Lucia Košturiaková se s Marií Ziminou už utkala ve vzájemném souboji. Foto: Flickr IFF
8. 12. 2015 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Světová rarita: Herbadent dodal na MS tři kapitánky. Pro klub jsou to nesmírné zkušenosti, říká Billá

 



Je to hodně netypický pohled: kapitánky České republiky, Slovenska a Ruska působí ve stejném klubu, pražském Herbadentu. Denisa Billá, Lucia Košturiaková a Mariia Zimina se zvláštní shodě náhod smějí, na druhou stranu ale věří, že právě Herbadent bude nakonec tím, který z celé situace bude nejvíce profitovat.

Na první pohled je to spíše úsměvná záležitost. Dělaly jsme si z toho s holkami legraci, že je to světová rarita. Nemyslím si, že by nějaký jiný tým na světě byl schopný dodat kapitánky tří národností,“ usmívá se Denisa Billá.

Košturiaková s Billou patří k oporám. To, že je Zimina kapitánkou Ruska, je ale poměrně překvapivé, vždyť naposledy reprezentovala v roce 2011 a ani únorovou kvalifikaci neodehrála. Byly tam určité organizační problémy a v ruském týmu jsem nebyla úplně nejoblíbenější hráčkou našich trenérů,“ odhaluje Zimina. „Letos se mně ale ozvali noví trenéři, jestli bych neměla zájem to ještě zkusit, z čehož jsem měla velkou radost,“ usměje se.

Svou zemi nakonec „Máša“ vede s kapitánskou páskou. „Když mi oznámili, že budu kapitánka, tak to pro mě bylo velké překvapení. Máme realizační tým prakticky kompletně z Finska, který doplňuje pan Bykov, nejúspěšnější ruský trenér a reprezentant Valery Maslov,“ vyjmenovává ruské lodivody, mezi které patří také trenér Virtainen, majitel zlaté medaile z MS juniorek. Moc se mně líbí jejich přístup, myslím si, že zahraniční trenéři jsou velkým vzorem ruskému florbalu,“ pochvaluje si Zimina.

Los turnaje navíc nabídl hned na úvod turnaje boj mezi Ruskem a Slovenskem, tedy souboj Košturiakové se Ziminou. „Hecovaly jsme se, ale proběhlo to v přátelském duchu,“ říká Košturiaková. A pokud v úterý Rusko přemůže Polsko, dojde také na setkání s Billou, respektive Českem. S Mášou určitě, je to takový hecíř, takže bychom se hecovaly a proběhla by nějaká sázečka,“ potvrzuje česká kapitánka slova Košturiakové.

Právě jejich domovský klub, Herbadent, by mohl být tím, kdo na celé situaci vydělá nejvíce. Myslím si, že je to určitě přínos pro tým. Nejen kvůli tomu, že jsou to tři lídři, ale jsou to nesmírné zkušenosti pro tým,“ popisuje Denisa Billá. Neberou to nějak špatně. Myslím si, že nejsme tři kohouti na jednom smetišti, jak se říká,dodává Košturiaková.

Koneckonců, také vedení Herbadentu si ze situace umí udělat legraci. Jednou jsme jeli, tuším že z Brna, a vezla nás trenérka, která měla strašnou legraci z toho, že veze tři kapitánky a musí si dávat pozor,“ řekla ještě na konto trenérek klubu Billá.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*