Jaromír Malina skvělým výkonem posunul Otrokovice blízko k play off. Foto: Facebook Jaromíra Maliny. Jaromír Malina skvělým výkonem posunul Otrokovice blízko k play off. Foto: Facebook Jaromíra Maliny.
14. 2. 2016 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Náhradník Malina vychytal Brno, Otrokovice mají play off na dosah

 



Otrokovice jsou krůček od jistoty postupu do vyřazovacích bojů. V Brně totiž Panteři překvapivě vyhráli 6:3 a z elitní osmičky už mohou vypadnout jen teoreticky. Ještě o bod lépe než tým ze Zlínska je na tom po výhře v Padubicích Sparta. Chodov si veze povinné tři body z Litvínova a minimálně do zítřka se vyhoupl na 1. místo.

Brankář Jaromír Malina nastoupil v Brně teprve ke svému druhému startu v probíhající sezoně a hned se stal hrdinou. Střelce domácích v čele s Radkem Krajcigrem 24letý gólman přiváděl k šílenství a dovolil jim skórovat pouze třikrát. Panteři se postupně dostali do vedení 6:1 a nerozhodily je ani dva góly Brna. Buldoci neměli svůj den a před 518 diváky doma prohráli 3:6.

Hosté zvýšili náskok v tabulce před devátou Ostravou na 4 body a dva zápasy před koncem základní části prakticky si zajistili účast v play off. FBC čeká v posledním kole supertěžký výjezd do Boleslavi, s Otrokovicemi má navíc horší vzájemné zápasy.

Svoji pozici v nejlepší osmičce potvrdila Sparta. Pardubice daly doma Pražanům první gól a ještě po druhé třetině byl stav vyrovnaný 3:3. Ve třetím dějství ale Východočeši totálně odpadli a hosté nasázeli hned 6 gólů.

Pardubicím k bodovému zisku nepomohl ani stabilní člen elitní formace a nynější spolupracovník Florbal.cz Jakub Burian, který se do sestavy vrátil po vážném zranění nohy.

Chodov přijel na hřiště Litvínova v roli obrovského favorita, po dvaceti minutách ale prohrával 0:1. K obratu zavelel dvěma góly mladík Jan Fiala a i když se k němu přidali s přesnými zásahy i jeho zkušenější spoluhráči, Litvínov nedal svoji kůži lacino. Parta kolem veterána Daniela Huliče nakonec po slušném výkonu podlehla 4:8 a stále čeká na historicky první superligovou výhru.

Svěřenci Davida Podhráského o dva body přeskočili v čele tabulky Mladou Boleslav. Severočeši ale mají k dobru zítřejší televizní dohrávku proti Bohemians.

20. kolo Tipsport Superligy

VÍTKOVICE – TATRAN 1:6
VINOHRADY – OSTRAVA 5:7
BRNO – OTROKOVICE 3:6
PARDUBICE – SPARTA 3:9
LITVÍNOV – CHODOV 4:8
BOHEMIANS – BOLESLAV, zítra od 20:15 na ČT4 Sport


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Marcel Pudich napsal:

    Může mi někdo napsat, kdo konkrétně byl zodpovědný za skutečnost, že nebyl video přenos ze zápasu Vítkovice – Tatran?

    • Videa napsal:

      Tento prenos jsem sledoval…. ale zapinal jsem to pozdeji, od druhe tretiny…
      Mi zase vubec nejel prenos Krno vs Otroky…

Napsat komentář

*