Slovensko dosáhlo historického úspěchu. Foto: Flickr IFF
8. 12. 2015 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

SUMÁŘ 5. DNE MS: Historický úspěch Slovenek, Češkám se postaví Polky

 



Úterý patřilo na 10. ženském florbalovém šampionátu osmifinálovým bojům, nejlepší týmy ze základních skupin měly volno a čekaly na soupeře. V utkání Dánska s Německem se diváci dočkali trestných střílení a dokonce červené karty pro kouče Dánska. Historického úspěchu dosáhly Slovenky, které poprvé v historii postoupily mezi osm nejlepších týmů.

Jako první se čtvrtfinálového oponenta dozvěděly Švýcarky, které se utkají s Lotyšskem. To v ranním utkání totiž porazilo Austrálii jednoznačně 10:3.

Pořádné drama nabídlo utkání mezi Dánskem a Německem, které v základní hrací době skončilo 2:2 a došlo tak na nájezdy. Ty narušil hlavní kouč Dánska Thorkild Christoffersen, který ve čtvrté sérii zakřičel při nájezdu Pauline Baumgarten, čímž Němku rozhodil a po zásluze vyfasoval červenou kartu. Dalo by se říci, že „uspěl“, německá hvězda nedala téměř jistý gól a současně neuspěla ani při opakovaném pokusu.

Taktika sebeobětování ale nakonec úspěšná nebyla, jedinou úspěšnou střelkyní při náhlé smrti totiž byla Němka Katja Timmel. „S červenou kartou souhlasím, toto se nemůže stávat. Především při takové situaci musíte zachovat sportovního ducha, o to více, když jste trenér. Jste totiž vzorem,“ uvedl v mix zóně vítězný trenér Simon Brechbühler.

Poté přišel na řadu duel Norska se Slovenskem. Seveřanky předvedly kvalitní taktický výkon, bylo vidět, že si hlídají elitní formaci Slovenek, ale nakonec odešly poraženy 2:4, když nezvládly v nastoleném trendu odehrát poslední třetinu.

Trenér Jaroslav Marks tak mohl slavit. „Zápas začal hodně nervózně, oba týmy na sebe byly připraveny, takže skóre 1:1 po první třetině odpovídalo. Ve druhé části jsme se nemohli dostat ke své hře, měli jsme málo střelby a hra byla neurovnaná. Zvedl nás rychlý gól ve třetí části, tam jsme odehráli výborných 12 minut a poté utkání takticky dobře dohráli,“ radoval se český kouč.

V posledním utkání se mezi Polskem a Ruskem rozhodovalo o soupeři pro české florbalistky. Polsko potvrdilo papírové předpoklady a zvítězilo 4:1.

Přehled úterních výsledků:

Osmifinále:
Lotyšsko – Austrálie 10:3
Německo – Dánsko 3:2pn.
Slovensko – Norsko 4:2
Polsko – Rusko 4:1

Zápasy o umístění:
USA – Japonsko 10:2
Singapur – Nizozemí 3:4

Středeční čtvrtfinálový program:
11.30 Švýcarsko – Lotyšsko
14.30 Česká republika – Polsko
17.30 Finsko – Německo

Poslední čtvrtfinále mezi Švédskem a Slovenskem se odehraje až ve čtvrtek, v 17.30.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*