Michal Vojáček s Janem Kratochvílem prožili vítězný debut na lavičce Bohemians. Foto: Facebook FbŠ Bohemians
25. 1. 2016 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Tatran bojuje o play off, Vítkovice vládnou Ostravě a Liberec vyválčil bod s ELITE

 



Sedmnácté pokračování nejvyšší ženské soutěže před sebou sice ještě pořád má největší lákadlo v podobě souboje Chodova s Herbadentem, ale zbylých pět utkání během víkendu nabídlo několik zajímavých příběhů: Tatran si z Jindřichova Hradce přivezl tři body z utkání proti Olomouci a klepe na dveře play off, královnami Ostravy se zase staly hráčky Vítkovic.

Tatran zvládl výjezdní utkání v Jindřichově Hradci a po výhře 3:0 nad Olomoucí drží osmou příčku před Židenicemi. V souboji brankářek reprezentace juniorek zavřela Eliška Drbalová svou branku na několik západů, Dominika Reindlová k tomu přidala dva zásahy a základ tatranské výhry byl položen. „V dnešním utkání jsme si šli pro vítězství, což bylo vidět ve výkonu a nasazení, čímž jsme si vybojovali cenné body do tabulky,“ pochvaloval si trenér Tatranu Miroslav Vybíral.

Alice Pavlíková tak jako hlavní trenérka Olomouce napoprvé neuspěla, Petra Prouzová si ze svého druhého zápasu na lavičce Židenic už tři body odnesla. Její tým zvládl proti Vinohradům skvěle úvodní dvacetiminutovku, zvítězil v ní 4:0 a v celém utkání pak 6:0, přičemž každou branku Židenic dala jiná hráčka. „Papírově povinné vítězství, ta se ovšem ne vždy rodí snadno. Nicméně hráčky musím pochválit za to, jak k utkání přistoupily. Těší mě, že se postupně začínají projevovat věci z tréninku i ve hře,“ hodnotila Petra Prouzová.

Úspěšnou premiéru má za sebou také trenérské trio Vojáček – Backman – Kratochvíl, které dovedlo Bohemians k výhře 5:1 nad Jičínem, když základ položily zelenobílé hráčky ve druhé třetině, kterou vyhrály 4:0, přičemž hned čtyřmi body se blýskla Hana Poláková. „Bylo fajn, že hráčky, které normálně moc nehrají, se dnes mohly ukázat. Byla to velká šance například pro Fellerovou, Divišovou nebo třeba Hnátovou,“ hodnotil Jesse Backman.

Bohemians tak v boji o 4. místo v tabulce získali bod proti ELITE, které porazilo po nájezdech Liberec 3:2. ELITE přitom v utkání v obou případech vedlo, Liberec ale vždy dokázal srovnat. Ve třetí třetině pak branka nepadla a na řadu po prodloužení tedy přišly samostatné nájezdy, ve kterých získala svému týmu extra bod Tereza Chvátalová. „Bohužel nás trápí marodka a ještě do toho se nám poslední dva zápasy herně moc nedařilo, proto cenné vítězství ve vyrovnaném zápase,“ uvedl Stanislav Richter.

V posledním utkání si pak favorizované Vítkovice bez problémů poradily v derby s Ostravou poměrem 17:5. Hned šesti body, z toho pěti asistencemi se blýskla Denisa Ferenčíková, na druhé straně si připsala tři body čerstvá reprezentantka Markéta Režnarová. „Jsem rád, že jsme celkem zúročili to, na co jsme se ohledně soupeře připravovali. Samozřejmě nedostatky byly, takže jsme si je díky vysokému výsledku mohli v klidu odhalit a vyjasnit,“ komentoval utkání Jiří Velecký.

Přehled výsledků 17. kola extraligy žen

LIBEREC – ELITE 2:3pn
ŽIDENICE – VINOHRADY 6:0
VÍTKOVICE – OSTRAVA 17:5
STŘEŠOVICE – OLOMOUC 3:0
BOHEMIANS – JIČÍN 5:1


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • maja napsal:

    Co je to za novinku resit nejake kralovny Ostravy….chapu,ze je to derby,ale to je treba i Tatran-Vinohrady a to vitez taky bude kralovna?nehonte porad v clancich senzace umelinami,ktere nikoho nezajimaji….rozhodovat vzdy a pouze bude tabulka.

  • super d napsal:

    Ostravske derby u chlapu bylo vzdycky nejvyhrocenejsi s nejlepsi atmosferou. A v ostrave jsou jen 2 tymy takze jen v poradku!

Napsat komentář

*