Alexandra Ferencová (vlevo) s Kamilou Paloncyovou v loňském Superfinále. Foto: Jří Zerzoň
26. 11. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Sestry Paloncyovy proti sobě. V pokojíku bude večer klid, smály se

 



Ostravské derby přineslo jednu zajímavou konfrontaci. Proti sobě se totiž postavily sestry Paloncyovy: mladší Ivana je juniorskou reprezentantkou a sbírá první zkušenosti v dresu FBC, starší Kamila už je o poznání zkušenější, má doma mistrovský titul a stříbro z Poháru mistryň, za týden ji navíc čeká seniorské mistrovství. Po zápase se smály, že v pokoji bude večer klid.

Obě sestry se shodly, že před utkáním nervózní nebyly. Řekla bych, že je šikovnější než já, zkušenější a strašně těžko se jí bere míček z florbalky,“ hodnotila Ivana starší Kamilu. „Je úplně jiná než já, průbojná, pere se o každý míček a hraje úplně jinak než já,“ řekla zase Kamila o Ivaně.

Obě navíc nastupují se stejnou cifrou na dresu. Já jsem si zvolila číslo 29 podle data narození: 29. ledna. A u ségry to byla náhoda, že zrovna přišla do týmu a devětadvacítka byla volná,“ prozradila Ivana.

Je logické, že před zápasem proběhla nějaká sesterská komunikace. „Byl to náš první společný zápas na takové úrovni, určitě jsem se těšila, doma proběhly nějaké hecovačky, ale nic velkého,“ usmála se Kamila, která zároveň nahrála jednomu z přítomných novinářů na otázku, jestli spolu obě sestry bydlí. „Doma, v jednom pokojíku,“ odpověděla Ivana. „Myslím si, že v pokojíku bude klid, máme spolu výborný vztah, jedna druhé si přejeme, takže je to fajn,“ doplnila Kamila Paloncyová.

Řeč poté přišla na společné působení. Kamila už v FBC působila, otázky ale směřovaly k tomu, zda-li by Ivana nechtěla – i vzhledem k současné pozici obou týmů – do Vítkovic. „Jsem ráda, že můžu hrát extraligu za FBC a do budoucna uvidíme,“ nerozptylovala se mladší ze sesterského dua. „Je pravda, že nějaké kontakty ze strany Vítkovic byly, ale ona zatím příliš nechce. Je ráda, že může hrát extraligu za FBC a má tam svoje kamarádky. Zatím to bere trochu jinak,“ prozradila Kamila.

Starší ze sesterského dua se na závěr měla zamyslet nad tím, jestli by sestře přála branku také za nerozhodného stavu 3:3, která by toto utkání rozhodla. „Ale jo, vlastně, náš úplně první zápas byl na Czech Open, kdy ségra hrála za reprezentaci a dala Vítkovicím jedinou branku a tam jsem jí taky přála,“ odpověděla po krátkém rozmýšlení.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*