Tomáš Kafka a Jan Barák Tomáš Kafka a Jan Barák
1. 12. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Dojde na souboj Kafka vs. Barák? V nejstarším derby jde o čest Tatranu!

 



Mění se časy? Tradiční pražské derby mezi Chodovem a Tatranem je nejstarším v české florbalové historii. I vůbec první utkání prvního ročníku tehdejší první ligy sehrály tyto dva týmy. Dlouhá léta vládnul Tatran, trend poslední doby ale ukazuje, že se klub z Jižního Města rozhodl bilanci pomalu otáčet.

Z deseti posledních utkání vyhrál Tatran v základní hrací době jen tři, a také dvě poslední vítězství patří Chodovu, ač i loni chyběl, na rozdíl od Střešovic, v bojích o titul.

Jenže když přijde čas derby, bývají na „Jižáku“ ve střehu. Poslední vzájemný zápas skončil vítězstvím Chodova 9:5. I proto má věčně druhý pražský tým tentokrát už pětibodový náskok. Střešovice před prestižní dohrávkou chybí dokonce mezi čtyřmi nejlepšími týmy a pokud večer před televizními kamerami neuspějí, zůstanou na páté příčce.

To Chodov, který táhnou individuality typu Toma Ondruška nebo Patrika Dóži, hraje o čelo, na které se může v případě vítězství zase vrátit. „Víme, že pokud bychom tento zápas zvládli, tak už se za námi pomalu začne tvořit odstup a budeme mít velmi dobrou výchozí pozici pro druhou část sezóny. Naopak v případě porážky se tabulka na čele ještě více vyrovná,“ ví moc dobře trenér David Podhráský.

Kromě Ondruška s Dóžou může Chodov spoléhat ještě na jednoho borce, který důvěrně zná prostředí ve střešovické šatně. Tomáš Vávra nastupuje v novém prostředí na novém místě – v obraně a možná dostane na starost bránění svého bratra.

Právě Marek Vávra je totiž nejproduktivnějším hráčem Střešovic, které na rozdíl od Chodova stále ctí hru na tři formace. Když ale šlo do tuhého, dokázal trenér Jakoubek postavit pětky tak, že na ně nestačila doma ani favorizovaná Mladá Boleslav. A je možné, že v Tatranu tentokrát opět přestane čas experimentů.

Střešovice totiž potřebují body jako sůl, pokud chtějí být v roli těch, kteří si před play-off vybírají soupeře. „Jsme připraveni odvetu vyhrát,“ tvrdí Jiří Jakoubek, kterému budou chybět nemocní Vítovec s Mayerem.

TOP 5
CHODOV TATRAN
Marek Vávra 11 10 8 18 Patrik Dóža 11 17 16 33
Milan Fridrich 11 9 8 17 Tom Ondrušek 11 19 10 29
Marek Beneš 9 3 12 15 Martin Koutný 11 13 14 27
Filip Ullmann 9 4 10 14 Miloš Tyl 11 14 7 21
Martin Kubovič 11 9 0 9 Petr Pražák 9 7 6 13

A ještě na jednu změnu v sestavě asi dojde. Ač je v právě probíhající sezoně aktuální jedničkou Tatranu Michal Rebro, vypadá to, že do branky tentokrát zaklekne Tomáš Kafka. A tak se možná můžeme těšit na souboj gólmanů, kteří na posledním světovém šampionátu společně vybojovali bronz. Jan Barák je totiž snad už uzdravený a tenhle souboj by si nerad nechal ujít.

Chodov tradičně na televizní utkání vylepšuje svoji Sportovní halu Jižní Město o mobilní tribuny, které navyšují kapacitu diváků až někam k číslu 800. Cílem organizátorů je naplnit halu na maximum, což by znamenalo skvělou zprávu pro Nadační fond Pink Bubble, se kterým Chodov pro toto utkání spolupracuje.

„Ve spolupráci s lidmi z nadace jsme vybrali konkrétního pacienta, kterým je osmiletý Alex, který by si přál notebook, aby mohl z nemocnice komunikovat se svými přáteli a školou. Věříme, že částku 11 tisíc naplníme a třeba i překonáme,“ věří David Podhráský.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*