V utkáních MS žen působí také české sudí Lucie Hejnová a Jitka Romančáková, Foto: Martin Flousek - Flickr Český Florbal
6. 12. 2015 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

SUMÁŘ 3. DNE MS: Favorité potvrdili své role

 



Třetí den Mistrovství světa žen ve finském Tampere výrazné překvapení nepřinesl. Favorité potvrdili své role a utkání dovedli do vítězných konců. Druhé místo ve skupině A tak získalo Švýcarsko, ve skupině D zase potvrdily první pozici Slovenky.

V elitních dvou skupinách se kromě zápasu Česko – Švédsko odehrálo také klání mezi Švýcarskem a Norskem a Německo vyzvalo Lotyšsko.

Švýcarky nepřipustily žádné překvapení a po slibném výkonu proti domácímu Finsku si poradily s Norskem v poměru 9:1. Základní skupina tak pro ně končí a do vyřazovacích bojů si mohou odnést pozitivní fakt, že o devět branek se podělilo hned osm hráček, pouze Corin Rüttimann skórovala dvakrát.

Velký comeback předvedly Němky. V utkání s Lotyšskem prohrávaly už 0:3, jenže potrestaly – jmenovitě Franziska Kuhlmann – nedisciplinovanost soupeře a ve třech početních výhodách došlo ke srovnání na konečných 3:3.

Oba zápasy se odehrály také ve skupině C. V tom prvním Japonsko přemohlo Singapur 4:3, Dánsko si zase poměrem 7:3 poradilo s Austrálií. Podobně, jako včera Lucia Košturiaková, také Cecilia Di Nardo si v jednom utkání dokázala připsat pět branek. Pro bývalou útočnici Dalenu je to jistě povzbuzení před dalšími boji.

Slovenky si poradily 13:1 s Nizozemskem a Paulína Hudáková si připsala hned 6 bodů. Za celý turnaj nasbírala už 13 a vede kanadské bodování.

Přehled výsledků 3. dne mistrovství světa žen 2015:

Skupina A

Švýcarsko – Norsko 9:1

Skupina B

Česko – Švédsko 2:17

Německo – Lotyšsko 3:3

Skupina C

Japonsko – Singapur 4:3

Dánsko – Austrálie 7:3

Skupina D

Slovensko – Nizozemí 13:1


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*