Michal Jedlička. Foto: Jaroslav Klein, facebook FbŠ Bohemians Michal Jedlička. Foto: Jaroslav Klein, facebook FbŠ Bohemians
26. 1. 2016 Superliga (37) KOMENTÁŘŮ

Nový trest pro recidivistu Jedličku: 4 měsíce s pojistkou!

 



Florbalisté Bohemians se budou muset až do konce sezony obejít bez trenéra Michala Jedličky. Svérazný kouč dostal od disciplinární komise už třetí trest za poslední rok a půl. Tentokrát vyfasoval čtyři měsíce zákazu činnosti. A ač se provinil v pozici trenéra, dostal zároveň i hráčský trest.

Klokani se netajili tím, že by chtěli vylepšit historické maximum a letos postoupit minimálně do semifinále play off. Po utkání v Otrokovicích ale přišla další krutá rána. Stop na čtyři měsíce. S pojistkou. Tou je dodatek k trestu o zastavení výkonu funkce. Jedličku Disciplinární komise potrestala zároveň i jako hráče.

Trest pro Michala Jedličku. Zdroj: DK ČFbU

Trest pro Michala Jedličku. Zdroj: DK ČFbU

Jednoduše, temperamentní trenér má po zkušenostech z loňské sezony zákaz vstupu na střídačku i jako hráč.
„Kdo tým povede místo Michala Jedličky je spíš otázka na vedení klubu. Ale samozřejmě případná dohoda s Romanem Kielerem se nabízí, už to jednou v podobné situaci zafungovalo,“ říká k nastalé situaci vedoucí týmu Bohemians George Kisugite.

Bohemians se zřejmě odvolají a v polovině trestu, tedy 8. března požádají o prominutí zbytku. To bude v plném proudu superligové čtvrtfinále.

Každopádně Jedličkovy prohřešky nedělají dobře ani šéfovi klubu Martinovi Musilovi, který stojí v čele Komise elitních soutěží. Sám tak musí čelit otázkám, zda uvnitř svého klubu podniká nějaké kroky k umírnění svého elitního trenéra, o jehož služby má zájem i reprezentace. „Tohle je čistě interní záležitost Bohemians. Nechci se k to mu vyjadřovat. Mrzí mě ale, že se to děje,“ sdělil serveru Florbal.cz Martin Musil.

Přesto situace není lidem okolo Áčka zelenobílého klubu lhostejná. S Jedličkou prožívají podobný scénář už poněkolikáté. „Michala samozřejmě znám. Vím, že má florbal rád, ale na druhé straně i vím, že v rámci emocí během utkání je schopen spousty špatných věcí. Ano, je to už třetí trest za relativně krátkou dobu. Ale jako by na Jedličku byl nějaký zvláštní metr. Z honu na něj se stává sport. Stalo se například někdy někomu jinému, že by během utkání někdo počítal jeho sprostá slova a na základě jejich součtu byl následně udělen trest? A na druhou stranu, byl snad někdy delegát potrestán za překročení pravomocí?“ ptá se George Kisugite.

Tentokrát usvědčil trenéra Bohemians videozáznam z inkriminovaného utkání v Otrokovicích, kdy se Jedlička několikrát neudržel a směrem k rozhodčím vypustil zřejmě peprná slova. Co přesně říkal, není jasné. Každopádně rozhodně je zřejmé, že je adresoval právě sudím a výsledek je také na světě: 4 měsíce stop ve florbalu a 5000 korun pokuty.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Fanda napsal:

    Si robite prdel????

  • Milan Buček napsal:

    A kdo potresta rozhodci za ovlivnovani zapasu a to jejich obrovskymi chybami .ktere rozhodujou zapasy .viz finale poharu.

  • Pepa Netrefa napsal:

    3 tresty za jednu věc!!!To není v našem právním státě přeci možné!!!

    • Fanoušek všeho napsal:

      Pepo. Podle řádů to možné je. Samozřejmě to je ale krajně neobvyklé. A velice pochybuji, ze by tři tresty za jedno provinění Unie za celou dobu své existence na někoho použila. Ale v případě Bedly jsou všechny zbraně povoleny.

  • Mutr napsal:

    A pro Nováka žádný trest nebude?!

    • Honza napsal:

      Ne-e, je to ve stejném zápisu z disciplinárky, který řeší Bedlu – komise neshledala nic k potrestání 8o(

  • Tomáš Krásný napsal:

    Bedla nebyl potrestán 3x za jednu věc, ale dostal 3 tresty za jedno provinění, což teoreticky lze. Problém bych viděl v tom, že dostal trest zastavení činnosti pro hráče. Tento trest je divný, jelikož pokud se provinil, tak jako trenér, nikoliv hráč. To je stejné, jako když vás chytnou za volantem pod vlivem alkoholu, tak vám zakáží řídit, ale nezakáží vám např. podnikat či vykonávat jinou činnost. Měl by se bránit. Chápu komisi, o co ji šlo, chtěla zabránit tomu, aby byl na střídačce jako hráč, ale dle mého názoru nerozhodla v souladu s disciplinárním řádem. Asi bych se akt odvolal.

    • Expert napsal:

      Přesně tak to je. Hráčský trest nemůže dostat někdo, kdo není hráč. Jinými slovy, nelze zastavit závodní činnost někomu, kdo ji neprovádí, tedy nehraje. A pokud Jedlička nemá hráčskou licenci, tak neni hráč. Bohužel pro Unii se nelze tímto způsobem pojistit, aby se náhodou hráčem nestal.Jenom to dokumentuje, jak se Unie zabývá blbostmi, místo aby naučila pískat třeba V+Z. Michale, držím palce.

      • Karlík napsal:

        To se muže komise vyklonit z okna a pro jistotu zakazat hrani všem co pujdou okolo. Protoze co kdyby nahodou někdo z nich chtěl zacit hrat.

  • SENCOR napsal:

    Pan Hora jde na ryby a po nějakém čase chytne zlatou rybku…
    Ta povídá… Radku nezabíjej mě splním ti jedno přání..
    Pan Hora tedy říká… dobrá tedy chtěl bych dům ze zlata..
    Rybka na to… uf to je strašně těžké přání, přej si něco lehčího…
    Pan Hora říká.. dobře tedy, chtěl bych aby se dvojice Valenta Zdarsky naučila pískat….
    Rybka chvilku mlčí a pak říká… a kolika patrovej ten barák chceš?

    • zlatá rybka napsal:

      Jak to bylo opravdu:
      Prezident Bohemians jde na ryby a po nějakém čase chytne zlatou rybku…
      Ta povídá… Prosím nezabíjej mě splním ti jedno přání..
      Prezident Bohemians tedy říká… dobrá tedy chtěl bych dům ze zlata..
      Rybka na to… uf to je strašně těžké přání, přej si něco lehčího…
      Prezident Bohemians říká.. dobře tedy, chtěl bych aby se Michal Jedlička naučila chovat slušně k dětem a hráčům, které trénuje a také ke mně a rozhodčím ….
      Rybka chvilku mlčí a pak říká… a kolika patrovej ten barák chceš?

  • Anife Vyskočilová napsal:

    Jakoby ja nejsem moc chytra, ale nevim, jestli tenhle videozaznam se da brat jako dukazni material, ze Mišo neco krici k tem dvema jinochum v cervenem havu. Jedine co tam vidim dost jasne, tak je top vypornena stabajzna v letech, ktera predava ceny a hudlany.

    • klokaniflorbalek napsal:

      Vidíte ok. Ať řekl co řekl a když známe jeho gesta ( ta dělá) stále. Vyjádření, že toto je důkaz je dle mě chabé – je to pouze tušení co se dělo.

  • Brb napsal:

    Dukaz neni třeba. Zpráva od rozhodčích štací. A nebudeme si nalhávat, že jim snad Bedla preje příjemnou cestu domů že ? 😉

  • klokaniflorbalek napsal:

    Ale jako důkaz to hodnotí předseda Disciplinární komise Tomáš Březina. viz, https://www.ceskyflorbal.cz/extraliga-muzi/zpravy/detail/disciplinarni-trest-pro-michala-jedlicku-cini-4-mesice

  • Vodič napsal:

    Stejně jako na tomto videu je jasně vidět, že Bedla nadává rozhodčím, na záznamu z TV utkání je prokazatelné, že Novák nefilmuje… Kam to spějeme??? Třeba k tomu, ať mají děti v televizi správné sportovní vzory…

  • old boy napsal:

    Nevím, tu řešíte…
    Člověk, který se (bohužel s ohledem na své postavení a funkci) chová jako buran, dostal flastr, vzhledem ke svým předchozím prohřeškům náležitě důraznější flastr. A s ohledem na to, jak si v loňské sezóně z celé disciplinárky udělal „dobrý den“ tím, že se nechal zapsat na soupisku jako hráč a dál svůj tým (zákaz nezákaz) v klidu dál trénoval, nemohl čekat nic jiného, než že se DK pro příště pojistí, aby si z nich nedělěl nazdárky…

    • Petr napsal:

      Pojistí v rozporu s pravidly. Právo silnějšího. Urputní zastánci slušnosti ve florbale se zachovali neslušně. Zakázali preventivně hrát někomu, kdo hráčskou licenci nemá. Co kdyby?

  • Marek Prošek napsal:

    Podle vyjádření vsech stran mi to prijde jako slovo proti slovu, v tomto případě slovo rozhodčích proti slovům Otrokovic a Bohemians. Jenže jak se zdá, slovo rozhodčích je svaté. Je sice opravdu fajn, ze se na školení rozhodčích řeší, ze si sudí s Jedlickou nemají brát servítky, nebylo by ale špatně se také zaměřit na to, aby se rozhodčí naučili piskat. Jsou to jen lidé, pochopitelně, ale tim, ze je po nepovedenem zápase budeme plácat po ramenou, jak skvěle to odpiskali, nikam se florbal neposune.
    Viz finale poháru, po kterém byli pánové Valenta Zdarsky pochvaleni, ze to velmi dobre zvládli.

    • Polák Tomáš napsal:

      Svatá pravda kolego.
      Jeste bych k vašemu názoru dodal fakt, ze disciplinární komisi předsedá pan Čížek, o kterém je všeobecně známo, ze florbalu opravdu vubec nerozumí. Navíc opravdu z celého svého srdce nesnáší Bedlu.
      Zaprvé tedy nechápu, co vubec takovýto člověk dělá na unii, navíc v takovéto pozici. Zadruhé nepochopím, proč nerozhoduje tento dá se rict hodne na internetu probíraný případ nekdo nezaujatý.
      Velmi rad bych nekde slysel vyjádření, proc tito lidé na unii vubec působí.
      Tomáš Polák

      • Honza napsal:

        … na unii působí ti, kteří o to projeví zájem … a stejné je to i u rozhodčích … v jejich řadách máme takové, kteří o to projevili zájem. Bohužel nejvíce křiklounů a kritizovatelů je především z klubů, které mají problém dát do kupy vůbec jednu rozhodcovskou dvojici. Ale nadávat budou na všechny okolo. V takovém případě je dobré si nejdříve zamést před vlastním prahem. Nechci tu rozhodčí obhajovat, že pískají dobře, ale myslím, že většina z nich jde do utkání s tím, že chtějí odvést to nejlepší, co umí a pokud se jim to nezdaří, tak jsou první na ráně. Zkusme tedy sami v klubech zapřemýšlet, zda nejsme schopni zvětšit rozhodcovskou základnu, abychom tu brzy měli další Černé s Janouškem. Pokud to sami v klubu nejsme schopni, tak aspoň tu na ně neplivejme, protože máme pramalou zásluhu na tom, že by měli být rozhodčí kvalitnější a pokřikováním a stěžováním toho určitě nedosáhneme.

        A k trestu Bedly – já s ním souhlasím z pohledu nápravy vůči Michalovi, protože přestože to je chytrý a sportovně schopný člověk, tak na druhou stranu je to nevychovaný buran, který by si nezadal s dlaždiči. Pokud na této svojí stránce zapracuje, pak věřím, že může mířit trenérsky velmi vysoko. Závěrem ale musím poznamenat, že přestože s trestem souhlasím, tak k hráčskému zákazu, který dostal, přišel určitě neoprávněně, neboť jako hráč se neprovinil a paskvil, který disciplinární komise přijala bohužel vychází z nedokonalých řádů, které komise má.

        • Polovodič napsal:

          Je to sice všechno moc hezké, ale co dělají rozhodčí pro to, aby se zlepšovali? Jen si chodí o víkendech přivydělat, jinak pro většinu z nich být rozhidčím nic jiného neznamená. Hráči florbalové extraligy trénují 4x až 5x týdně, k tomu se připravují i individuálně. Proto se florbal, jak je uvedeno i v komentáři níže, hraje v tak neskutečném tempu. Je to progresivní hra, stále se vyvíjí, zrychluje, jenže arbitři pro to nic navíc neudělají. Pokud to takhle půjde dál, nemá pro hráče a trenéry cenu se vůbec snažit a obětovat pro tuto hru ten zbytek volného času, který mají…

          • Brb napsal:

            Tak tim privydelanim a nicnedelanim jsi tomu dal korunku. To hovoří za vše

          • Brb2 napsal:

            Vybornej rádoby chytrej komentář, diky kterymu chces vypadat ze ses hrozne nad veci 🙂 gratulace kamaráde… „To hovoří za vse“ tak tahle věta neříká vubec nic :))

      • Vodič napsal:

        Když už tak zasvěceně píšeš, aspoň se podívej na správná jména na správných místech…

        • Čížek na hrad napsal:

          kuřbuřte Čížo, seš to ty? Taková perzóna jako seš ty by jinak nemohla dělat nikde, kdyby neuměla správně podržet

          • ciza napsal:

            kandidaturu na hrad budu oznamovat az pozdeji. nevim, kde jste se k temto idiotskym informacim dostal. asi bych mel ovcackovi vic kontrolovat postu…

  • Miloš napsal:

    Celá tato diskuse je naprosto bezpředmětná. Osočují se zde rozhodčí, aby je unie naučila pískat. Hraje se v neskutečné rychlosti a sám rozhodčí musí během minuty vyhodnotit obrovské množství situací a z nich většinou vybírá pouze ty nejzásadnější, což není vůbec jednoduché. Ano, posledních 10 minut pohárového finále dvojice V+Ž nezvládla, patrně pod dojmem druhé branky MB, že se již nemůže v utkání vlastně nic stát, přestala být důsledná ve svých rozhodnutích, ačkoli do oné chvíle důsledná byla. Bohužel se stalo a některé verdikty se podepsali pod vývojem utkání. To ovšem nic nemění na tom, že výsledek utkání měla MB ve svých rukou a jako chlap se k tomu také postavil trenér Pazdera, což mu budiž k velké cti! Pokud by se takto chovali všichni trenéři včetně Bedly, nemuseli bychom se bát vzít své děti do hledišť s obavou, že se z toho stane v budoucnu kultura jako ve fotbale. Trest pro Bedlu je naprosto na místě a plně si ho zaslouží. Dokud se nenaučí chovat, nemá na střídačce co dělat. Daleko horší ale je, že stejným způsobem vystupuje i na lavičkách mládežnických týmů FBŠ Bohemians. Realitou je že v ČR máme top rozhodčí na světě, pokud bychom byli v jiné zemi, brečeli bychom ještě více. Proč se rozhodčí netrestají za slabé výkony? Protože kvalitních párů je zde nedostatek a není možné, aby nejvyšší soutěže mužů pískalo jen 5 dvojic. Nicméně ano, zde je to na zamyšlenou, za slabé výkony by měly být páry trestány minimálně ztrátou nominací na nějakou dobu.

  • fanda napsal:

    často se tady zmiňuje pohárové finále a to jakým způsobem bylo či nebylo ovlivněno…prosím o jedinou věc – pokud někdo konstatuje, že chybný výrok rozhodčích při třetí inkasované brance ovlivnil výsledek, pak stejným způsobem musí být konstatováno, že nepotrestání simulanta nováka a hra v 6 ze strany MB rovněž tak ovlivnila nebo mohla ovlivnit zápas naprosto stejným způsobem…

  • Mario napsal:

    Jak se může vůbec brát v potaz názor rozhodčích, kteří si vloni dovolili pískat značně pod vlivem alkoholu? Ani bych se nedivil, kdyby byli pod vlivem znovu při utkání Otrokovice – Bohemians…

    • marpetka napsal:

      Také si myslím, že když ukradnu propisku v Chile, už by neměl být můj názor brán v potaz. Apropos, lidé pod vlivem alkoholu jsou nejpravdomluvnější.

  • Pár faktů napsal:

    Předně by bylo dobré si uvědomit, že florbal je sport, mající několik specifik. Je velmi rychlý, hraje se nejmenším míčkem a při hře musí rozhodčí sledovat mnoho kritických bodů (ruce, kolena, hokejky). Možná se pletu, ale těžko hledám sport, který by byl v tomto ohledu tak náročný na posuzování. Leckdy není ani po několikerém přehrání zpomalených záznamů patrno, zdali byl zasažen balon nebo hůl, případně co nastalo dříve.

    Vzhledem k výše uvedenému se může poměrně snadno stát, že rozhodčí udělá chybu. Mnohdy se dokáže soustředit na změť hokejek, z nichž jedna způsobí faul..a následně označí a vyloučí špatného hráče. Nebo neposoudí správně hru vysokou holí..protože je příliš blízko, což zhoršuje rozlišovací schopnost …a takových příkladů je mnoho.

    Můžeme se bavit o tom, jak minimalizovat možnosti pro vznik takových chyb. Nepochybuji o tom, že by všichni aktéři utkání byli spokojenější, kdyby chyb ubylo.

    Je tu ale jeden zásadní aspekt a to je jistá forma presumpce viny rozhodčích a úroveň chování trenérů, fanoušků, hráčů a dalších.

    Věřte nebo ne, ale nikdo chyby nedělá úmyslně. Troufám si tvrdit, že každý rozhodčí jde do zápasu s motivací odvést co nejlepší výkon v duchu fair-play. Alespoň na nejvyšší úrovni tomu tak je.

    Pokud hráč netrefí branku nebo nezpracuje balon, je to smůla a příště to vyjde. Pokud rozhodčí chybně vyhodnotí situaci a neodpíská faul, pak se na něj snese sprcha komentářů a zvedne se vlna nevole.
    Pokud by se totéž stalo hráči po netrefení odkryté brány, asi by dlouho hrát nevydržel a chyboval by pod takto vytvořeným tlakem opětovně a častěji. Protože je člověkem…

    Pakliže se úrovní reprezentace na hráčském poli pomalu přibližujeme Švýcarsku, Švédsku a Finsku, pak na poli chování, jednání, slušnosti a zejména chápání florbalu daleko zaostáváme.

    Byť je pan Jedlička bezesporu výsledkově výtečným trenérem, jeho chování je zcela nepřijatelné a v žádné z výše uvedených zemí by nevydržel déle než do prvního disciplinárního postihu. Pamatuji si, když na Tatranu při extraligovém utkání kopl svého svěřence tak, že si málem rozbil hlavu o hranu hrazení.

    To opravdu chceme své děti svěřovat do takovýchto rukou jen proto, že vyhrají ligu?

Napsat komentář

*