Vítkovičtí florbalisté svého městského rivala jasně přehráli. Foto: Facebook Florbal Vítkovice. Vítkovičtí florbalisté svého městského rivala jasně přehráli. Foto: Facebook Florbal Vítkovice.
28. 11. 2015 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Králem Ostravy jsou Vítkovice, Krajcigr zase řádil

 



Suverénním způsobem ovládli hráči Vítkovic ostravské derby. Výhrou 9:3 navázali na týden starý úspěch svých kolegyň z ženského týmu. Do čela tabulky se dostala Mladá Boleslav, svou pozici nejlepšího střelce soutěže potvrdil čtyřmi góly na hřišti Vinohrad brněnský Radek Krajcigr.

Vítkovické dívky smetly minulou neděli své soupeřky z FBC 9:0 a muži očividně nechtěli zůstat pozadu. První třetinu vyhráli hosté na střely 13:2, na ukazateli skóre pak díky dvěma zásahům Josefa Rýpara svítil stav 2:0. I když se po přestávce hráči „Pepina“ zvedli, góly dál padaly hlavně za Štěpána Laju.

FBC scházel z kádru vyřazený Jakub Robenek, a i proto své šance neproměňovalo. Až za stavu 1:7 se rychle po sobě trefili Petr Pastor a Václav Komačka. Závěrečná hra bez brankáře se ale domácím nepovedla, Vítkovice ještě pojistily své vítězství a potvrdily vzrůstající formu po špatném úvodu sezony.

Brno se udrželo v kontaktu s nejužším čelem superligové tabulky. Hlavní zásluhu na tom měl kanonýr Radek Krajcigr. Na jeho úvodní branku ještě odpověděl vinohradský Jan Králík, dvě vteřiny před první přestávkou se ale prosadil znovu a Brno už pak vedlo až do samého konce.

Bývalý hráč Pardubic po přestupu do moravské metropole chytil skvělou formu a v „Rieger aréně“ to ukázal naplno. V 35. minutě zkompletoval hattrick a na konci do prázdné branky přidal v utkání čtvrtý a celkově 24. gól v dosavadních 12 zápasech. Buldoci zvítězili jasně 8:3 a dotáhli se na dosud vedoucí Chodov.

Sparta se stala přesně před měsícem prvním týmem, který v letošní sezoně obral o body Mladou Boleslav. A dobře začala i v odvetě, po brance juniora Marka Zouzala šla dokonce do vedení. Středočeši ale vyrovnané první dějství nakonec vyhráli 3:2 a vykročili tak za očekávaným vítězstvím.

Pražané už žádný další gól nepřidali a úřadující vicemistr v čele s uzdraveným Petrem Novotným postupně vedení navyšoval. Skvěle zahrála Boleslav zejména ve třetí třetině, kdy se i přes velmi slušný výkon gólmana Martina Beneše trefila do branky hned pětkrát. Technologové se minimálně do úterního derby mezi Chodovem a Tatranem dostali do čela Superligy.

Ve třetím zápase proti favoritovi za sebou sahaly Pardubice po bodech, potřetí však odešly s prázdnou. Po Chodovu a Mladé Boleslavi trápili svěřenci Ondřeje Vichra i Bohemians. Ještě v 28. minutě poslal předposlední tým ligy do vedení mladý Přemek Pakosta, hned vzápětí ale šťastně skóroval obránce „klokanů“ Petr Tůma a od té doby jako by se zápas překlopil na stranu domácích.

Hlavní postavou utkání byl nakonec Martin Šimek, který se blýskl čtyřmi góly a upevnil si vedení v týmové tabulce produktivity. Bohemians se dostali na 4. místo před Tatran, Pardubice naopak zůstávají předposlední.

Sobotní zápasy 12. kola Tipsport superligy:

OSTRAVA – VÍTKOVICE 3:9
VINOHRADY – BRNO 3:8
MLADÁ BOLESLAV – SPARTA 10:2
BOHEMIANS – PARDUBICE 9:5


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • PetroF napsal:

    … byť se to nezdá, tak ukazatel je stroj. Minimálně to platí v gramatice.
    na ukazately skóre = na stroji …

    Druhou chybu necháme na Vaše hledání.

  • Fandousek napsal:

    Bohemka i Pardubice super hra.Zápas super.Šimek i Kisugite hráli skvěle.Škoda, že Pardubice nevydžely déle držet krok.A i když jsem kritikem rozhodčích, musím přiznat, že rozhodčí byli také super.Kéž by takových bylo více.

Napsat komentář

*