Vinohradští mohou slavit důležité vítězství! Vinohradští mohou slavit důležité vítězství!
16. 12. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vinohrady zdolaly Spartu 5:1 a dál živí šanci na play off

 



Královské Vinohrady doma porazily v dohrávce 10. kola Spartu 5:1 a posunuly se na desátou příčku superligy. Na osmou Ostravu nyní ztrácejí osm kol před koncem pět bodů. Hosté si vylámali zuby především na skvěle chytajícím brankáři Mrkosovi.

Úvod zápasu probíhal dle předpokladů. Sparta se tlačila do koncovky a Vinohrady se musely bránit. Jenže po pár minutách tlak hostujícího celku opadl. Vinohradští se osmělili a v 17. minutě dokonce šli do vedení. Gregor natáhl z dálky a jeho střela i s pomocí odrazu skončila až v síti.

Sparťané bušili do domácí obrany, ale gól ne a ne přijít. Během úvodních dvou třetin navíc hráli tři početní výhody, ani jednu však nedokázali zužitkovat ke skórování.

A tak se ve třetí třetině začali opět činit domácí sokolové. Nejprve ve 44. minutě zastavili sparťané unikajícího Králíka jen za cenu faulu a s nařízeným samostatným nájezdem si poradil kapitán Vinohrad Bína. Jen o pár chvil později stejný hráč jen lehce prodloužil míček na Skřivánka a ten poslal domácí do tříbrankového vedení.

Sparta se ještě jednou nadechla k náporu a dokázala snížit. Dvanáct minut před koncem snížil po střele z velkého brankoviště Vrána. Vinohradští už si však vítězství nenechali utéct. V 54. minutě přidal Skřivánek po dorážce ze vzduchu svůj druhý zásah a skóre zpečetil gólem do odkryté sítě Gregor.

Vinohrady ovládly pražské derby, Spartu porazily 5:1 a i nadále mohou myslet na účast ve vyřazovacích bojích. Naopak Sparta si trochu zkomplikovala svou situaci, ale stále ještě má dost času na nápravu. Tu může zjednat už v pátek v dopoledním zápase s Bohemians.

Dohrávka 10. kola Tipsport superligy:

TJ Sokol Královské Vinohrady – Sparta Praha 5:1 (1:0, 0:0, 4:1)
Branky:
17. Gregor (Kroupa), 44. Bína, 45. Skřivánek (Bína), 54. Skřivánek (Bína), 59. Gregor (Z. Stuchlík) – 48. Vrána (Časar). Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 3:0. Bez využitíDiváci: 132.

Hvězdy zápasu:
*** Karel Mrkos
** Zbyněk Stuchlík
* Milan Bína


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*