Švédky porazily Lotyšky 7:0. Foto: Flickr IFF
6. 12. 2015 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Švédská mašina narazí na Češky. Druhý zápas šampionátu bude tvrdou prověrkou

 



České reprezentantky čeká na Mistrovství světa žen 2015 druhé utkání. Postaví se v něm jednoznačným favoritkám na zisk zlata – Švédkám. Češky, byť jsou pro většinu světa velkým florbalovým týmem, budou dnes stát v pozici Davida, který může jen překvapit.

Švédky jsou absolutními vládkyněmi světového florbalu, byť v září ochutnaly trpkost porážky, když ve Vantaa podlehly Finkám 0:7. „Je to šokující,“ objevil se tehdy výmluvný nadpis na švédských florbalových webech.

Florbalistky okolo Anny Wijk ale nehodlají připustit žádné překvapení a v Tampere si chtějí dojít pro další zlato. „Bude to trochu jiné utkání než proti Německu. Češky jsou dobrým týmem, dobře zdvojují. My musíme být rychlí, dobře si přihrávat a držet míček ve vysoké rychlosti,“ prozradila innebandymagazinet.se trenérka Karlsson.

Na druhou stranu, trenér Miroslav Janovský už jednou se svým týmem slavil proti Švédkám remízu. V roce 2008, tehdy ještě jako asistent Jaroslava Markse, dovedl český tým v Praze k remíze 3:3. Ze současného kádru si sedm let starý výsledek pamatuje kapitánka Billá, Anet Jarolímová a jako obránkyně k němu přispěla dnešní Janovského asistentka Lenka Bartošová.

Utkání začíná v 18.15 a na Florbal.cz jej budeme sledovat ONLINE.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*