Lukáš Nesměrák na lavičce reprezentace juniorek. Foto: Flickr IFF
6. 12. 2015 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Nelze prohrávat takovým rozdílem, říká Velecký. Teď hlavně zvládnout Německo, burcuje Nesměrák

 



Nejvyšší prohra české ženské reprezentace v historii se asi každému hodnotí těžce. Florbal.cz požádal dva experty, trenéra Vítkovic Jiřího Veleckého a trenéra juniorské reprezentace Lukáše Nesměráka, aby zhodnotili prohru 2:17.

Jiří Velecký: „Podobně jako naše utkání s Lotyšskem, také toto utkání se obtížně hodnotí, tentokráte bohužel z naší strany. Řešit se dá jen prvních dvacet minut, poté už bylo všechno špatně a sedí mně na to přirovnání, které používal Radek Mrázek: Hrály to jako bez občanky.

Prostě si nemá cenu cokoliv nalhávat, i přes nespornou obrovskou kvalitu Švédek bychom s nimi výsledkově neměli končit tak jako Německo. Na druhou stranu věřím, že ten průšvih v druhé polovině utkání byl hlavně o hlavách a soustředíme se na jiné zápasy, ve kterých se rozhodne o úspěchu či neúspěchu.

Z toho, co lze hodnotit, tedy z první třetiny, vidím jako nebezpečné negativum to, že minimálně tři ze čtyř inkasovaných branek jsme soupeři nabídli z vlastních hrubek, a to i tak základních, jako je střídání. Tohle se snad ještě povede během turnaje odstranit. Naopak, jako pozitivum a možná také jako velkou zbraň do semifinále s Finskem vidím schopnost dostat se do rychlých protiútoků a z jejich řešení i zajímavých šancí, což je věc, o které semifinále z naší strany dost možná bude.“

Lukáš Nesměrák: „Zápas proti Švédsku nám ukázal, jak hraje soupeř, který se na nás výborně připraví do posledního detailu. Nezávislý divák by si řekl, že jsou Švédky prostě lepší. Ale bohužel se jim podařilo vymazat naši první lajnu, která by i se Švédkami měla hrát vyrovnaný souboj. V celém zápase nebyly vůbec vidět naše osobnosti.

Zápas jsme paradoxně zlomili v rozhodující fázi sami neproměňováním vyložených šancí. Za celý zápas jsme šli alespoň 6x sami na branku soupeře. Navíc jednou dokonce 2 na 0. Jenže jsme z těchto situací leckdy ani nevystřelili. Problém byl také v tom, že jsme se často v brejkových situacích dostávali s míčkem do rohu místo toho, abychom šli čelem na branku a vystřelili.

Co se týče pojetí zápasu jako takového, tak byly holky na soupeře moc hodné. Bylo vidět, že když naše hráčky trošku postrčily Annu Wijk po jejím gólu, těžce to nesla a trvalo jí dlouho, než se dostala do zápasu.

Na polovině soupeře jsme pak velmi rychle vyklízeli pozice, místo abychom proti Švédkám zkusili presink. Nechali jsme tak soupeře hrát jen jeho florbal a to byla velká škoda. Myslím, že holky v zápase s Lotyšskem ukázaly, že napadat umí. Výsledkem pak bylo, že se soupeřky moc brzy dostaly do pohody a mohly beze strachu zkoušet své útočné akce.

Holky musí na zápas rychle zapomenout. Myslím, že se neděje nic strašného. Musíme teď zvládnout zápas s Němkami co nejlépe a připravit se na klíčové bitvy v play-off.“


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*