Tom Ondrušek. Foto: Otakar Prášek Tom Ondrušek. Foto: Otakar Prášek
2. 12. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Ondrušek sestřelil Tatran hattrickem, mladý Mück předčil veterána Kafku

 



Už osm bodů! Tolik dělí Chodov a Tatran po dvou vzájemných zápasech Superligy. Střešovice se pomalu smiřují s nevídanou realitou, na vedoucí trio ztrácí a letos si asi nebudou moci vybírat soupeře. Televizní derby rozhodly výkony brankářů. O 20 let mladší Daniel Mück předčil českou florbalovou ikonu Tomáše Kafku.

Vlastně to nebyl až tak hezký florbal, ale veledůležitý zápas Chodov zvládl s bravurou. Pomohlo mu sice pár laciných branek, ale jinak bylo znát, že tým ví, co chce hrát a vtiskl Tatranu své tempo hry.

Střešovice sice dokázaly v průběhu druhé třetiny stáhnout z hrozivých 3:0 na 3:2 a byly i blízko vyrovnání. Pak ale vzal osud utkání do rukou Tom Ondrušek a gólem v přesilovce zastavil chvilkové tápání domácích. „Mohli jsme se opřít o naše osobnosti. Třeba i ta přesilovka, ač se nám vůbec nedařila, skončila gólem. A to hlavně díky tomu, jak Tomáš tu situaci dokázal vyřešit,“ chválil svého spoluhráče Martin Koutný.

To už bylo ve chvílích, kdy za Kafkova záda napadaly góly, které by reprezentační gólman asi měl chytat. Ondrušek ho překvapil na přední tyči, Kotlasova střela po zemi z půlky asi také nebyla z těch, která by se nedala krýt.

Chodovu naopak výborně zachytal sedmnáctiletý talent Daniel Mück, kterému dali trenéři přednost před Janem Barákem.

Po klíčovém gólu v přesilovce už si Chodov zápas vzít nenechal a krátce před koncem odskočil dokonce na 6:2, když Tom Ondrušek zkompletoval hattrick. Tatran sice během půlminuty ještě zdramatizoval, ale prohru už neodvrátil.

„Rozhodující momenty jsme odehráli hůř než Chodov a i jindy v minulosti jsme je byli schopni zahrát lépe. Je vidět, že nám chvilku trvá, než získáme stoprocentní jistotu. Možná je to i tím, jak se ten tým mění a kolik mladých hráčů máme,“ říkal po utkání lídr Tatranu Milan Fridrich. „Dnešek rozhodla i větší agresivita Chodova v zakončení a náš vlažný nástup,“ dodal.

Chodov tak po 12. kole vede Superligu a už si odškrtl zisk plného počtu bodů s jedním z hlavních rivalů. Zápas opět odehrál převážně na dvě formace a poznat nebyla ani zdravotní indispozice Patrika Dóži, který potvrdil svůj start trenérům pouhé tři hodiny před zápasem. Na Jižní Město si našlo cestu téměř 700 diváků.

CHODOV – TATRAN 7:4


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*