Mladá Boleslav nezaváhala. Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav Mladá Boleslav nezaváhala. Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav
20. 12. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Boleslav o skóre v čele! Chodov ztratil bod v Ostravě

 



Mladá Boleslav se díky lepšímu skóre vrací do čela superligy! V Litvínově si zastřílela a po vítězství 12:2 přečká Vánoce na první příčce. Menšímu klopýtnutí se totiž nevyhnul Chodov, který remizoval v základní hrací době s Ostravou a výhru mu vystřelil až v prodloužení kanonýr Dóža.

Technologové na hřišti nováčka od začátku směřovali k vítězství. Přesto se však Litvínov až do poloviny utkání držel na dostřel. Pak se ale utkání zlomilo, Středočeši dali tři branky těsně za sebou a zápas dovedli do vítězného konce.

Pěti body se na něm podílel boleslavský lídr Jiří Curney, který se tak bodově dotáhl na druhého Patrika Dóžu v tabulce produktivity. Stejný počet bodů posbíral také Jan Jelínek.

Ostrava na domácí půdě zaskočila Chodov a díky úspěšnému finiši vybojovala cenný bod. Chodov, ačkoliv vedl po dvou třetinách 4:2, se musel spokojit s výhrou v prodloužení, kterou zařídil svým třetím gólem v zápase Dóža.

Třetí zápas v posledních pěti dnech absolvovala Sparta. Na jejím výkonu to však až do 55. minuty nebylo vůbec znát. Svěřenci Jaroslava Berky do té doby hráli se Střešovicemi naprosto vyrovnanou partii. Pak ovšem přišel nevídaný kolaps.

56. minuta, Gruber – 4:3. 57. minuta, Řehoř – 5:3. 57. minuta, Gruber – 6:3. 60. minuta, Deutsch do prázdné brány – 7:3. Tatran tak rozhodl o výhře až v závěrečné čtyřminutovce a v tabulce se posunul na třetí místo před brněnské Bulldogs.

Právě brněnští buldoci doma nestačili na Vítkovice a před pěti sty diváky prohráli 4:5. Duel měli domácí rozehraný dobře, po úvodním dějství vedli 3:1, jenže Vítkovičtí v závěrečné periodě zabrali a duel otočili.

Už včera Pardubice přetlačily Otrokovice 3:2 po samostatných nájezdech. 15. kolo uzavře zítřejší vánoční derby mezi Bohemians a Vinohrady. Zápas od 20:10 vysílá program ČT sport.

Výsledky 15. kola Tipsport Superligy:

LITVÍNOV – MLADÁ BOLESLAV 2:12
TATRAN – SPARTA 7:3
OSTRAVA – CHODOV 5:6p
BRNO – VÍTKOVICE 4:5
PARDUBICE – OTROKOVICE 3:2n
BOHEMIANS – VINOHRADY zítra 20:10


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*