Tom Ondrušek. Foto: facebook Florbal Chodov Tom Ondrušek. Foto: facebook Florbal Chodov
6. 12. 2015 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Otrokovice potrápily Boleslav, Ondrušek sestřelil Spartu a přeskočil Krajcigra

 



Statečný výkon podali v domácím zápase florbalisté Otrokovic, na body v domácím zápase s Mladou Boleslaví to ale nakonec nestačilo. Brněnští Bulldogs přehráli Bohemians až v prodloužení a jejich kanonýr Radek Krajcigr navíc navzdory dvěma přesným zásahům přišel o první místo v tabulce střelců. Jeho konkurent Tom Ondrušek totiž nasázel Spartě hned 5 gólů!

Střešovický Tatran krátce po polovině zápasu prohrával doma s ostravským FBC 1:2. Pak ale šťastně skóroval Marek Beneš a během následujících 41 vteřin mířili přesně Marek Vávra a Jan Řehoř.

Ostrava se ani po hororové minutě nesložila. Zejména díky hattricku Petra Trulíka a výbornému Štěpánu Lajovi hosté až do konce živili naději na bodový zisk, nakonec ale odjeli domů s prázdnou. Tatran se po výhře 9:6 vytáhl na 4. místo tabulky. Škoda jen, že zápas sledovalo v hale pouhých 88 diváků.

Velmi nadějně začaly Otrokovice utkání s Boleslaví. Po dvou gólech Davida Hrdiny Panthers vedli 2:0 a dostali navíc možnost zahrát si minutovou přesilovku 5 na 3. Tu ale neproměnili a vteřinu před koncem třetiny snížil Tadeáš Chroust. I ve zbývajícím průběhu byli ale domácí technologům vyrovnaným soupeřem.

Hrající asistent trenéra Karel Ťopek neproměnil trestné střílení, i tak se ale ještě v 52. minutě po zásahu Martina Nagyho dostaly Otrokovice do vedení. Závěru utkání ale kraloval Jan Natov. Florbalový vousáč hned po 14 vteřinách vyrovnal a nakonec vsítil i vítězný gól. Otrokovice dokázaly s Mladou Boleslaví sehrát druhou vyrovnanou bitvu v sezoně, podobně jako při říjnovém utkání ale odešly bez bodu.

Vinohrady poslední utkání s Vítkovicemi vyhrály a postaraly se tak o jedno z největších překvapení dosavadního průběhu sezony. V domácí odvetě už ale Ostravané nenechali nic náhodě, po první třetině vedli 3:0 a směřovali za vítězstvím.

Tým, který zatím tlačila bota zejména v zakončení, nakonec nasypal pražskému soupeři 11 gólů. Svěřenci Jana Vavrečky se po čtyřech výhrách v řadě pevně usadili v nejlepší šestici a zažehnali reálnou hrozbu nepostupu do play-off.

Brno s Bohemians loni sehrálo extrémně vyrovnanou čtvrtfinálovou sérii a podobně vypadal i další zápas obou soupeřů. Za delší konec dlouho tahali Klokani. Po zásahu Pavla Čiháka na konci prvního dějství vedli 2:1.

Na další góly si 357 příznivců muselo počkat až do třetí třetiny, o to větší podívanou jim ale oba týmy nabídly. Bohemians odskočili už na 4:1, přesto nakonec necelé dvě minuty před koncem zachraňoval David Šimek remízu 5:5. V prodloužení se prosadil zkušený Luděk Ondráček a bonusový bod tak zůstal domácím Buldokům.

Skóre pražského derby mezi Chodovem a Spartou otevřel chodovský odchovanec v rudém dresu Michael Rodina, na druhé straně se zase prosadil bývalý sparťan Michal Strachota. Zápas měl ale jiného hrdinu. Tom Ondrušek se v úterý blýskl hattrickem proti Tatranu, Spartě nasázel dokonce gólů 5! Na 4 z nich mu nahrával Patrik Dóža.

Chodovský ostrostřelec už dal v sezoně za 13 utkání 27 branek a posunul se do čela tabulky střelců. Z 1. místa se raduje i jeho tým, ten po vítězství 7:4 vede Superligu stále o bod před Mladou Boleslaví.

Výsledky 13. kola Tipsport superligy:

TATRAN – OSTRAVA 9:6
BRNO – BOHEMIANS 6:5P
VINOHRADY – VÍTKOVICE 11:4
OTROKOVICE – BOLESLAV 6:7
SPARTA – CHODOV 4:7
PARDUBICE – LITVÍNOV 8:7


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Fandousek napsal:

    Můžete mi někdo vysvětlit, kdo rozhoduje o úrovních rozhodčích? Jak je možné, že Otrokovice – Boleslav pískali takoví rozhodčí? Nebo už jsme na tom tak špatně, že je v ČR jen 5 párů ??????

    • Hejter napsal:

      Tak ti byli jeste zlati… A Bolka by mela vyhrat o parnik i bez rozhodcich s pulkou repre v kadru…
      ale Bulldogs – Bohemka to byla aspon perla… ti dva sasci poskozovali svou neschopnosti oba tymy, ze nakonci uz se ani nehralo, jen oba tymy rvali na rozhodci… A to si myslim, ze byl Bedla pod nejakyma praskama bo normalne by je asi uz zabil… Ani bych se nedivil… A to nejsem fanda ani jednoho tymu…

      • Martin napsal:

        Že dělají chyby mladí kluci, nováčci v extralize, je pochopitelné. Každý se to musí naučit, takže to bych nebral. Zvláštní je však jejich nominace zrovna na utkání Otr-Mbl.

Napsat komentář

*