Sparťané se radují! Foto: Facebook ACEMA Sparta Praha Sparťané se radují! Foto: Facebook ACEMA Sparta Praha
19. 1. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Sparta přestřílela Vinohrady a boj o play off se vyjasňuje

 



Sparta si v dohrávce 18. kola poradila na domácí půdě s Vinohrady a po výhře 9:5 se posunula zpátky na sedmou příčku tabulky. Na devátou Ostravu už mají sparťané osmibodový náskok a výrazným způsobem se tak přiblížili účasti ve vyřazovacích bojích.

V první půlce zápasu to ovšem byli spíše domácí, kteří tahali za kratší konec. Už po 49 vteřinách otevřel skóre zápasu Bína. Sparťané po chvíli vyrovnali, ale v čase 9:00 vrátil vedení Vinohradským Zbyněk Stuchlík. Svěřenci Jaroslava Berky opět dokázali na inkasovaný gól zareagovat, v následném oslabení však inkasovali po Renčínově úspěšné dorážce.

Stejný scénář se opakoval ještě jednou. Sparta srovnala a Vinohrady znovu poslal do jednogólového vedení kanonýr Bína. Pak ovšem Sparta zabrala a během tří minut nasázela za Weissgärberova záda tři góly. Jednalo se o klíčovou pasáž zápasu, jelikož Vinohradští se už vzpamatovat nedokázali a sparťané nakonec zvítězili 9:5.

Situace v tabulce se tak začíná pomalu vyjasňovat. Sedmá Sparta má 24 bodů a ve zbytku základní části ji čekají Brno, Pardubice, Otrokovice a Vítkovice. Otrokovice vlastní o bod méně a střetnou se s Vítkovicemi, Brnem, Spartou a Tatranem. Ostrava má na první pohled nejlepší los (Litvínov, Vinohrady, Bohemians, Boleslav), ale také jen 16 bodů.

Dohrávka 18. kola superligy:

Sparta Praha – TJ Sokol Královské Vinohrady 9:5 (2:3, 4:1, 3:1)
Branky: 4. Kadoch (Rebro), 15. Pruner (Časar), 29. Časar (Vrána), 29. Jaroš (Zouzal), 31. Krejča (Marvánek), 32. Časar (Vrána), 45. Zouzal (Jaroš), 53. Pruner (Rebro), 60. Vrána (Pruner) – 1. Bína (Š. Raiter), 9. Z. Stuchlík (Bína), 18. Renčín (Z. Stuchlík), 29. Bína, 52. Bína (O. Stuchlík). Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 3:1. Využití: 1:1. Diváci: 186.

Hvězdy zápasu:
*** Matěj Pruner
** Milan Bína
* Luka Časar


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*