Magdalena Žižková působila kromě Chodova také v dresu Herbadentu. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
2. 1. 2016 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

Žižková se vrací k florbalu na Chodově, tým získal také Janu Lackovou

 



Chodovské lvice získaly na samém konci roku 2015 dvě staronové posily. Obranu vyztuží Magdalena Žižková, která se vrací k florbalu po dvouleté pauze, a na Chodov se po předčasném konci v Red Ants vrátila také útočnice Jana Lacková.

Především návrat Žižkové, působící dlouhé roky ve Švýcarsku, kde si v Dietlikonu zahrála třeba po boku dnešní trenérky tamní ženské reprezentace Simone Berner, je překvapivý. „Na nějakou dobu si dala od florbalu pauzu, nicméně s týmem absolvovala už letní přípravu a v prosinci se připojila na sto procent,“ uvedla v tiskovém prohlášení oddílu trenérka Michaela Marešová.

Chodov zároveň potvrdil návrat Jany Lackové z Red Ants. Paradoxně právě u mravenčic začala svou švýcarskou kariéru Žižková. „Je nám na jednu stranu líto, že se jí angažmá v Rychenbergu z mimoflorbalových důvodů nevydařilo, jak by si představovala. Na druhou stranu jsme rádi, že ji můžeme přivítat zpátky doma na Chodově,“ pochvaluje si Marešová.

Patří mezi hráčky, o kterých se sice tolik nemluví, ale jsou pro trenéra obrovsky cenné pro neúnavnou ‚černou‘ práci, kterou pro tým odvádí,“ dodala na konto mladší setry Hanky Lackové.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*