Radost hráčů střešovického Tatranu. Foto: Flickr IFF Radost hráčů střešovického Tatranu. Foto: Flickr IFF
22. 1. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Tatran opět vyváží Superligu, tentokrát do Jindřichova Hradce

 



Nejvyšší soutěž žen i mužů čekají v neděli výjezdní zápasy. Tatran tentokrát vyveze florbal nejvyšší kvality na jih Čech, do Jindřichova Hradce. V místní sportovní hale se nejprve střešovické ženy postaví Olomouci, obhájci mužského titulu se poté utkají s Pardubicemi.

Špičková utkání pořádaná ve městech, kde diváci florbal nejvyšší úrovně běžně vidět nemohou, se už stala dobrou tradicí. A velkou zásluhu na tom má právě Tatran. Už před pěti lety odehrál historicky nejúspěšnější český klub extraligový zápas proti Kladnu v Králově Dvoře. Následovala např. Severská výzva s Chodovem nebo nedávná Cesta na Západ, v níž se Tatran utkal s Litvínovem.

V Jindřichově Hradci budou proti úřadujícím mistrům stát Pardubice. Už první vzájemný duel obou soupeřů byl přitom výjimečný, neboť se hrál v hokejové Tipsport Aréně, kam přišlo 989 diváků. Tatran zvítězil 5:2 a i tentokrát bude určitě favoritem. Východočeši mu ale určitě nedají nic zadarmo, stále totiž hrají o důležité body v boji o play-off.

Předzápas pak nabídne přímý souboj o nejlepší osmičku extraligy žen. V ní je Tatran zatím na posledním postupovém místě a na soupeřky z Olomouce má náskok pouhých tří bodů.

„Pořádat dva zápasy nejvyšších kategorií je pro nás velikou ctí, které si velmi vážíme a kterou nechceme podcenit. Obě nejvyšší florbalové soutěže v našem regionu zatím chybí, takže doufáme, že si na obě utkání najde cestu rekordní počet fanoušků,“ řekl pro web Tatranu zástupce pořádajícího klubu FbK Slovan Jindřichův Hradec Martin Knobloch.

Střešovičtí už se v Jindřichově Hradci jednou představili, v říjnu 2014 zde porazili Brno 6:4. „Fanouškům slibujeme pravidelně přitáhnout nejvyšší florbalovou soutěž do našich končin a jsme velice potěšeni dobrou spolupráci s Tatranem Střešovice, který nám tento závazek pomáhá splnit,“ pochvaluje si Knobloch.

A jak se na zápas těší veterán v brance Pražanů Tomáš Kafka?


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*