Herbadent porazil Vítkovice 3:2 a dal extralize novou zápletku. Foto: Flickr IFF
10. 1. 2016 Extraliga žen (6) KOMENTÁŘŮ

Vlastní branka dává extralize žen zápletku. Vítkovice podlehly Herbadentu 2:3

 



Utkání Herbadentu s Vítkovicemi nabídlo dvě premiéry. V hostující brance nastoupila Lauma Visnevska, první Lotyška v české nejvyšší soutěži. Utkání navíc odpískala dvojice Keel a Pestoni, kteří se o víkendu stali vůbec prvními zahraničními sudími v nejvyšší ženské soutěži. Nervózní utkání nakonec pro sebe získaly hráčky Herbadentu, které Ostravankám připravily první porážku v sezoně a pořádně zamotaly boj o první příčku po základní části.

Premiéra Laumy Visnevske začala nejhůře, jak mohla. Po třech sekundách hrubě chybovala vítkovická obrana a lotyšská brankářka mohla už jen vylovit střelu Steinbachové z branky.

Herbadent byl v prvních minutách aktivnější, Vítkovice se ke slovu dostaly zhruba po osmi minutách, kdy se v šancích objevily Kiecková s Martinákovou. Vyrovnání přišlo v přesilové hře, byť ji Vítkovice neodehrály vůbec dobře, tak za Christianovou skončil pokus Ferenčíkové.

V závěru úvodní periody pak rozhodčí poprvé ukázali, že si budou hlídat technické přestupky a přísně vyloučili Terezu Hubáčkovou.

Vítkovice nabídnutou převahu nevyužily a do druhé části vstoupily pasivněji, za což je v oslabení potrestala přesnou kombinaci zakončující Billá. Po osmadvaceti minutách pak Visnevska vyřešila přečíslení Herbadentu. Bohužel od poloviny utkání se projevil nezvyk na jiný metr sudích, a tak do zápasu vstoupila nervozita a začaly se plnit trestné lavice.

Nejprve neudržela nervy Šteglová, poté byla po uvážení sudích poslána na trestnou lavici Čapková, ale Herbadent se ubránil a následovalo dvojité vyloučení Vítkovic poté, co Lucie Pilíková neproměnila trestné střílení.

Vítkovice se ale přes minutu ve třech ubránily a zvládly také akci 3 na 1, kterou Herbadent nevyužil. Za několik sekund poté se na branku řítila Mandátová, ale vyrovnala až Michaela Šponiarová, to vše ještě při vyloučení své mladší sestry.

Poslední perioda nabídla boj o každý metr hřiště s několika šancemi na obou stranách, čemuž prospělo také to, že se oba týmy uklidnily. Poslední desetiminutovku zahájil lépe Herbadent a pět minut před koncem šel do vedení, když se míček od Lankinen, bránící situaci 2 na 1, odrazil za Visnevskou.

Vítkovice se dostaly do tlaku až v poslední minutě, což už jim alespoň k vyrovnání nestačilo. Poprvé v sezoně tak prohrály a daly extralize žen novou zápletku.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Nový napsal:

    Pan Dannhofer to o rozhodčích napsal poněkud smířlivě,bohužel tito dva zahraniční sudí v druhé třetině dosti podstatně nepříznivě ovlivnili průběh zápasu svými svéráznými rozhodnutími na obou stranách.Zlatí naší sudí-občas.

  • Tran napsal:

    nadpis článku jak pojď na mě z boku

  • old boy napsal:

    Prosím slavnou ČFbU, aby již nezvala rozhodčí typu těch dvou „borců“ ze Švýcarska. Tragédie…

    Celý zápas jsem marně pátral po tom, co vlastně pískali a jakou rovinu se snažili (nebo spíš nesnažili) nasadit. Chvílemi úzkostlivě pískali souboje, které by bylo možné (v zájmu plynulosti hry) přejít, pak zase bez povšimnutí nechávali jasné fauly nebo jiné přestupky.

    Výborný zápas o vedení v tabulce byl rozhodčími poškozen, a není divu, že je diváci „odměnili“ pískotem.

    Příště je, prosím, pozvěte tak max. na šestou ligu, aby se něco naučili a někde se „vypískali“. Díky

  • Venca napsal:

    To jsou elitní rozhodčí ze Švýcar ?….něco otřesného.Jinak zápas nahoru a dolu, obrany šílený.

    • Tomáš napsal:

      Místy to vypadalo, že tu byli na ČFBU placeném flámu a v zápase rozdýchávali kocovinu z večera….jinak si nedovedu vysvětlit tolik zmatených rozhodnutí, počítaje snad minimálně pěti případy, kdy si vyloženě spletly strany…tohle se neděje ani v elévech.

  • Bob napsal:

    Co se týče rozhodčích, tak opravdu tragédie. Asi nám chtěli ukázat, že i v zahraničí umí, rádoby špičkoví rozhodčí, pěkně podělat zápas.
    Pár špatných rozhodnutí na obě strany, na to jsme bohužel zvyklí od našich rozhodčích, ale v takovém utkání a od takových (rozuměj myšleno velmi kvalitních – přání unie) rozhodčích???
    Kolik tato zkušenost stála?

Napsat komentář

*