9. 12. 2012 Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Řezanina: Čtvrtfinále je pro Slovensko obrovský úspěch. Ale chtěli jsme být lepší než Češi

 



Slováci odjíždějí z Curychu se vztyčenými hlavami. Při své premiérové účasti na mistrovství světa se hned prokousali do čtvrtfinále a v konečném pořadí skončili senzačně jediné místo za Čechy. Kouč Jan Holovka by v práci rád pokračoval dál.

V kádru má několik hráčů, kteří budou svůj potenciál rozvíjet. Třeba jako vítkovický forvard Lukáš Řezanina, který byl s 11 body nejproduktivnějším Slovákem. Dvacetiletý pracant skončil výš než nejlepší Čech…

Na zemi svého působiště se ohlížel při hodnocení turnaje. „Pro Slovensko je 7. místo obrovský úspěch. Na to, že jsme poprvé na mistrovství světa, je to úplně skvělé,“ rozplýval se Řezanina. „To, že Češi skončili stejně jako my, je trochu zklamání, ale samozřejmě taky trochu třešnička,“ rýpl si.

Své západní sousedy mají Slováci stále za vzor. „Pořád jsou dál Češi. A nás motivuje rok co rok je dohánět,“ řekl. Však to také byli organizátoři zářijového Turnaje 4 zemí v Pardubicích, díky nimž si Slováci zahráli poprvé s týmem z velké trojky.

Se Švýcary prohráli jasně (3:10), o pár měsíců později se jim ve skupině postavili znovu a s lepším výsledkem (4:8). Ve čtvrtfinále narazili poprvé v historii na Švédy (1:18).

Nakonec málem skončili před Čechy. O 7. příčku se nehrálo, Slováci utrpěli v podivném systému tím, že jejich přemožitel ve skupině o umístění Lotyšsko v duelu o 5. pozici prohrál s českými pokořiteli z Norska. „Rád bych si o 7. místo zahrál. Ale Češi by se na nás asi pochystali, bylo by to velmi těžké,“ mínil Řezanina.

Na týmu prý pozoroval, jak se zlepšuje každým zápasem. Což je i práce českého kouče Jana Holovky. „Jsem obrovsky rád, že kluci ze Slovenska vybojovali historický úspěch a krásné 7. místo na první účasti na MS,“ vyznal se Holovka.

Měl své úkoly u slovenského týmu, ale vedle toho sledoval také své trápící se krajany. „Všichni jsme viděli Čechy v bojích o medaile a jsem trochu zklamaný, že tomu tak nebylo,“ vyložil.

Sám doufal, že to pro Slovensko není poslední úspěch. „Potenciál tam je, ještě je potřeba pracovat nejenom na úrovni klubů, ale i na úrovni unie, trochu zlepšit organizaci,“ uvažoval. Výsledek z Curychu by měl celé hnutí nakopnout. „Já sám bych pokračoval rád, věřím, že je klukům pořád co dát,“ svěřil se Holovka.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • fanda napsal:

    myslím, že řezi je natolik inteligentní, že nepoužije fakt uvedený v příspěvku o kanadě, protože sám jistě dobře ví, že tuhle „kanadu“ uhrál převážně v zápase se soupeřem na úrovni starších dorostenců…umístění slovenska je určitě úspěch a povzbuzení pro všechny kluky…

Napsat komentář

*