Nela Kapcová (vlevo) patří je klíčovou hráčkou FBC Ostrava. Foto: Ladislav Káňa - fbcostrava.cz
18. 1. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

FBC přemohlo ELITE, slavit ale nemůže. Vinohrady podruhé zdolaly Jičín

 



Poměrně zajímavé kolo se o víkendu odehrálo v nejvyšší ženské soutěži. Například Ostrava sice doma porazila ELITE, jenže má se soupeřem horší vzájemné skóre. Petře Prouzové nevyšla těžká premiéra na lavičce Židenic proti Chodovu, naopak Vinohrady podruhé v sezoně přehrály Jičín.

Asi nejzajímavější utkání, co do tabulky, se odehrálo v neděli v Ostravě. Tamní FBC přivítalo ELITE a muselo kalkulovat také se skóre, když úvodní duel prohrálo v Praze 2:5. A stahování ztráty šlo dobře, vždyť v čase 18:01 vedly domácí hráčky 3:0. Jenže ELITE ve druhé třetině nastoupilo do utkání a ačkoliv nakonec prohrálo 4:6, tak si z Ostravy odváží alespoň lepší skóre. „Jsem rád, že holky zvládly další těžký zápas tentokrát i výsledkově a že jejich sebevědomí opět bude stoupat. V současné chvíli je radost je trénovat a už teď se těším na další tréninky a zápasy,“ pochvaloval si domácí kouč Jakub Robenek.

Podruhé v sezoně oslavily Vinohrady výhru nad Jičínem. Začaly sice strašidelně, první třetinu prohrály 0:3, v polovině zápasu ale dokázaly utkání během 102 sekund srovnat. Po zajímavé třetí části se šlo do prodloužení za stavu 5:5 a po 42 vteřinách rozhodla Strejcovská. „V dnešním SUPERFINÁLE pro chudé jsme byli šťastnějším týmem. Jsem velmi rád, že se nám podařilo zlomit a otočit nepříznivý stav po první třetině, kdy jsme prakticky nebyli na hřišti,“ usmíval se domácí kouč Pavel Doubek.

Vedení 3:0 bylo v tomto kole prokleté. Stejným výsledkem vedl také Liberec, jenže Tatran dokázal srovnat a domácí florbalistky tak o svém vítězství rozhodly až dvěma góly na přelomu poslední desetiminutovky. Dvěma brankami se blýskla Nikola Bursová. „Díky první třetině a bojovnosti ve druhé a třetí třetině jsme dnes získali důležité tři body,“ hodnotila výhru 5:4 trenérka Lenka Bartošová.

Židenice dostaly pro úvodní duel pod vedením Petry Prouzové soupeře z nejtěžších – Chodov. Po první třetině to bylo v Brně 0:0, jenže v následujících dvou periodách se Chodov rozjel a na pohárové finále se naladil výhrou 11:1, přičemž si hned 4 body připsala Martina Řepková. „V zápase jsme si vyzkoušely různé varianty hry. Většinu času jsme kontrolovaly balónek, vytvářely si dobré šance a nakonec i efektivně zakončovaly,“ hodnotila utkání trenérka Chodova Michaela Marešová.

Sympatický výkon předvedla proti Herbadentu Olomouc. Ještě po dvou třetinách držela nadějné skóre 3:4, ale – jak už to tak v bitvách Davida proti Goliáši bývá, ve třetí periodě Herbadent utkání bezpečně rozhodl čtyřmi zásahy a vyhrál 8:3. „V některých fázích se na zápas dívat dalo, v některých to bylo utrápené. Zejména v okamžiku finální přihrávky se občas měnily fyzikální zákony,“ zlobil se Tomáš Kodiš z Herbadentu.

Pro výhru 9:1 si do Prahy přijely Vítkovice. Ty odehrály utkání podobně jako Chodov – po vlažnějším začátku začaly dominovat a zápas kontrovaly. V utkání, které se ukázalo být posledním pro trenérku Zuzanu Jelínkovou a Michala Matouška, se dvěma góly zaskvěla vítkovická útočnice Klára Kociánová. „Přes lehce nervózní a místy kostrbatou hru jsme drželi zápas pevně ve svých rukách a soupeři jsme mnoho prostoru nedarovali,“ prohlásil vítkovický kouč Jaromír Veselý.

Přehled výsledků 16. kola extraligy žen

Bohemians – Vítkovice 1:9
Židenice – Chodov 1:11
Vinohrady – Jičín 6:5p
Liberec – Tatran 5:4
Ostrava – ELITE 6:4
Herbadent – Olomouc 8:3


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*