Eliška Krupnová rozhodla utkání proti Švýcarsku. Foto: Flickr IFF
12. 12. 2015 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Věděly jsme, že za dvacet minut můžeme otočit, popsala Krupnová

 



Dřela, byla aktivní a za vyrovnáním se hnala jako buldok. Přesto odcházela Eliška Krupnová ze hřiště zklamaná, národní tým nakonec prohrál o jednu branku. Po zápase měla smíšené pocity a prozradila, že naše reprezentantky věřily v obrat.

Reprezentantky nastupovaly do utkání po šokujícím konci utkání s Finskem. Myslím si, že jsme utkání s Finskem dobře vypustily z hlavy a šly jsme hrát s čistou hlavou. Chtěly jsme hrát stejně dobře jako včera, ale soupeř byl jiný a to utkání vypadalo jinak,“ popsala česká univerzálka.

Klíčovou byla jednoznačně druhá třetina, ve které Švýcarky získaly rozhodující náskok. Nemyslím si. Občas nás zatlačily už v první třetině, ale úplně nevím, co si o tom mám myslet,“ odpověděla Krupnová na otázku, jestli Švýcarky ve druhé části Češky překvapily.

Po hororové druhé části ale florbalistky stále věřily. Hrajeme florbal, ve kterém góly padají rychle. Věděly jsme, že 20 minut je dlouhá doba, Švédky dokáží dát za tu dobu mnohem více branek,“ uvedla Eliška Krupnová.

Nakonec to ale nevyšlo a Češky podruhé v řadě skončily bez medaile. „Musím říci, že to byl jiný turnaj než jaký jsem zažila minule,“ porovnala s domácím šampionátem. „Herně jsme se vyrovnali Finkám. Byly jsme jim asi nejblíže v historii a odehrály jsme výborný zápas,“ vrátila se ještě jednou k pátečnímu duelu.

Jak na seveřanky vyzrát? „Je to dlouhodobá záležitost. Finky i Švédky jsou mnohem lepší na hokejkách, my musíme být rychlejší na balónku,“ vyzdvihla dva hlavní body.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*