Rasťo Mazák v bráně Pantherů. Foto: Facebook FBC Panthers. Rasťo Mazák v bráně Panterů. Foto: Facebook FBC Panthers.
14. 1. 2016 Zahraničí (2) KOMENTÁŘŮ

Slováci berou na kvalifikaci i gólmana z divizních Panthers

 



Svůj tým na únorovou kvalifikaci o MS 2016 nominovali také Slováci. Ve výběru je 5 legionářů z Česka – vedle čtyř zástupců Superligy se do něj vešel i gólman Rastislav Mazák, nastupující až ve 4. nejvyšší české soutěži!

Naši východní sousedé budou mít v boji o postup na závěrečný turnaj výhodu domácího prostředí – svou skupinu EUR1 odehrají v Nitře. Soupeřem jim budou úřadující šampióni ze Švédska, dále pak Belgie, Francie, Island a Rusko. Právě s Rusy by Slováci měli bojovat o 2. místo znamenající jistý postup na MS.

Důvěru od českého trenéra Petra Koutného a jeho asistentů Jána Purce a Marka Onderka překvapivě dostal i Rastislav Mazák. 20letý brankář, který je stále velkou nadějí slovenského florbalu, dříve působil v juniorce Bohemians. Zúčastnil se dokonce jako náhradník 8 utkání seniorské extraligy, neodchytal však ani minutu.

Nyní Mazák působí v pražském klubu FBC Panthers, který momentálně vede jednu ze skupin divize. V této sezoně si ale zachytal i za B a C tým Panterů v regionálních soutěžích. Jeho partnerem v brankářské dvojici bude bývalý gólman Ostravy Dominik Turek.

Oba zmínění dostali přednost třeba před současným strážcem branky FBC Jakubem Klobučníkem nebo Rudolfem Turiakem ze Žiliny, který se na začátku sezony pokoušel prosadit u brněnských Buldoků.

Tipsport superliga má ve slovenském kádru čtyřnásobné zastoupení. Příležitost zahrát si mimojiné i proti Švédům budou mít kapitán Ostravy Václav Komačka, Martin Kubovič z Tatranu a vítkovická dvojice Ladislav Gál – Lukáš Řezanina. Chybí naopak sparťané Marek Koščo a Lukáš Ujhelyi nebo dříve v Česku působící obránce Trenčína Peter Klapita.

Velká pozornost bude upřena na 16letého Michala Dudoviče. Kvůli nízkému věku by zatím supertalent z ATU Košice vůbec nemohl nastupovat v české superlize, do slovenské nejvyšší soutěže ale vlétl jako uragán a drží se na 3. místě jejího kanadského bodování.

Nominace Slovenska na kvalifikaci MS v Nitře (3. – 7. února)

Brankáři:

Rastislav Mazák (FbC Panthers Praha/CZE)
Dominik Turek (ATU Košice)

Obránci:

Marek Bulko (ŠK Victory Stars N. Dubnica/ŠK 1. FBC Trenčín)
Martin Joščák (FBC Mikuláš Prešov)
Václav Komačka (FBC Ostrava/CZE)
Jakub Konečný (FbO Florko Košice)
Tomáš Kopčák (FbO Florko Košice)
Martin Sikorjak (FBC Mikuláš Prešov)
Adrián Szabo (ATU Košice)

Útočníci:

Michal Dudovič (ATU Košice)
Ladislav Gál (1. SC Vítkovice/CZE)
Martin Grlický (FBC Grasshoppers Žilina)
Jozef Halás (ATU Košice)
Jan Komínek (FBC Mikuláš Prešov)
Oliver Kubaský (ŠK Hargašova Záhorská Bystrica)
Martin Kubovič (Tatran Střešovice/CZE)
Michal Miške (FBC Grasshoppers Žilina)
Peter Nehila (VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava)
Tomáš Reguly (TJ A-FbO Nižná)
Lukáš Řezanina (1. SC Vítkovice/CZE)


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*