierová (Liberec)
Denisa Ratajová (SB-Pro / Finsko)
Veronika Rybičková (ELITE)

Adéla Bočanová (Bohemians)
Veronika Enenkelová (Vítkovice)
Anet Jarolímová (Chodov)
Eliška Krupnová (Pixbo / Švédsko)
Michaela Mlejnková (Red Ants / Švýcarsko)
Kamila Paloncyová (Vítkovice)
Martina Řepková (Chodov)
Hana Sládečková (SB-Pro / Finsko)
Tereza Urbánková (Mora / Švédsko)
Jana Vojáčková (Chodov)
Eliška Vrátná (Chodov)


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Emirates napsal:

    Divný tým…

  • Horvy napsal:

    Rychlostně tam Billá a hlavně Čapková s přihlédnutím k výkonům na poháru mistrů a v lize nemají co dělat. Snad to hecnou.

    Hlavně pokud ještě Čapková připojí své obvyklé zastavení se a kroucení hlavou, když rozhodčí pískne, když nepískne, když se jí něco nepovede, když se něco povede soupeři… tak budeme hrát jak ve čtyřech.

  • Petr napsal:

    Souhlas. Čapková se často vydává s balonkem na výlet a při ztrátě se nestačí vracet, protože rychlostně nestačí. Kolik takto padlo v poslední době gólů. Jejím pozitivem je naopak solidní střela, pokud se k zakončení ze střední vzdálenosti dostane. Billá, jak je zkušená, tak dost často pošle rozehru na čepel soupeřky.

    Šanci jednotlivě uspět mají, pokud budou držet posty. O to se snad postará trenér.

  • kecal napsal:

    Chytráci všichni… takovejhle hnůj se dá najít na každý nominovaný hráčce… tak hodnoťte až po MS…

  • Horvy napsal:

    Co je na om za hnůj?

    Je to fakt, který je patrný z posledních mezinárodních konfrontacích těch hráček (EFT, pohár mistrů). Zkrátka nejsou dost rychlé, aby byly konkurenceschopné při snaze o aktivní hru.

    Nepochybně mají tyto hráčky dostatek silný pch stránek, aby byly v reprezentaci. Na druhou stranu ale reprezentce díky jejich slabým stránkám nebude moct hrát určité herní varianty založené na rychlosti, pokud se nebude chtít vystavovat neustálému riziku propadnutí.

    Jak zápasy dopadnou bude záležet na zvolené taktice – nicméně tyto slabé stránky nékterých hrácek možnosti na volbu taktiky výrazné zužují.

  • kecal napsal:

    hnůj byl myšlen jen jako metafora

  • kecal napsal:

    a pokud víme, z mediální masáže, tak všechny hráčky musely splnit testy fyzické připravenosti… tááákžeee…

    • Petr napsal:

      Uběhnout 50 nebo 100 do limitu je něco jiného než na hřišti při hře a s florbalkou v ruce. Fyzický test je sice podmínka nutná, nemusí ale být dostačující. Ale počkáme a uvidíme.

Napsat komentář

*