10. 12. 2012 Zahraničí (8) KOMENTÁŘŮ

Bylo mi ctí, řekl Mika Kohonen. Legendární Fin se loučil smutně

 



Mika Kohonen odehrál svůj poslední zápas za národní tým Finska. Chtěl mistrovství světa vyhrát potřetí a odejít. Ale musel skousnout tvrdou prohru se Švédy. Florbalová legenda se loučila smutně.

Švédové se rozhodli pro odplatu se vším všudy. Mika Kohonen snad nikdy neprohrával v půlce zápasu 0:9… „Byli smrtelně přesní. Byli rychlejší, vyhrávali osobní souboje. Měli také tak trochu svůj den. Nevím, kolikrát vystřelili na bránu po dvou třetinách, možná 10x, ale to my také. Jsou ale mistry světa, byli dnes lepší než my,“ přiznal fenomenální Fin.

Tentokrát sláva patřila jeho soupeřům. Po velkých vítězstvích, dvou titulech mistrů světa, zažil možná nejhorší porážku kariéry. „Vždycky je těžké, když se ukáže, že jsou soupeři lepší. Švédové prostě byli lepší a my jen musíme smeknout,“ uznal prohru jako chlap.

Letošní stříbro ale do své sbírky zařadí. Na krku se mu bude houpat už 8. medaile. „Samozřejmě, že na tento den nebudu vzpomínat úplně rád. Ale máme stříbrnou medaili, pracovali jsme tvrdě 2 roky, abychom se sem dostali. Nejsem hloupý, abych říkal, že ani tahle medaile nic neznamená,“ uvedl Mika Kohonen.

Z mezinárodní scény odchází muž, který získal 2 zlata, 4 stříbra a 2 bronzy. „Musím potvrdit, že to byl můj poslední zápas. Samozřejmě nikdo z nás nechtěl, aby to skončilo takhle. Ale stalo se a nic na tom nezměníme. Užil jsem si s finským národním týmem úžasných 17 let, bylo mi ctí,“ dodal.

Jeho florbalová kariéra ale ještě úplně nekončí. Musí dohrát sezonu ve švédské Storvretě. A pak? Třeba ještě nejaký čas bude hrát. Florbalista je to pořád vynikající!


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Ritchie napsal:

    Miko, děkuju za fantastická představení v nároďáku a doufám, že jich ještě pár uvidím alespoň na klubové úrovni!

  • Jirka Bareš napsal:

    Pan hráč, všechna čest!

  • Čmelda Alda napsal:

    Snad budu mít ještě někdy šanci ho vidět na vlastní oči.. bejka jednoho..

  • HAnes napsal:

    Musím smeknout.. je to pan hráč.. nicméně ho potkalo v posledním zápase za repre to stejné jako Jihdeho..
    Každopádně good luck!!

  • Tomáš napsal:

    Myslím, že byl nejlepší… takovou konstatní vynikající výkonnost, jako on, si neudržel asi žádný jiný hráč v historii… Končí florbalový Pelé nebo Gretzky

  • Někdo napsal:

    Co to meleš za srač*ky??? Pokaždý, když odejde nějakej dobrej hráč, říkáte, že byl úžasnej, boží a kdo ví jakej… Jihde byl lepší, Quist taky, akorát maj za nároďák méně odehranejch zápasů. Jste fakt všichni nemožní

    • johny napsal:

      Blbost. Jihde ani Quist nebyli lepší. U takových hráčů je to spíš o aktuální formě, než o tom kdo je lepší. Víš vůbec kolikrát třeba Kohonen vyhrál kanadské bodování švédské ligy?

Napsat komentář

*