Potkají se Tereza Pilíková (v bílém) a Dominika Šteglová (v černém) v národním týmu? Foto: Ota Prášek. Potkají se Tereza Pilíková (v bílém) a Dominika Šteglová (v černém) v národním týmu? Foto: Ota Prášek.
25. 11. 2015 Reprezentace žen (10) KOMENTÁŘŮ

Ostřílené hráčky i mladé objevy. Které účastnice velkého derby mohou být platné v národním týmu?

 



Ve sledovaném utkání mezi Herbadentem a Chodovem byly k vidění hráčky, které budou Česko reprezentovat na blížícím se MS. Několik dalších se ale také o pozvánku do národního týmu, s výhledem na šampionát za dva roky, hlasitě přihlásilo. Kdo z Prahy 11 může být trumfem pro příští dvouletý cyklus?

Zápas odehrálo celkem šest českých účastnic MS v Tampere. Tu sedmou, brankářku Hanu Ranochovou, nechala trenérka odpočívat. Také výkon některých dalších hráček byl ale příslibem. Ukázalo se, že i ženský florbal má v Česku z čeho vybírat. Koho by mohl Miroslav Janovský nebo jeho případný nástupce využít?

Jana Christianová – Byla jednou z nejlepších brankářek světa, pak kariéru na rok přerušila. Do formy se ale očividně stihla rychle vrátit, byla hlavní hvězdou utkání. Dá se očekávat, že v příštím reprezentačním cyklu bude výraznou postavou národního týmu.

Kristýna Provázková – Zapomenout nemůžeme ani na gólmanku Chodova. Ta sice v sobotu nezazářila tolik jako její kolegyně na druhé straně, i tak ale v několika momentech předvedla svou třídu. Zvlášť v případě možného konce Lenky Kubíčkové se její služby můžou národnímu týmu hodit.

Kristýna Bachmaierová – Ačkoliv tak drobná obránkyně na první pohled nepůsobí, (nejen) na hřišti se s ničím nepáře. V české extralize je schopná podporovat ofenzivu v takové míře jako ona snad jen Tímea Patakyová z Elite. Rodačce z Kladna navíc její dělovou ránu může závidět leckterý muž. Pokud bude mít čas a chuť plnit potřebné povinnosti reprezentantky, bylo by velkou chybou ji nevyužít.

Dominika Kubišová – Kometa z Herbadentu svou rychlostí řádně větrala obranu soupeřek hlavně při protiútocích. Předvedla, že ve velké rychlosti umí i pracovat s míčkem a parádní ránou z plného běhu napálila břevno. Dres s lvíčkem na hrudi by si stoprocentně zasloužila.

Kristýna Provázková i Dominika Kubišová v derby ukázaly svou kvalitu. Foto: Ota Prášek.

Zkušená Kristýna Provázková i mladá Dominika Kubišová v derby ukázaly svou kvalitu. Foto: Ota Prášek.

Lucie Paulovičová – O nadcházející šampionát ji připravilo asi pouze pracovní vytížení, kvůli němuž nemohla absolvovat reprezentační akce. Bývalá hvězda Liberce v derby úplně nezazářila, i tak se ale (samozřejmě pokud to půjde) může do národního týmu vrátit.

Lucie Pilíková – Zlaté dítě českého florbalu ukázalo svou vyjímečnost. Lucie Pilíková ničila Chodov téměř nebránitelnými výběhy à la Tom Ondrušek a potvrdila, že její start na ženském EFT ve Švýcarském Willu nebyl výstřelem do tmy. Roste z ní velká hvězda světového florbalu.

Tereza Pilíková – Ačkoliv je starší, zůstává trochu paradoxně ve stínu své sestry. Na zmíněném turnaji ve Švýcarsku si ale v seniorském národním týmu zahrály spolu. I Tereza svou herní kvalitu má a tak nic nebrání tomu, aby si to brzy zopakovaly.

Lucie Primusová – Florbalovou veřejností často neprávem přehlížená mladá střelkyně bohužel nedostala ve hře tolik prostoru. I málo jí ale stačilo k tomu, aby potvrdila své hráčské kvality.  Ne náhodou nasbírala v 11 extraligových zápasech 12 bodů. Za zkoušku by určitě stála.

Tereza Syslová vyrostla ve špičkovou obránkyni. Foto: Ota Prášek.

Tereza Syslová vyrostla ve špičkovou obránkyni. Foto: Ota Prášek.

Tereza Syslová – Její nominace do „first listu” pro MS nebyla náhodná. 18letá obránkyně byla z hlediska defenzívy možná nejlepší hráčkou Chodova. Hrát na mnohem zkušenější útočnice jí nedělá problém, nebojí se ani podpořit útok. Ukázat by to mohla i v reprezentaci.

Dominika Šteglová – Kapitánka Herbadentu zavřela ústa všem pochybovačům a potvrdila, že ještě rozhodně nepatří do starého železa. Poslední dva roky jsme ji bohužel v národním týmu vidět nemohli kvůli osobním sporům s trenérem Janovským. Po případné změně kouče (eventuálně při výrazném zlepšení vztahů s tím současným) určitě může být reprezentaci ještě hodně platná.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*