Nelze hrát třeba na 90%, říká kouč Miroslav Janovský k utkání s Polskem. Foto: Martin Flousek, Český Florbal
9. 12. 2015 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Hlavně nepodcenit! Polky jsou natěšené, ale my pojedeme na maximum, slibuje Vrátná

 



Nastal den čtvrtfinále. Říká se, že na každém turnaji rozhoduje tento zápas o tom, jestli se bude akce hodnotit jako úspěšná či nikoliv. Na české florbalistky čekají ambiciózní Polky, které poprvé v historii porazily Norsko. Z našeho tábora ale zní odhodlání. Eliška Vrátná po utkání s Německem hlásila, že tým dá do utkání maximum a trenér Miroslav Janovský fráze nehledal. „Cílem je postoupit, jsme favorité,“ řekl.

V základní skupině Češky sice dvakrát vyhrály, musely ale také překousnout těžkou porážku se Švédskem. „Určitě to nebylo snadné. V dnešní době, kdy je hodně médií a internetových stránek, tak ať chceme nebo ne, každá to máme na telefonu a názory ostatních lidí se k nám dostanou,“ říká Eliška Vrátná.

Výsledek 2:17 se jí logicky nelíbí. „,Je to hodně, ale šli jsme do utkání s tím, že se pokusíme útočit a když jsme to otevřeli, tak nám tam dost branek napadalo,“ popsala. „Omlouváme se za to, ale pro nás byl důležitější zápas proti Německu, abychom potvrdily druhé místo ve skupině, uvedla jedna z nejzkušenějších florbalistek v českém výběru se zkušenostmi ze švýcarského Zugu.

Turnaj nyní začíná prakticky od začátku a na Češky čeká Polsko. „Bude to těžký soupeř, s takovým týmem jsme se v poslední době nesetkali. Poprvé v historii porazili Polky, budou natěšené a budou chtít ukázat, co umí,“ myslí si Eliška Vrátná.

Kouč Miroslav Janovský ví, že není cesty zpět. „Jsme přesvědčeni, že budou hrát na totální hranu. A my nejsme tak dobří, abychom mohli zápas s takovým soupeřem odehrát na devadesát procent, protože pak se trápíme,“ řekl na včerejším mediálním dni trenér Miroslav Janovský serveru isport.cz. Vrátná ale slibuje, že něco takového se nestane. „Budeme chtít ukázat maximum a zápas vyhrát, ale určitě to nebude jednoduché,“ uzavřela.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*