Daniel Mück. Foto: Florbal Chodov Daniel Mück. Foto: Florbal Chodov
5. 1. 2016 Reprezentace - Muži (7) KOMENTÁŘŮ

Do širší nominace na kvalifikaci se vešel i brankář Mück či kanonýr Krajcigr

 



Kouč národního týmu Radim Cepek zveřejnil širší nominaci na únorovou kvalifikaci, která se uskuteční ve slovinském městě Škofja Loka. Mezi třicítkou jmen je 11 legionářů.

Brankářský tým vzejde ze čtveřice Binder, Mück, Rebro, Rytych. Pro mladého chodovského gólmana Daniela Mücka by to byla premiérová pozvánka do seniorské reprezentace.

Co se hráčů v poli týče, největší zastoupení má v širší nominaci Mladá Boleslav, která by mohla do Slovinska vyslat až pět hráčů. Na seznamu je také Petr Kološ, jenž by se v reprezentaci objevil po dvou letech.

Kromě obvyklých opor ze zahraničí či z domácí soutěže Cepek zařadil do širší nominace také dva hráče Bulldogs Brno – kanonýra Krajcigra a obránce Bauera. Prvně jmenovaný nasázel v 16 zápasech 32 gólů a je nejlepším střelcem superligy.

Mezi vybranými nechybí ani nováčci na listopadovém EFT Lukáš Kuncman z Bohemians a talentovaný Marek Beneš z Tatranu.

Kvalifikace na světový šampionát se uskuteční od 2. do 6. února. Češi se postupně utkají s Lichtenštejnskem, Srbskem, Norskem, Itálií a domácím Slovinskem. Konečná nominace čítající 20 jmen bude zveřejněna příští týden.

Širší nominace reprezentace na kvalifikaci

Brankáři:

Jan Binder (KAIS Mora/Šved.)
Daniel Mück (Chodov)
Michal Rebro (Tatran)
David Rytych (Ml. Boleslav)

Obránci:

Jiří Bauer (Bulldogs Brno)
Jan Jelínek (Ml. Boleslav)
Petr Kološ (Ml. Boleslav)
Petr Krzyžanek (Ml. Boleslav)
Lukáš Kuncman (Bohemians)
Michal Podhráský (Rychenberg/Švýc.)
Patrik Suchánek (Dalen/Švéd.)
Tomáš Sýkora (Chodov)
Daniel Šešulka (Wiler/Švýc.)

Útočníci:

Vojtěch Bagin (Bohemians)
Marek Beneš (Tatran)
Jiří Curney (Ml. Boleslav)
Patrik Dóža (Chodov)
Lukáš Hájek (Vítkovice)
Matěj Jendrišák (Linköping/Švéd.)
Radek Krajcigr (Brno)
Ondřej Mikeš (Granlo/Švéd.)
Jan Natov (Ml. Boleslav)
Tom Ondrušek (Chodov)
Tomáš Sladký (Lerum/Švéd.)
Daniel Šebek (Wiler/Švýc.)
Jan Šebesta (Vítkovice)
Martin Tokoš (Dalen/Švéd.)
Milan Tomašík (Visby/Švéd.)
Miloš Tyl (Chodov)
Luákáš Veltšmíd (Malans/Švýc.)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • fanda napsal:

    po zveřejnění jakékoliv nominace jakéhokoliv sportu bych očekával diskusi, příval informací proč toho ano a toho ne, polemiky, kritiku, argumentaci…tady nic neprobíhá, nejspíš to nikoho nezajímá, je tu mrtvo…to ticho podle mě nevěstí nic dobrého , cosi nezdravého zavítalo do florbalového hnutí

  • Fanda 2 napsal:

    Nominace se řeší až po vysledkach. Tohle je širší nominace na kvalifikaci, kde s jakýmkoliv kádrem máme jistotu minimálně druhého postupoveho místa. Nominace se bude řešit až po prosincovém MS a našeho výsledku.

  • Šéf modelingové agentury napsal:

    Prima, že Cepek zkouší i nějaké nové hráče, i dost mladé, kteří by si možná měli ještě chvilku počkat, i ty, kteří na to podle mého názoru nemají (Kuncman). Je to kvalifikace, sice měla by se brát vážně, ale nevím, co by se muselo stát, abychom neskončili minimálně druzí. Ale myslím si, že by Cepek měl zapracovat na úplně normálních lidských vztazích, aby mu pak hráči neodmítali z různých důvodů pozvánky…

  • Emirates napsal:

    Fakt je, že v zámoří už se nyní živě na diskuzích řeší, kdo bude nominován na World cup a to ještě ani nominace nebyly zveřejněny. Florbal prostě není hokej a asi to fakt příliš lidi nezajímá řešit 😉

  • bukva napsal:

    mě se třeba zatím nominace líbí, jsem rád za nominaci Bauera kterej pravidelně ukazuje že patří k nejlepším bekům u nás 🙂 dále jsem rád za nenominaci Kafky kterej dokonale na EFT ukázal že už na to nemá a jsem rád za nominaci Mucka, protože nám momentálně chybí golman světové kvality a takový diamant jako je on je třeba brousit od malička 🙂 jedinej hráč co mi možná v nominaci chybí je Jirka Koutný protože máí taky momentálně formu jak hrom 🙂 ještě možná Adam štegl 🙂

  • Píno napsal:

    Kíno je můj koník, narozdíl od Štegla a třeba Kisugiteho. Muckovi jsem slíbil, že ho do repre dostanu, když půjde k nám na Chodov.

  • Jan Šubrt napsal:

    Kuncman je příkladem toho, že když se tvrdě maká a člověk jde za svým cílem, jde to! Kam se na něj hrabou flákači Kisugite, Bachtík a jim podobní.

Napsat komentář

*