Smutný útočník Bulldogs Petr Kadlec. Foto: Vlaďka Zoubková.
13. 12. 2015 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Brnu došel dech, na Chodově přišel debakl. Vinohrady nespasil ani Renčín

 



Na adventní zápas na Chodově budou chtít brněnští Buldoci co nejrychleji zapomenout. Černý kůň Superligy totiž schytal na hřišti vedoucího týmu tabulky debakl 1:9. Dokonce dvouciferný příděl obdržel Litvínov i Parbubice. Otrokovice trochu překvapivě vezou 3 body z Vinohrad, kterým nepomohl ani navrátilec z Boleslavi Jakub Renčín.

Brno si v dosavadním průběhu sezony vedlo až nad očekávání dobře, na Chodově ale první třetinu prohrálo 0:2 po gólech svého odchovance Toma Ondruška. Nejlepší kanonýr soutěže v 36. minutě završil hattrick, to nejlepší si ale domácí schovali až na poslední dějství. V něm vstřelili 5 gólů a dokráčeli k nečekaně vysoké výhře.

4 kanadské body si připsal v souboji se svým mladším bratrem Jiřím další bývalý Brňák Martin Koutný, skvělý výkon opět předvedl mladý gólman Dan Muck. Chodov odskočil na čele tabulky Mladé Boleslavi už o 4 body, Středočeši ale mají k dobru úterní televizní zápas s Vítkovicemi.

Úvodní gól duelu mezi Ostravou a Pardubicemi vsítil hostující Michal Ďopan, ve druhé polovině první dvacetiminutovky ale domácí otočili až na 5:1! Západočeši se vrátili do zápasu dvěma zásahy Dominika Chmelaře, to ovšem bylo z jejich strany víceméně všechno.

Začátek třetí třetiny pardubičtí zaspali, poté byli nuceni otevřít hru a FBC z protiútoků zvyšovalo své vedení. Hattrick vstřelili ostravští Petr Trulík a Jan Kolajta, který to navíc zvládl za těžko uvěřitelné 2 minuty a 7 sekund. Zápas 3 minuty před koncem předčasně skončil pro pardubického mladíka Daniela Škeříka, který pravděpodobně za protesty obdržel červenou kartu. Ostrava potvrdila svoji pozici v první osmičce, devátá Sparta má však pouze tříbodovou ztrátu a o dvě odehraná utkání méně.

Litvínov se ve své nováčkovské sezoně v nejvyšší soutěži trápí a proti Tatranu tomu nebylo jinak. Už po první třetině vedl hostující obhájce titulu 5:1 a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto. Ještě před polovinou zápasu vyhnali střešovičtí z brány gólmana Karla Kotouna, ani jeho nástupce Martin Hruška ale dlouho čisté konto neudržel.

V závěrečném dějství si užil radost ze vstřelených gólů i Litvínov, po prohře 5:15 ale Severočeši stále zůstávají se dvěma body beznadějně přikovaní na posledním místě tabulky.

Nejvyrovnanější zápas dne viděli fanoušci na Vinohradech, kam přijeli Otrokovice. Staronovou posilou SKV se teprve včera stal objev minulé sezony Jakub Renčín, který se do Rieger Arény vrátil poté, co se příliš neprosadil v našlapaném kádru Mladé Boleslavi.

Bývalý juniorský reprezentant se hned uvedl gólem, nakonec ale odcházel se svými spoluhráči zklamaný. Otrokovice byly totiž úspěšnější v zakončení, odvezly si z Prahy překvapivé vítězství 6:4 a nenápadně se drží na 7. místě. Vinohradům se naopak po další prohře začíná sen o play-off vzdalovat.

VÝSLEDKY 14. KOLA SUPERLIGY

CHODOV – BRNO 9:1
OSTRAVA – PARDUBICE 12:5
LITVÍNOV – TATRAN 5:15
VINOHRADY – OTROKOVICE 4:6


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*