Gabriela Žůrková ukázala, jak moc je pro Jičín důležitá. Foto: Šimon Jiráček
10. 1. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Jičín zabral proti Tatranu, Liberec se trápil s Vinohrady

 



Patnácté pokračování nejvyšší ženské soutěže přineslo kromě šlágru mezi Vítkovicemi a Herbadentem samozřejmě také dalších pět duelů. Čtyři dopadly podle papírových předpokladů, v tom pátém se radoval Jičín. Svěřenkyně Martina Řeháka na domácí půdě přemohly Tatran 5:3 a podpořily svou šanci na play-off.

Tatran v utkání s Jičínem ještě v jeho polovině vedl, na konci druhé části ale srovnala Gabriela Žůrková a v poslední třetině domácí dvěma zásahy definitivně zvrátili utkání. „Bojovné utkání, s lepší koncovkou pro nás,“ hodnotil vítězný kouč Martin Řehák. „Pokud tomuto sportu nebudeme dávat něco navíc, tak nemůžeme vyhrát,“ zlobil se poražený Miroslav Vybíral.

Příliš důvodů k úsměvům nemají ani v Brně. Židenice v utkání s ELITE, které premiérově řídila dvojice švýcarských sudích, sice nejprve navázaly na povedené první měření sil, jenže ve druhé třetině ztratily dvoubrankové vedení, aby posléze v poslední části zkolabovaly a odešly poraženy 3:7. „Utkání bylo dle mého názoru herně vyrovnané. Zápas jsme si prohráli sami, a to malým důrazem v osobních soubojích,“ hodnotil brněnský kouč Martin Hájek.

Liberec neprožívá podařenou sezonu a trápí se s týmy, které by měl přehrávat. To se stalo také v souboji s Vinohrady, které vyhrály první třetinu 2:1. Navíc dobře vstoupily do druhého dějství a v polovině utkání vedly 4:1, poté je ale potkalo něco podobného, jako před týdnem Bohemians proti ELITE a po šesti brankách v řadě odešly poraženy 4:7. „Do hry jsme se vrátili ve druhé třetině, ale hlavně nám pomohl první gól v první minutě třetí třetiny,“ oddychla si trenérka Lenka Bartošová.

Jen zřídka se vidí, aby se jediná hráčka podílela na všech brankách svého týmu, pokud jich je dostatečné množství. Šestka takovou cifrou určitě je a Adéle Bočanové se povedlo nasbírat právě šest bodů při výhře Bohemians nad Olomoucí 1:6. Pražanky se tak oklepaly po kolapsu s ELITE, Olomouc zase nenavázala na povedené minulé vzájemné utkání, kdy si z Prahy odvezla bod. „V první třetině jsme byli lehce nervózní. Nevěděli jsme moc, co hrát na soupeře. Neměli jsme z toho ze začátku moc dobrý pocit, ale v průběhu třetiny bylo naše tempo lepší a lepší a jsem šťastný z jejího výsledku. Ve druhé třetině jsme hráli dobře, povedlo se nám vstřelit několik gólů, ale naše hra ještě nebyla nejlepší,“ hodnotil Jesse Backman.

V posledním utkání tohoto kola se Ostrava postavila Chodovu. A domácí hráčky se s rolí outsidera střetnutí popasovaly především v první třetině skvěle, vždyť po první části bylo skóre 1:1. V dalším průběhu utkání už Chodov nezaváhal a zvítězil 10:3. „Až na první třetinu, kdy jsme asi byly ještě ve vlaku, tak můžeme se zbytkem utkání být spokojeni. Od druhé třetiny jsme začaly hrát to, co jsme chtěly,“ usmála se chodovská Anet Jarolímová.

Výsledky 15. kola extraligy žen:

ELITE – ŽIDENICE 7:3
JIČÍN – TATRAN 5:3
OLOMOUC – BOHEMIANS 1:6
VINOHRADY – LIBEREC 4:7
HERBADENT – VÍTKOVICE 3:2
OSTRAVA – CHODOV 3:10


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*