Tatran strhujícím finišem otočil duel s Pardubicemi. Foto: Facebook Tatran Střešovice Tatran strhujícím finišem otočil duel s Pardubicemi. Foto: Facebook Tatran Střešovice
24. 1. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Tatran díky skvělému finiši odvrátil blamáž. Pardubicím nestačilo ani vedení 4:1

 



V čase 57:05 zvyšoval Martin Zozulák z trestného střílení na 6:4 pro Pardubice. Málokdo by si v tu chvíli vsadil na střešovický Tatran. Jenže pak snížil Svoboda, 27 vteřin před koncem vyrovnal Němeček a druhý bod zařídil v prodloužení Komárek. Tatran porazil Pardubice 7:6 v prodloužení.

Tatran se znovu připomněl, že umí otáčet na první pohled ztracené zápasy. Na neutrální půdě v Jindřichově Hradci prohrával s Pardubicemi 0:3, 1:4, 3:5 i 4:6. Nakonec se však zmátožil a z duelu bere dva body.

Úvodní dějství vyšlo jasně lépe Pardubicím, které si na výbornou poradily s napadáním střešovických hráčů, a když v čase 15:00 využil přesilovku Martin Zozulák, bylo to už 3:0. Do šaten se šlo za stavu 4:1.

Tatran vyvezl superligu do Jindřichova Hradce. Foto: Facebook Tatran Střešovice

Tatran vyvezl superligu do Jindřichova Hradce. Foto: Facebook Tatran Střešovice

Střešovice ve druhé třetině zabraly a rychle se dostaly na dostřel. V krátkém sledu se trefili Brautferger a Němeček. Pardubice pak sice dokázaly znovu odskočit o dva góly, za dalších pět minut však opět snížil Deutsch.

To největší drama ovšem na 424 diváků teprve čekalo. Tři minuty před koncem už to vypadalo, že je rozhodnuto. Zozulák unesl tíhu okamžiku a proměnil nájezd. Střešovičtí ale předvedli parádní obrat! Velkou zásluhu na něm měl Jan Svoboda, který nejprve sám gól dal a pak asistoval u Němečkovy vyrovnávací trefy. V čase 64:15 pak rozsekl duel nejlepší hráč utkání Mikuláš Komárek.

V sobotu zvítězili všichni favorité. Mladá Boleslav doma nedala Vinohradům šanci a s definitivní platností je seslala do play down. Vítkovice vybrakovaly Otrokovice a Brno zase devíti góly smetlo Spartu. Z 19. kola ještě zbývá dohrát zítřejší televizní utkání mezi Litvínovem a Ostravou a 10. února pak kolo zkompletuje duel Chodova s Bohemians.

Nedělní výsledek 19. kola:

TATRAN – PARDUBICE 7:6p

Sobotní výsledky 19. kola:

OTROKOVICE – VÍTKOVICE 3:6
MLADÁ BOLESLAV – VINOHRADY 11:5
SPARTA – BRNO 2:9

Zbývá odehrát z 19. kola:

LITVÍNOV – OSTRAVA – 25. 1., 17:45
CHODOV – BOHEMIANS – 10. 2., 19:00


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*