ELITE si připsalo cennou výhru, Židenice naopak prohrály. Foto: Martin Dvořák - MAD Photography
3. 1. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

ELITE zničilo Bohemians, Ostrava v důležitém utkání přehrála Židenice

 



Nejvyšší soutěž žen vstoupila do roku 2016 několika kanonádami. Už v sobotu se z výhry 17:2 radoval Herbadent, dnes pak vysoko vyhrály Vítkovice, ale především ELITE, které v souboji „o Děkanku“ přemohlo Bohemians impozantním výsledkem 13:5. Utkání mezi Střešovicemi a Vinohrady se uskuteční až 12. ledna.

Z pohledu konečného pořadí po základní části se nejdůležitější bitva odehrála na Děkance. Symbolicky v ní nastoupily ELITE s Bohemians, tedy týmy, které v této aréně hrají svá domácí utkání. A dlouho to vypadalo na vyrovnanou bitvu, vždyť ještě po polovině základní hrací doby svítilo na ukazateli skóre 5:5.

Už tehdy dalo ELITE dvě branky v řadě, ale co se stalo ve druhé polovině utkání, to zřejmě Bohemians nechápou ještě teď. V čase 30:00 totiž Adéla Bočanová dala branku na 5:3 pro svůj tým, který nakonec odešel poražen 5:13! „Zasloužená prohra. Naši špatnou hru dozadu soupeř od druhé třetiny zaslouženě trestal. Nevídaných 12 branek za 40 minut, to položí každého,“ láteřil po utkání Michal Matoušek.

To Stanislav Richter na druhé straně měl důvody k úsměvu, jeho tým už je jen dva body od 4. místa. „Hráčky předvedly vynikající výkon, za který jim děkujeme,“ pochvaloval si.

V Brně nebylo o víkendu k vidění pouze hokejové utkání pod širým nebem, ale také souboj Židenic s Ostravou. Ostravanky, které nastoupily s Karin Vavrečkovou a také posilami Pištěkovou a Kotzurovou, utekly do rozhodujícího vedení v posledních pěti minutách druhé části, kdy skóre 3:3 obrátily na 7:3 ze svého pohledu.

Trenér Brňanek Martin Hájek se po utkání zlobil. „Zápas rozhodla druhá třetina, ve které jsme přestali hrát to, co jsme si řekli. Zbytečně jsme začali dělat kličky do dvou hráčů, předržovat balony, nehráli jsme aktivně s balonem a bez balonu a kvůli tomuto jsme ztráceli jednoduše balony a Ostrava mohla chodit 2 na 1, 3 na 1. Díky tomu nás přehrála a zápas rozhodla,“ hodnotil.

Pořádnou novoroční nadílku zažil doma Liberec. Přivítal Herbadent a inkasoval hned sedmnáctkrát, zato ale vstřelil jen dvě branky. Výbornou formu potvrdila Lucie Pilíková, která si připsala pět branek, zápis 4 + 1 si zase z utkání odnesla Lucia Košturiaková. Zápas splnil naše očekávání, vyzkoušeli jsme si různé herní varianty. Soupeř nás v naší obraně bohužel příliš neprověřil,“ posteskla si vítězná trenérka Markéta Šteglová.

Chodov do utkání s Jičínem ještě nemohl nasadit Janu Lackovou, k dispozici už ale měl Magdalenu Žižkovou, která tak mohla být součástí výhry 11:1 nad Jičínem, jenž se soupeřem dokázal držet krok jen dvě třetiny. „Náš výkon do poloviny utkání odpovídal teplotě v hale, nakonec jsme ale diesel alespoň trochu rozehráli,“ vyjádřila nespokojenost trenérka Chodova Michaela Marešová.

Před zraky své dnes již bývalé brankářky Lenky Kubíčkové uspěly také Vítkovice. Ty sice nepostavily do branky Laumu Visnevskou, zato daly Olomouci osm branek a Šárka Vávrová inkasovala pouze dvakrát. Svůj první hattrick v extralize zapsala do statistik juniorská reprezentantka Natálie Martináková. „Utkání jsme zvládli celkem podle představ, ovšem stále nás trápí příliš velká spotřeba šancí na gól,“ kritizoval vítkovický kouč Jiří Velecký.

Výsledky 14. kola

Židenice – Ostrava 5:7
Liberec – Herbadent 2:17
Chodov – Jičín 11:1
Vítkovice – Olomouc 8:2
Bohemians – ELITE 5:13


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*