Mladá Boleslav - Bulldogs Brno 9:4. Foto: Štěpán Tomš Mladá Boleslav - Bulldogs Brno 9:4. Foto: Štěpán Tomš
17. 11. 2015 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Buldoci narazili, z Boleslavi si odvezli búra i devět gólů. Na čelo jde Chodov

 



Mladá Boleslav konečně zabodovala naplno a ve šlágru svátečního kola poslala brněnské Buldoky domů s devíti góly v síti. Na čele tabulky je ale Chodov, který vyvezl nejvyšší soutěž do plechárny v Náchodě a před 562 diváky zdolal Pardubice 7:5.

Mladá Boleslav po třech zápasech, kdy nedokázala získat plný počet tří bodů, vyladila formu na souboj s Brnem. Buldoci jako tým z čela tabulky propadli hlavně v disciplíně a jelikož nechali hrát domácí tým jak dvouminutovou přesilovku 5 na 3 a vzápětí inkasovali další pětiminutový trest, tak nemohli mít naději na úspěch.

Střídačka Bulldogs. Foto: Štěpán Tomš

Střídačka Bulldogs. Foto: Štěpán Tomš

Do poloviny hrací doby to byl vyrovnaný zápas, pak ale hosty oslabil zadák Jiří Bauer, který byl možná nejdřív rád, že za strom na Kološe vyfasoval jen dvojku, ale chvíli poté, co se vrátil z trestné už „búra“ opravdu dostal.

Zatímco dvojnásobnou výhodou domácí nejdřív pohrdli, v dalších minutách v oslabení už vysílená obrana Brna padla, a to dokonce několikrát. Po dvou třetinách se tak šlo do šaten za stavu 6:1.
Buldoci sice v závěru zkorigovali skóre na konečných 9:4, ale ve šlágru kola padli a přišli o první příčku.

MLADÁ BOLESLAV – BULLDOGS BRNO 9:4

Na tu se vyhoupl po dalším otočeném zápase Chodov. Pražané zvolili za domácí prostředí Náchod, kam přišlo 562 diváků a dlouho to vypadalo, že by se mohlo zrodit překvapení.
Pardubice se totiž dokázaly vzpamatovat z gólu do šatny a v průběhu druhé třetiny získat dvougólový náskok. Jenže jak rychle k němu přišly, tak ho také rychle ztratily. Ještě před druhou sirénou stihli Pražan s Pražákem srovnat.

Vyprodaný Náchod. Foto: facebook Florbal Chodov

Vyprodaný Náchod. Foto: facebook Florbal Chodov

Chodov byl lepším týmem a nakonec svou převahu zúročil v obrat. Slovo si vzali reprezentanti Dóža s Ondruškem a Pardubice znovu padly po slibně rozehraném úvodu utkání. Po výsledku 7:5 je Chodov na čele, Pardubice naopak ztrácí na osmou příčku už šest bodů.

CHODOV – PARDUBICE 7:5

V Litvínově si připomněli před utkáním s Vítkovicemi státní svátek číslicemi 89´ na časomíře a domácí Bivoj pak favorizovaným Vítkovicím dosti znepříjemňoval cestu za vítězstvím.

17. listopad v Litvínově. Foto: Denisa Havlínová

17. listopad v Litvínově. Foto: Denisa Havlínová

Nováček soutěže hrál po dvě třetiny s hosty vyrovnaný souboj a chvíli před koncem druhé třetiny byl stav nerozhodný. S postupem času ale měly míček na svých holích stále častěji Vítkovice, které se také v poslední třetině dočkaly výraznějšího vedení.

Bivoj totiž až do stavu 4:4 pokaždé dokázal srovnat stav, po Jankulárově gólu, který přišel půl minuty před koncem druhé části, však už nenašel dostatek morálních sil na další zvrat. Lukáš Hájek pak ještě zkompletoval hattrick a Vítkovice si odvezly domů vítězství 7:5.

LITVÍNOV – VÍTKOVICE 5:7

Přímý souboj o osmou příčku doma ostravské FBC nezvládlo. Otrokovice dokázaly domácí tým zaskočit v průběhu druhé třetiny, kdy nasázely za Klobučníkova záda hned čtyři góly.

Podobný kousek, jaký se FBC povedl v Pardubicích, se už nekonal. Panteři si vedení pohlídali a do tabulky zapsali další veledůležité body. Po 10. kole drží možná nečekaně osmou příčku se dvoubodovým náskokem na své pronásledovatele.

FBC OSTRAVA – OTROKOVICE 5:8


Autor: red



KOMENTÁŘE

  • fanda napsal:

    myslím, že v poslední době to je pořádná holomajzna, co některé týmy hrají a praktikují je opravdu hrůza, šavlovačky od začátku do konce, mnohdy zbytečně tvrdá hra – ale co některým zbývá, když nic jiného neumějí. Líbivého a přitom špičkového florbalu v duchu fair play ubývá i zásluhou marných rozhodčí. Škoda, mnohdy je to nekoukatelné.

  • Fandousek napsal:

    Absolutní souhlas. Ale špičkový florbal v duchu fair play jsem kromě superfinále posledních pár let neviděl.Rozhodčí jsou marní. Zápas FBC – Vítkovice jsou ukázkovým příkladem..Ale co bys po rozhodčích chtěl, když se s nima nepracuje a hlavně rozhodčí sami nechtějí( až na opravdu málo vyjímek).A snaha KR, aby na rozhodčí psali týmy po zápasu kádrový posudek a KR by tím mohla argumentovat na VV, jak krásně pracuje..Tímto směrem by měl Šuman a VV upřít svou pozornost..

Napsat komentář

*