Buldoci se radují z vítězství! Foto: MAD studio - Martin Dvořák. Buldoci se radují z vítězství! Foto: MAD studio - Martin Dvořák.
10. 1. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Sparta nakročila do play off, Brno zase nadělovalo

 



Sparta udělala velký krok směrem k účasti ve vyřazovací části. Doma zdolala Ostravu 7:4 a odskočila svému soupeři už na pět bodů. Před týdnem 16, dnes 17! Takové jsou počty brněnských Bulldogs, kteří svého soupeře opět zasypali góly. Tentokráte to odnesl Litvínov. V čele soutěže se po 17. kole osamostatnila Boleslav, která zdolala Pardubice 6:2, zatímco druhý Chodov si s Otrokovicemi poradil až po samostatných nájezdech.

Sparťané nevstoupili do zápasu dobře a v úvodní části dokonce museli dotahovat jednogólový náskok soupeře. V závěru třetiny se však v přesilovce prosadil Časar a od té doby diktovala tempo hry Sparta. Postupně navyšovala svůj náskok a nakonec dokráčela k vítězství 7:4. V tabulce se tak dostala i před osmé Otrokovice.

Brnu to střílí! A pořádně. Buldoci si připsali další drtivé vítězství a za dva zápasy v novém roce nastříleli do sítí soupeřů 33 branek. Tentokráte jim k vysoké výhře pomohla zejména častá vyloučení Litvínova. Domácí dostali šest trestů, z čehož Bulldogs vytěžili hned pět gólů! Ve třetí třetině zdecimovaného nováčka dorazili devíti zásahy.

Kromě Brna a Sparty získala z posledních dvou kol plný počet bodů také Mladá Boleslav. Jen ona to ale zvládla v rámci tohoto víkendu. Středočeši se sice v prvních dvou třetinách trápili, v té třetí je však spasil Curney, který nejprve proměnil nájezd a pak skóroval při vlastním oslabení. Boleslav vyhrála 6:2 a osamostatnila se v čele superligy.

Mladá Boleslav proti Pardubicím nezaváhal. Foto: Štěpán Tomš, www.fotoms.cz

Mladá Boleslav proti Pardubicím nezaváhala. Foto: Štěpán Tomš, www.fotoms.cz

Bodík totiž na domácí půdě ztratil Chodov. Diváci na Jižním Městě moc gólů neviděli, zato se v závěru zápasu dočkali velkého drama. Ještě v 55. minutě vedli domácí 3:1. Panthers ale zabrali a dvěma góly poslali zápas do prodloužení. Rozhodnout nakonec musely až nájezdy. V nich uspěl jen Martin Koutný a přisoudil tak Pražanům druhý bod.

O páté místo ještě budou chtít jistě zabojovat Vítkovice. Dnes to daly jasně najevo, když na půdě pátých Bohemians zvítězily 4:3. Zápas se lámal především ve druhé části, kdy Vítkovičtí vstřelili gól na 4:1. Domácí „klokani“ už tříbrankovou ztrátu vymazat nedokázali. Vítkovice tak nyní ztrácejí na pátou příčku dva body.

Dohrávka 17. kola mezi Vinohrady a Tatranem je na programu zítra od 17:45. Zápas bude vysílat ČT sport.

Výsledky 17. kola Tipsport superligy:

ML. BOLESLAV – PARDUBICE 6:2
CHODOV – OTROKOVICE 4:3n
LITVÍNOV – BRNO 4:17
BOHEMIANS – VÍTKOVICE 3:4
SPARTA – OSTRAVA 7:4
VINOHRADY – TATRAN zítra 17:45


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*