27. 1. 2016 Superliga (74) KOMENTÁŘŮ

Komentář Petra Pajera: Prosím, ukončete už tu válku

 



Chtělo by se napsat, že se nad tím člověk musí jen usmát… Ale ona to bohužel taková sranda není.

Absurdním rozhodnutím o trestu pro Michala Jedličku totiž DK nejen že nastavuje nesmyslný a své vlastní řády zcela obcházející precedent, ale zároveň dosti vážně ohrožuje pracovní pozici Michala Jedličky u svého zaměstnavatele jen kvůli tomu, že jí evidentně leží v žaludku. To, že je impulsivní a popravdě mnohdy až srandovně vulgární, ví každý, kdo se ve florbalu pohybuje. A ani já se samozřejmě neztotožňuji s jeho vystupováním. Ale opravdu je toto prohřešek na zastavení činnosti na 4 měsíce?

1) Jestli to rozhodčí jen neustáli nebo jestli měli předem dané noty od Unie, se asi už nikdy nedozvíme. Ale co jsme se dozvěděli z toho, že si s tím poradili tak, jak si s tím poradili, je jasné – jsou to chudáci!

2) Jako odůvodnění přísného trestu se uvádí fakt, že se jedná o recidivistu, ale pojďme si tedy shrnout prohřešky Michala Jedličky, za které byl v poslední době potrestán:

  • Prapůvod této kauzy začal ve chvíli, kdy neustál opravdu fatální výkon rozhodčích (mimochodem v zápase, který tehdy Bohemka vyhrála) a po zápase jim sdělil doslova „jděte se radši vys**t, jestli chcete dál takhle ku**it florbal“ – ano, nemělo by se mluvit vulgárně a s rozhodčími už vůbec ne, ale neměl by se náhodou také někdo zabývat tím, že měl tehdy v každém (i v tom vulgárním) slově pravdu?
  • Po nevydařeném zákroku seřval svého gólmana – ano, použil vulgarismy a ano, není to asi ani v případě gólmana účinné opatření k tomu, aby dál chytal bezchybně, ale krucinál, co je delegátům, nebo rozhodčím do toho, jak mluví se svými dospělými svěřenci?
  • Jako trenér v trestu sledoval zápas z tribuny a člověk sedící vedle něj zakřičel na rozhodčí (po jejich několikátém fatálu), co si o nich myslí. Výsledek – zamítnutí jeho žádosti o prominutí zbytku stávajícího trestu a na video, které zcela jasně prokazovalo, že nešlo o jeho prohřešek, nebyl brán žádný zřetel. Mimochodem – toto video bylo asi tak 1000krát průkaznější, než to, o které se nyní DK opírá jako o důkazní materiál. Nikdo se tehdy také nezabýval tím, že delegát zcela neoddiskutovatelně přesáhl své pravomoci a nechal dokonce křivě nařčeného Jedličku vyvézt z haly.
  • Následovalo to, co podle mého názoru už tenkrát rozhodlo o současném nesmyslně vysokém trestu – Michal Jedlička si všiml nedostatku v řádech a nechal se na další ligová utkání napsat jako hráč. Tím nejen že nesmyslný trest obešel, ale také se vlastně veřejně vysmál všem těm, kteří se rozhodli proti němu vést tuto zcela absurdní válku. No a reakce Unie? – místo toho, aby v pauze mezi ročníky zařídila, aby se tresty trenérů nedaly takto obcházet a řády změnila, počkala si na první menší Michalův prohřešek a pak si ho takto „vychutnala“.

Vyzývám tedy tímto DK, aby se konečně už zamyslela (a to bez krvavých očí), tu absurdní válku s Michalem ukončila a po jeho odvolání (které určitě přijde) změnila trest pouze na peněžní postih. A klidně může i při PROKÁZANÉM opakování jakýchkoliv excesů částky navyšovat, ale netrestat trenéra zastavením činnosti na takto dlouhou dobu jen kvůli pozápasovnému hrubému slovníku na adresu špatně pískajících rozhodčích. Je totiž více, než jasné, že toto jejich rozhodnutí je nejen hloupé, ale svým dodatkem o trestu vztahujícím se i na Michala Jedličku jako hráče, vlastně protiprávní.

Moc moc prosím všechny, co do toho mohou zasáhnout (včetně všech zkušených a osvědčených rozhodčích) – zasaďte se o to, aby se na školeních přestalo řešit, jak zamést s jedním impulsivním trenérem a pojďte raději vymýtit takové fatály, které mnohdy rozhodují o důležitých momentech, jako tomu bylo například při nedávném rozhodujícím gólu ve finále poháru. Věřím totiž, že když se budou rozhodčí v první řadě starat o prapůvodní podstatu toho, proč na hřišti vlastně jsou, postarají se tak tím nejlepším a nejdůstojnějším způsobem o to, aby se už neobjevovaly žádné vulgarity z úst jakéhokoliv trenéra. Předem všem díky.


Autor: Petis Pajer



KOMENTÁŘE

  • klokaniflorbalek napsal:

    DÍK ZA ČLÁNEK, JE POUZE STÁLE OTÁZKOU, PROČ SE TO JIŽ TAKOVOU DOBU DĚJE. MOC DÍK MÁM NA TO PODOBNÝ NÁZOR A ASI SE NIKDY NEDOZVÍME PROČ JIM TOLIK LEŽÍ V ŽALUDKU.

  • Michel napsal:

    Ano, video podle mě bylo neprůkazné. To DK rozhodla jen podle toho, že se Bedla díval směrem k rozhodčím a otvíral pusu, až by bylo průkazné co říkal ? I již zmíněné video, kde byl neoprávněně potrestán a vyveden bylo podle nich průkazné.
    Já si myslím už hodně dlouho, že vyplácení rozhodčích Superligy, Extraligy žen a 1. ligy by měla dělat unie a tím jim mít možnost šáhnout na finance za utkání. Udělat nějakou základní odměnu a v případě, že utkání bude dobře ohodnoceno, tak dostane bonus a když ne, tak smůla. Budeš mít zkrátka jen základ. Někdy to vypadá, že podaný výkon je rozhodčím ukradený, však oni stejně dostanou od pořadatelského klubu odměnu.

    DK by měla zrušit trest pro Bedlu. Je vidět, že se ho chtějí zbavit a poslat ho k ledu, aby jim nefušoval do řemesla. Fatály rozhodčích přibývá a kvalita ubývá.

  • SENCOR napsal:

    Souhlasim jen s polovinou a i kdyz je to mozna pro mnohe slozite, tak pan Pajer hral florbal jeste v dobe, kdy jedina taktika v extralize byla: kdo se vraci, neveri golmanovi. Nez priste budete psat svuj nazor, tak si poridte takovou zlutou knizecku s napisem pravidla florbalu a podivejte se do nich… hodne Vas to obohati a zjistite, ze chovani pana Jedlicky je akceptovatelne mozna v jinem sportu, ale ne ve florbale Jinak preji hodne stesti v dalsim psani komentaru.

    • Petr napsal:

      Když už ho potrestali, tak ho měli potrestal v souladu s pravidly. Zastavení výkonu trenéra budiž, rozhodčím bezpochyby nadával. Nelze mu však zastavovat hráčskou kariéru, když nemá na tuto sezónu licenci hráče. A jak Petr Pajer píše, nelze právo obcházet preventivně vydáváním rozhodnutí, která nemají v řádech oporu. Když jsou kvůli Bedlovi schopni toto udělat, měli být schopni v mezidobí pravidla změnit. Takto to skutečně vypadá na prostý hon za každou cenu.

  • Swob napsal:

    Zdravím fanoušky florbalu , už by konečně DK mohla začít řešit i jiné věci , než je postihování Michala .

    Co se týká mládežnických družstev, kolik výborných hráčů prošlo jeho rukama ? Ano, má své ortodoxní metody, ale co ?

    Vyjadřování směrem k rozhodčím upřímně naprosto chápu. Dokud ale Unie a DK nebude hodnotit a snažit se zkvalitňovat práci a výkon sudích například tím, že jim naprosto jasně vytknou a dají najevo, že udělali chybu ( viz. pohár ) , tak se to bohužel nikdy nezlepší.

    Pokřikování a pořvávání , sprosté výroky jsou jen prostým důsledkem špatných rozhodnutí rozhodčích. Nic víc v tom není.

    Myslím, že by tato směšná „Kauza“ zasloužila odvolání a možná peněžitou pokutu pro trenéra či klub , ale rozhodně ne takovéto zbytečné medializování .

    Zkuste se už, prosím , soustředit na věci kolem florbalu, jak získávat nové sudí pro mládež ( a neni rozhodčí jako rozhodčí ), práci s kluby.

    Upřímně , některé osoby v DK , asi nejsou uplně na svém místě, ale to samozřejmě není na nás široké veřejnosti to posuzovat.

    Snad se tyto slova nejen moje,dostanou také na vyšší instanci, než je jen pouhá diskuse „komerčních“ stránek.

    • Ferda napsal:

      Swobe, ty si děláš legraci. Takže to tedy zameteme pod kobereček a budeme dělat, že se nic nestalo? Vžij se prosím do role rozhodčího – ty bys chtěl, aby na tebe každý druhý trenér pořvával, že si támhle písknul blbě a támhle si to on představoval jinak? Tahle štvavá kampaň proti rozhodčím je špatná a nikam nevede. Při každé chybě se bude poukazovat, jak se s rozhodčími špatně pracuje. Ale víš o vzdělávání rozhodčích něco? V žádném případě to není hon na Michala. U tohoto případu rozhoduje plno okolností – např. výpověď rozhodčích(řekneš si, že podjatých), dále i výpověď pořadatelů a dalších…

  • Martin Karlik napsal:

    Vazeni,
    1) nehodlam brat male deti na sportovni utkani, kde trener nedokaze zkrotit emoce a vulgarne nadavat rozhodcim. Co bych takovemu prckovi zapalenemu do florbalu mel rict jako vysvetleni? Za vse mohou rozhodci, jako je beznym zvykem v CR?
    2) nespojujte vulgaritu a neochotu k vlastni sebekazni Michala Jedlicky a potizi s rozhodcimi. Jsou to dve oddelene nadoby.
    3) pokud ma Michal Jedlicka problem s rozhodcimi, ma natolik florbalovych zkusenosti a natolik velke slovo, ze by ho jiste unie pustila rozhodcim prednaset sve postrehy v nejake ucelene forme.
    4) opakuji – vulgarita je neomluvitelna. A pokud s ni souhlasite, sahnete si do svedomi, kam svym postojem mirite a jak ji ospravedlnite pred malym nadejnym florbalistou, ktery si prave formuje nahled na svet!

    • BoVa napsal:

      Myslím si, že ani děti nemusíte vodit na florbal. V dnešním světě je možná lepší děti připravit na to, že ne každý je hodný jako jejich tatínek a maminka a že někteří lidé se prostě nechovají vždy správně. Na druhou stranu vám musít sdělit, že Michala většina dětí miluje a on s nimi umí blbnout jako nikdo. Podle mě by to byl super táta. Bohužel na založení rodiny nemá kvůli florbalu čas.Jezdím s ním na soustředění a kluci šlapou jak hodinky. Žádný problém s jejich chováním a rozhodně netrpí.Soudit člověka jen podle toho, že ho vidíte na jednom zápase?

    • Ondras napsal:

      Naprostý souhlas, Martine! Já říkám velké NE vulgaritám na florbale, ať už byl důvod jakýkoliv.

    • TakTak napsal:

      Až vezmete prcka na nějaký turnaj elévů nebo mladších žáků, tak uvidíte jaká slovíčka se naučí. Ne od protihráčů, trenérů či rozhodčích. Naučí se je od rodičů, kteří řvou daleko hůř než tisíc Bedlů.
      Je to smutný, ale je to tak. Stejný jako na mládežnickým hokeji.

  • jaro napsal:

    Trest je přísný, na druhou stranu…byl v podmínce a ví co a jak může a nemůže….pokud je alespoň trochu svéprávný, musí si své chování pohlídat. Na druhou stranu, nikdo mu nemůže zakázat vést tréninky, předzápasové přípravy a podobně…takže zase tak strašlivý trest to pro fungování trenéra není…při vší úctě, devadesát procent věcí si hráči přenáší z tréninku a nikdo nijak nemůže zakázat, aby byl každou přestávku přítomen v šatně a hráčům řekl, co z tribuny viděl, či byl jinak spojen s někým, kdo pokyny předá. Jen mě ale napadá taková obecná otázka….když unie tak tvrdě jde po trenérech (případně hráčích), kteří jsou čtyřikrát, pětkrát týdně v hale, dřou, vedou tréninky, trénují, připravují se na zápas….jestli takhle přes týden makají i ti rozhodčí, co pak o těchhle hráčích a trenérech rozhodují…taky třikrát, čtyřikrát týdně makají, zdokonalují se, školí se (placení jsou na to minimálně ti áčkový, více než dobře).

    • Petr napsal:

      1. Žádnou podmínku neměl, trest přišel rovnou natvrdo. Podmínku měl loni při zápase, který pískal Valenta a Ždárský a stejní rozhodčí byli u toho, když podmínku porušil a za to mu byl dán celkový distanc 5 měsíců.

      2. Trenér v distanci se nesmí ke svému týmu přiblížit v hale ani o přestávce, nesmí se sejít ani se svým zástupcem. Jedinou možností je kontakt mimo halu mezi zápasy při turnajovém formátu. Bedlu zkraje hlídalo několik činovníků Unie v hledišti, aby nikterak nekomunikoval s týmem. On to opravdu vydržel, jedinou výjimkou byl jeho návrat k ligovým mužům v podobě hráče. Rady se odehrávaly zřejmě v šatně o přestávkách, protože na lavičce se držel a hráče jen povzbuzoval, trénování nechával na Romanu Kielerovi.

      • Peter napsal:

        to Petr: kde nájdu prosím v predpisech že se potrestaný tréner nesmí počas utkáni stretnout se svím týmem nebo jeho zástupci? Prosím napíšte Dík

      • Karlikov napsal:

        A to je odkud, že trenér v distanci nemůže vykonávat uvedené činnosti. Trenér v distanci pouze nesmí být přítomen v žádné funkci v zápise o utkání a vyskytovat se v prostorech, kde mohou být pouze lidé zapsaní v zápise o utkání či pořadatelé (tedy lavička a časoměřičský stolek).

        • Petr napsal:

          V předpisech nic takového není, z logiky věci máte pravdu. Nicméně Bedla o přestávkách do šatny nechodil, aspoň na těch zápasech, kde jsem byl i já.

        • Black napsal:

          Soutěžní řád
          „7.5.Pořadatelská služba zajišťuje
          d) Aby před utkáním, v jeho průběhu, o přestávkách a po utkání nevstupoval na hráčské lavice a do šaten hráčů nikdo kromě
          členů družstev s výjimkou rozhodčích při kontrole totožnosti apod. “
          Nevím jestli se to dá brát přímo jako zákaz, ale do šatny by neměl mít přístup nikdo jinej.
          Na druhou stranu si nedovedu představit pořadatele kterej bude stát se zápisem u dveří šatny a bude kontrolovat každého kdo tam může být 🙂

    • old boy napsal:

      Myslím, že byste měli uspořádat jinou petici. Nazval bych ji „Bedla si může dělat co chce“

      Podstata a obsah petice by byl jednoznačný: Bedla si může dělat, říkat a chovat se jak chce. Je to přeci Bedla, ne? Tak co ho má kdo kontrolovat a nedejbože trestat, když pošle pár rozhodčích (vlastně téměř na každém zápase) do hajzlu, prdele a vynadat jim do debilů a hovad, kteří kurví florbal?

      Nikdo, protože z Bedly se stal mučedník a modla pseudodemokracie ve florbale.

      P.S. Jo a navrhuju zrušit disciplinární komisi. A rozhodčím sebrat červené karty. Založil bych antidisciplinární komisi a případné podněty by řešila komise z obdivovatelů pana B. a rozhodovala by podle toho, jestli se ten který člověk choval jako pan B. Pokud ano, byl by nevinný…

      • Meh napsal:

        Ehm, kámo, ty si asi hodně jinej. 4 měsíce stopka když

        1. Slovo oboh týmu (cca 40 lidi) ma menší hodnotu než slovo 2 lidi.

        2. Tenhle trenér je 2x schopnější než jakejkoliv jinej trenér.

        3. Když nedokážeš ustát to ze někdo někomu nadává tak bys možná neměl odcházet z domu. Když Bedla si seřve hráče, ten hráč už podruhý tu samou chybu neudělá. Prostě si na to dá pozor.

  • BoVa napsal:

    Díky autorovi článku. Kéž by takoví lidé byli na Unii.

  • Laskomina napsal:

    Bedla je recidivista a na recdivisty se musí pohlížet jako na recidivisty, udělení trestu markantně vyššího je jediné řešení. Bedla neBedla, Kdokoliv neKdokoliv.

    Z osobní zkušnosti vím, že se vulgárně chová i v přítomnosti mládeže a to je nepřijatelné. Pokud se hráč nebo hráčka nesesype nebo neuteče, postihne ho/ji pravděpodobně stockholmský syndrom. Nejsme balet, ale také ne vojenská akademie.

    Nároky na rozhodčí se zvyšují. Častější fyzické testy, víc pohovorů s delegáty, práce s videem.

    Ručně stručně.

    • Petr napsal:

      Je celkem zajímavé, že Bedla se ve florbale pohybuje už dost let, jako hráč i jako trenér. Bouřlivák a hulvát byl vždy, ale tresty se jaksi sešly až v loňské sezóně a letos. Že by došla trpělivost?

      • Laskomina napsal:

        Celé hnutí prochází vývojem, vždycky byla vyčítána honba za kvantitou. Teď dochází k pokusům o zkvalitňování. Zkvalitňování trenérského vzdělávání, práce s rozhodčími, lepší spolupráce se sekretáři a s vedením klubů. Soutěžní řád a pravidla florbalu tu máme dlouho, ale teď nastává čas na to, věnovat se tomu podrobněji. Bohužel stylem pokus-omyl bo chybami se člověk učí. Nejen rozhodčí, Bedla, vedení Českého florbalu, my všichni. Trpělivost, soudnost, pochopení pro progres. Jestli není metodicky (výchova mládeže) správně a ani jakkoliv jinak (pravidla, SŘ), aby někdo vulgárně křičel, je třeba zasáhnout. A bohužel či bohudík tu máme obětního beránka. Bohužel je to Bedla, ale celá ta diskuze kolem tohoto precedentního trestu u tohoto recidivisty, pomáhá vývoji samotného hnutí. Buďme za to rádi!

      • Karlikov napsal:

        Co si pamatuji, tak jako hráč schytal nemálo osobních trestů, kdy kolikrát i svému týmu ublížil…tam ale ten trest právě většinou přišel takhle rychle…odseděl si dvojku, desítku…pomohl soupeři.

        • Petr napsal:

          U hráče je to dané, trest přichází přímo na hřišti. Otázku jsem hodil do prostoru spíš k diskuzi, celkem jste mi na ni odpověděl.

  • Pár faktů napsal:

    Položte si pár otázek, odpovězte si na ně a třeba vám to dojde…
    1. Proč by unie měla zájem na trestání Bedly?
    2. Nutí někdo Bedlu aby se choval jako sprostý, agresivní hulvát?
    3. Chová se v českém florbalu kdokoliv jiný alespoň obdobně?
    4. Kdo by měl zápasy pískat? 3 dvojice? A na ostatní se bude řvát?

    Ještě doplněk… V komentářích jsem se několikrát dočetl, že má ke svému chování důvod a jinak je vždy slušný. Není to pravda. Již jsem byl svědkem pořvávání za situací, které byly naprosto banální a neopodstatněné.

    Já do takového prostředí děti vodit nechci, protože to není normální… „Díky trenére“ …

    • BoVa napsal:

      Tak tam své děti nevoďte. Držte je ve sterilním prostředí. Pak je pošlete do světa a dostanou antidepresiva ještě než jim bude 18.

      • Pár faktů napsal:

        Pro primitiva bude normou primitivismus… Každý stojíme na jiné straně hřiště.

        Podle vás je zřejmě nejlepší průpravou do života agrese, vulgarita a řev.

        • TakTak napsal:

          Obě moje děti u Bedly trenují. Že jsem s jeho tréninky spokojený já není zas tak moc důležité. Pro mě je důležité, že jeho tréninky baví moje děti, že mají rády sport a nesedí doma u televize nebo herní konzole. Děti má rád a děti mají rády jeho, a to nejenom ty moje.
          A rozhodčí? Jako v každém sportu – dobří i špatní. Ale když už ten náš FLORBAL tak posouváme dopředu, nebylo by špatné podívat se, co čeká rozhodčí za špatný výkon a chybná rozhodnutí např. ve fotbale nebo hokeji.
          Jen škoda, že fyzické napadení protihráče nebo rozhodčího je trestáno DK stejně jako vulgarismy (4 nebo 6 měsíců vyjde v případě trestu z ledna stejně).
          Ať tu napíšete co chcete, tak můj názor na Bedlu to nezmění.

          • Pár faktů napsal:

            Problém je přesně v tom, co píšete.. že váš názor na něj to nezmění. A máte pravdu i v tom, že je jedno, co zde kdo napíše.. Stále a pořád tu totiž bude ten problém, že Bedla je sprosťák, poškozuje florbal a stejně tak Bohemku a nemá právo se chovat jako dobytek. A pokud mu nestačily dva tresty, pak přišel třetí a tvrdší. A je to tak naprosto v pořádku. U opakovaně trestaných hráčů je to stejné..jenže oni to většinou pochopí včas a navíc sklidí kritiku týmu/ oddílu. Zatímco vy se budete bezhlavě zastávat Bedly jen proto, že ho potrestala zlá unie, zlí rozhodčí, zlá DK… Velmi omezený pohled na věc

          • Petr napsal:

            Bedla je sprosťák, ale florbal nepoškozuje. Možná poškozuje dobrý dojem ze zápasu, zejména u těch, kteří ho neznají a neočekávají to (nedivím se). Florbalem ale žije, dýchá pro něj, stejně tak i za své svěřence, kterým ale dokáže současně hrubě vynadat.

            Většina lidí Bedlu buď miluje nebo nenávidí, ale jen málo lidí ho pochopilo a ví proč se tak chová. Neberte to jako sentiment, ale Bedla je hulvát s čistou duší a ty děti, kterým nadává, má současně rád. Jinak by je netrénoval a šel by za lepším – nabídky měl.

        • BoVa napsal:

          Kdo mluví o agresivitě. Agresivitu na hřišti leckdy umožňují sami rozhodčí, když neustojí zápas a nechají nepotrestány surové zákroky na obou stranách. Sprostá slova padají z tribuny od fanoušků a rodičů hráčů. Nevraživost vládne i mezi některými kluby. A Bedla kromě řevu se chová vždy fair-play. Nedávno rozhodčí uznali Bohemce gól a on potvrdil trenérovi soupeře, že nebyl. A to za vyrovnaného stavu.Jeho hráči se chovají stejně. A mimo hřiště je pro ty kluky kamarád. Tak nehodnoťte jen podle toho špatného.Každý má dobré i špatné vlastnosti.Ano, měl by se na lavičce víc ovládat. Ale není toho dobrého, co pro florbal a hráče udělal víc?

    • Jen Tak napsal:

      BoVa – pravděpodobně nemáš děti, jinak by jsi psal něco jiného. Ale o to tady nejde. Já myslím, že Petis uhodil hřebíček na hlavičku aniž by chtěl. A tím pádem přestože chorál oslavující jedlubedlu je srdceryvný, tak cituji: zároveň dosti vážně ohrožuje pracovní pozici Michala Jedličky u svého zaměstnavatele
      Dovolím si tvrdit, že hráči, rozhodčí, disciplinárka a jiní nejsou zaměstnanci florbalu, přesto dělají maximum pro to, aby ten sport posunuli dále. A právě i proto, že nejsou zaměstnanci a dělají to jako svůj koníček, dělají chyby i když by neměli. Ale jedlatrotlbedla? Florbal je jeho zaměstnání, a chyb dělá víc než tito řekněme nadšenci. Já myslím, že by se měl spolu se Zemanem (mimochodem neví někdo jestli nejsou v rodině) chytit na Karlově mostě za ruce a společně skočit do Vltavy. Myslím, že by tím hodně lidem pomohli. Ale zejména by pomohli sobě.

      • Petr napsal:

        Prosím konstruktivně, nikoliv demagogicky.

      • Petr napsal:

        Pro florbal dělá hodně lidí hodně věcí. Někdo zadarmo, někdo částečně a někdo plně za peníze. To není podstata věci v případě Bedly. I když nebude na lavičce, stále má pro klub význam.

      • BoVa napsal:

        Mám děti a dokonce dvě. Obě sportovaly a já také. A kromě toho už šest let dobrovolně organizuji zápasy a jezdím na soustředění, kde se o hráče starám. A sama dcera mi potvrdila, že ji kolektivní sport pomohl v dalším životě a zaměstnání. A ne že by na ní žádný trenér neřval. Ale v okamžiku, kdy se nehrálo, byla pohoda a legrace. Mezi dětmi se pohybuji už víc než 30 let a moc dobře vím, že ti Bedlovi kluci jsou do života líp vybaveni než mazánkové, které opatrují rodiče, jen je chválí a opečovávají a hlídají na každém kroku. Také za ně rozhodují. Ti, když se dostanou z vlivu rodičů přestanou sportovat, začnou je bavit kamarádi a jiné zábavy. Znám několik konkrétních příkladů.

    • Petr napsal:

      Bedla není na Unii oblíben, proto také reprezentační sekce zatrhla Jakoubkovi si ho vzít jako asistenta k juniorům. Přitom společně vychovali polovinu hráčů z nominace a znají je. Dále stojí za zmínku to, že v době podání žádosti o prominutí zbytku loňského disciplinárního trestu byl vyveden z Děkanky za hlasitý výrok k rozhodčím, kterého se ale dopustil pan Šimek, což bylo potvrzeno svědky. Distanc mu stejně nebyl zkrácen a odpykal ho celý. Zkraje trestu ho v hledišti hlídalo několik činovníků Unie, aby nekomunikoval s týmem. Jindy mu byla počítána vyřčená sprostá slova. Celkově shrnuto, je mu věnována ze strany zástupců Unie nadstandardní pozornost.

  • bj napsal:

    Tomu článku upadla noha už na začátku, viz „Svým rozhodnutím DK … dosti vážně ohrožuje pracovní pozici Michala Jedličky u svého zaměstnavatele.“

    Jediný, kdo ohrožuje pracovní pozici Michala Jedličky je sám Michal Jedlička. Stejně jako si ji sám ohrožuje řidič z povolání, když opakovaně porušuje pravidla silničního provozu a je mu udělen zákaz řízení – jeho pracovní pozici neohrožují ani pravidla, ani rozhodnutí o udělení trestu, jen jeho vlastní chování a nezodpovědnost.

    Můžeme se bavit o tom, že rozhodčí nepískají dobře, a že by je měla vyplácet přímo unie a jejich odměna by měla být přímo uměřená výkonu (jsem pro, rozdělit klidně na fixní a plovoucí částku). Ale dělat mučedníka z člověka, který opakovaně porušuje pravidla, které ostatní jsou bez problémů schopní respektovat, omlouvat to jeho jinými kvalitami (je to přece skvělý trenér!), to je takové… typicky české.

  • Unie nestiha napsal:

    1) ano bedla ma byt potrestan jako trener
    2) za exces s vyvedenim haly mel byt delegat potrestan uplne stejne jako bedla
    3) rozhodci se snazi i kdyz to casto nejde a nekdy jsou opravdu vykony smutne… legracni ovsem je, ze jak sleduju casto onlajny tak se nadava vsude (i devcata reknou ze je rozhodci debil) a bud se o ostatnich trestech nepise, nebo se nekonaji???
    4) unie vybira pokuty od vsech – rozhodci, oddily, poradatele, hraci, za kazdou blbinu, ale sama zapomnela proc tu je… ona je tu pro nas, ona nam ma pomahat sportovat a sport rozvijet…
    5) za 15 let u toho sportu musim rict, ze uroven ve vsech ligach, halach, poradajicich, trenerech, pristupu hracu, oddilech a vsem se posunula o 10 levelu… ale unie tak o 5…
    6) v posledni dobe mam pocit ze je tu sama pro sebe, aby zamestnala co nejvic lidi a hezky se prezentovala v televizi monstr akcemi a ze nam tu roste novy strahov…

  • Tomáš Rambousek napsal:

    omlouvám se, za to můžu já, špatně jsem to Petisovi Pajerovi nadiktoval, ta věta o tom zaměstnání tam být neměla. Ale válka musí skončit, to zase ano.

    • Petr napsal:

      On by ho Musil nebo Doubrava stejně nevyhodili. Bez něj, výsledků jeho svěřenců a tréninkové metodiky by to byl béčkový klub.

  • klokaniflorbalek napsal:

    TENTO KOMENTÁŘ NA FACEBOOKU SE MI MOC LÍBÍ
    Ondřej Vašíček Zazil jsem Bedlu jako protihrace i jako rozhodci a reknu vam je jedno: skvely hrac..skvely trener a kdyz jsem neco jako rozhodci posral,tak jsem byl rad,ze me poslal do riti,protoze priste jsem tu chybu uz neudelal…hehe
    Už se mi to nelíbí · Odpovědět · 10 · 5 hod
    https://www.facebook.com/ondrej.vasicek.75?fref=ufi

    • klokaniflorbalek napsal:

      JAK JDE VIDĚT Z KOMENTÁŘE ČLOVĚKA, KTERÝ MÁ S BEDLOU DLOUHODOBÉ ZKUŠENOSTI Z JEHO PŮSOBENÍ HRÁČSKÉHO I TRENÉRSKÉHO A VE SVÉ ČINNOSTI UZNÁVANOU OSOBNOSTÍ, ŽE KDYŽ SE CHCE TAKTO TO JDE A KDYŽ NE TAK NE ( TAK JAK SE LEHCE ZVIDITELNIT A UKÁZAT SVÉ EGO, AP.)

    • Petis napsal:

      Pro Ondru Vašíčka: Vášo díky – jsem moc rád, že tak kvalitní a respektovaný rozhodčí, jako jsi ty, reaguje v duchu mého posledního odstavce. Já tím vším přece neříkám: „rozhodčí jsou pakáž a vulgarita je řešení“, ale pouze se snažím ukázat na to, že všechno má své mínusy i plusy a že by bylo fajn, kdyby se k této vyumělkované kauze konečně přistoupilo s rozumem, nadhledem a bez osobní pomstychtivosti.

  • Bob napsal:

    Když to vše čtu, je mi smutno. Celá naše rodina žije florbalem a už dlouhé roky poukazuji na to, že na rozhodčí není metr.
    Tím nechci schvalovat vulgaritu na zápasech – ta tam nepatří (ani k vlastním hráčům, protože jsou přítomni nezletilí fanoušci).
    Jednou jsem to již nevydržel a šel za delegátem, co říká úplně otřesnému výkonu rozhodčích, a ten mi sdělil, že to bylo v pořádku.
    Takže shrnuto: rozhodčí ve spolupráci s delegátem vás můžou zaříznout a vysmát se vám do očí a vy nesmíte ani pípnout, ať jim nepodrýváte autoritu! JAKOU AUTORITU!!!
    Výše někdo napsal, že pokud budou pískat rozhodčí dle pravidel a rovinu, asi nebudou žádná extempore (nebo alespoň minimálně a malá).
    Bedlovi držím palce, protože opravdu vděčný hromosvod.

    • ABC napsal:

      Vážený Bobe,
      vezmi si píšťalku a jdi si to zkusit… až budeš pískat úžasnou rovinu v extralize, tak tyto články a duskuze budou jistě zbytečné… držím palce ve tvé rozhodcovské kariéře…
      A do té doby, než tu extraligu budeš pískat, tak buď prosím tě zticha… Děkuji

  • Fanda napsal:

    Bedla je fajn, i se svými nedostatky, jeho chování je impulsivní a většinou mu to „ujede“, to je fakt. K rozhodčím se vyjadřovat nebudu, protože někdy je to fakt děs. Malým příkladem je turnaj v Brně, seděl jsem nad stolkem časomíry, přišli rozhodčí a na zápase STARŠÍCH ŽÁKŮ pronesl“…já ty kurvy Ostravské nemám rád, já jim dám“.

  • Zátoka napsal:

    JE SUIS BEDLA!

  • rosťa napsal:

    Pan Jedlička je florbalový odborník s jednáním burana. A vy si musíte vybrat.

  • ABC napsal:

    Pan Jedlička je odborník, kterého respektuji a vážím si ho. Ale celá organizace českého florbalu se soustředí na to, aby na zápasy, především extraligy, chodilo co nejvíce lidí a velmi často jsou to děti. Ikdyby řval pan Jedlička, na své hráče, nebo na žárovku v lustru, je to jedno, ty děti to slyší. A to vážně chceme… koukněte se kamkoliv za hranice, nikde jinde tahle mentalita neexistuje. Pokud chce rozhodčím říct svůj názor, ať za nimi jde po zápasa do šatny a vyříkaj si to jako chlapi, bez toho, aby jeho vulgární projev musela poslouchat celá hala.

    A z těch nesmyslných názorů, které se Jedličky zastávají mi je mi vážně zle 🙂

  • Martin napsal:

    Vůbec nechápu smysl tohoto článku, ani nějaké petice na internetu. Pan Jedlička se provinil proti pravidlům florbalu, v minulých 2 letech již byl dvakrát za stejný prohřešek trestán, tak dostal jako recidivista přísný trest, přesně podle regulí ČFBU. Tím celý příběh končí.

    • Petr napsal:

      Ten příběh nekončí. Bedla se nezmění a Unie neupustí od svých zásad, takže tu bude jistě pokračování v podobě něčeho obdobného po vypršení disciplinárního trestu. Na to si ale počkáme do dalšího ročníku, protože tento je již až do konce vyřešen.

    • Hejter napsal:

      To neni pravda. Dostal trest pro trenera to je ok, dostal i trest pro hrace a to rozhodne neni podle zadnych reguli, navic podle vseho nema licenci takze hrac ani neni!!!!! Kde jste to kdy videl? Aby vam zastavili neco co nemate?

      • Petr napsal:

        Nemá licenci, jeho jméno chybí na seznamu licencovaných hráčů Bohemians pro hrací ročník 2015/2016.

  • Standa napsal:

    Jeden můj známý (aktivní hráč) dostal od Unie dopis, kde mu sdělovali, že pokud bude pokračovat se sbíráním červených karet, bude definitivně vyloučen z ČFBU a bla bla bla.

    Nejsem si jistý, ale možná by mohl podobný dopis dostat i Bedla.

    Bedla trenér:
    Než přišel Bedla do Bohemky, tak tento klub bojoval zpravidla o setrvání v extralize. Nyní jsou Bohemians úplně jinde. Jeho přínos (určitě v tom nefiguruje sám, ale věřím, že za tím stojí) je neoddiskutovatelný. Bohemians je ambiciózní klub se „slibnou“ budoucností.

    Bedla hráč:
    Jeden můj turnajový spoluhráč mi říkal něco jako vtip. Bylo to asi takto: „Víš proč hrál Bedla téměř výhradně v lajně s Milanem a Johanem? … Protože to byl florbalový „psychopat“ přičemž Milan byl flegmatik a měl ho v paži a Johan … no Johan mu nerozuměl.“ Pusťte si nějaké sestřihy jeho zápasů … už tehdy byl asi takový.

    Bedla VINEN či NEVINEN:
    Jeho chování je neomluvitelné. Komu z Vás nevadí, že se na florbale sprostě nadává a řve, tak je mi Vás líto. Místo, abychom byli proti tomuto jevu proaktivní a bojovali proti tomu, tak to omlouváme.

    A co se týče způsobu, jakým Unie s Bedlou „vyjebala“. Když Bedla „vyjebal“ s Unií a účastnil se zápasů jako hráč, tak jsem se doma smál české vyčůranosti. Opět někdo našel skulinku. Nyní Unie udělala to samé jemu … a já se doma opět směju české vyčůranosti.

    Nicméně zpětně jsme na tom prohráli všichni, protože obě strany ukázaly, že jim jde jen o prosazení své vůle nezávisle na regulích (ačkoli nejsou a ani nemůžou být bez nedokonalostí). Každý zákon se píše s nějakou ideou a je z něho patrné, co je špatné a co „by se nemělo“.

    Bedla i Unie poškodili florbal … to je můj závěr.

  • Brandon Maxwell napsal:

    #TrestProNovaka

  • Casey Stoner napsal:

    #TrestProWaliczka

  • klokaniflorbalek napsal:

    Bedla dostal trest je to ok, ale kdyby se občas posuzovali i komentáře či výkřiky velké části trenérů na různých úrovních, tak bychom mohli soutěže zrušit, protože by neměl kdo trénovat ( většina by byla opakovaně v testu). Jedním z hlavních důvodů některý vyjádření je i se podívat na to jak vlastně florbal funguje. Dle dosti reakcí je vše ok, ale ono není. Proč rušíme fungující systém v soutěží v Praze v žákovských kategoriích a uděláme z nich ( není slušný popis) a u rozpisu ligy dorostu je to podobné ( údajně dlouhodobá soutěž – podívejte se na rozlosování zápasů). Že tato kauze něco změní na zaběhnutých kolejích asi sotva a pojedeme setrvačností dále jak to známe z více nejen fotbalu či hokeje. Přeji hezký den

  • fanda napsal:

    zcela úmyslně nečtu komentáře přede mnou, napíšu čistě svůj názor. To, co dlouhodobě předváděl-hráč, předvádí-trenér, Bedla po celé republice je v rozporu s tím, jak by se měl chovat hráč, trenér či kdokoliv jiný kolem sportu. Bedla je hulvát, ignorant, provokatér. Možná na tom založil svoji image, ale pro mě je tento styl nepřijatelný.

    • Petr napsal:

      Hulvát a sprosťák ano, člověk se sociopatickým chováním, nicméně jinak přímý a zcela nezákeřný člověk. Nikoliv ale ignorant a provokatér. Kdo ho zná, má slova potvrdí.

  • Anty napsal:

    Bedla klidne mohl byt potrestán jako trenér ale v žádném případě neměl byt trestán i jako hráč. Unie si zvedla ego na tom jak s nim vyjebali ale nejdřív to měli dat do pravidel. K vulgarismum – podívejte se na dva trenery Jedlička-Koutny. oba sice měli své metody a to dosti podobne. Ale taky se podívejte jaké a kolik hráčů vychovali. Něco na tom asi bude. Kdysi se na tréninku zanechalo a byl klid a nikdo nic nenamítal. Nedávno jsem viděl par tréninku mladých kategorii. Na tribune rodiče kteří akorat pomlouvaji trenéra a pak ho dokonce servou jak si dovoluje na jejich dítě zvýšit hlas po tom co dítě nedělá to co by měl. Florbal jde čím dal víc dolu. Nebylo by na škodu více takových trenérů.

  • Polcek napsal:

    Chci se zeptat, jestli mají nějaký plat trenéři florbalu. Dokonce jsem slyšel, že berou peníze i hráči Mladé Boleslavi. Zato například ve Vítkovicích, dostávají kluci jen hokejky zdarma.

    Co je na tom pravdy?

    • Brb napsal:

      Samozrejme ze za to maji odmenu (plat). Co se týče hráčů, tak to netuším.

      • Jan Novak z prikladu obcanek napsal:

        V Bouli dostanes talir za zapas, odmeny, za podpis, byt, praci.. FBC Ostrava plati podle bodu tymu a kanadskych bodu, za smlouvu, Vitkovice davaji solidni penize za podpis smlouvy a treba Vinohrady si plati prispevky ..velke nepomery v tomhlectom panuji nad ceskou superligou.

  • choze napsal:

    V sobotu hrajou dorosti v Kladně. Doražte a zjistíte že Bedlovo chování je jak v pohádce proti tomu co se děje tam!!! A delegáta tam nepodkàte jako vždy.

  • Šolich napsal:

    Bedla pokřikoval sprostě na rozhodčí i malé děti už před 15 lety třeba v hale Na spojích. A rozhodně není jedinej. Souhlasím s trestama, ale ne s jejich výší a podobou. Mimo tuhle galaxii mi pak přijde ublíženost DK, která bude v následujících trestech vracet hříšníkovi, že našel skulinu v systému, to samé stejným způsobem. Ubohost.

  • Zaba napsal:

    Přátelé, souhlasím s tím, že se jedná o hon či štvanici na vulgárního Bedlu, který by však v civilním životě za tyto prohřešky dostal maximálně „nucené práce“. Proto navrhuji DK, aby Bedlu potrestala „nuceným“ pískáním. Což obnáší získání licence, pokud ji již nemá a odpískaní určitého počtu zápasů. Samozřejmě lze podotknout, že neexistuje takový trest, ale dohodnout se lze na čemkoliv. Jenom chtít. Pozor, je tu určité nebezpečí. Může se totiž stát, že díky Bedlově talentu bude opět patřit mezi ty nejlepší, tak jako to bylo v jeho hráčské a trenérské kariéře … A co se pak stane? Bude se o něho přetahovat Bohemka s panem Horou, který talent rozhodně nemá.

  • rv napsal:

    otázka je, zda se za výchovu považuje vypiplání hráče od elévka nebo zda pracuji jen s výběrem, který generuje masivní základna Bohemky? Možná by se ukázalo, že v pozici trenéra, který pracuje se šikovnou špičkou ledovce, by obstálo více lidí a dokonce bez excesů…

    Dále se podívejme na ragby a nebuďme histerky.

Napsat komentář

*