Vinohrady slaví pětibodový víkend! Foto: Otakar Prášek Zuzana Macurová Vinohradům výrazně pomohla. Foto: Otakar Prášek
14. 2. 2016 Extraliga žen (6) KOMENTÁŘŮ

Vinohrady zvítězily podruhé v řadě, o play off se bude tvrdě bojovat

 



Dvě kola před koncem základní části se pořádně zamotal boj o play off: Židenice totiž v klíčové bitvě podlehly Tatranu, před kterým tak mají náskok už jediného bodu, stejně tak jako Liberec, který si odvezl prohru 0:9 z Vítkovic. Vinohrady naopak podruhé v řadě vyhrály, čímž patrně vystavily definitivní stopku Olomouci.

Florbalistky Tatranu potvrdily, že jsou na vítězné vlně a ve třinácté minutě klíčového souboje s Židenicemi vedly 3:0. Poté sice snížila Dernerová, ale relativní klid vrátila v druhé části na pražské hole Zabavská. Stejná hráčka přidala v poslední minutě také klid absolutní, když skórovala na konečných 5:3 do prázdné branky, předtím se ale Židenice dotáhly na rozdíl jediné branky. „Po skvělé první třetině jsme zápas dovedli do úspěšného konce díky bojovnosti, chutí a soustředěností!,“ pochvaloval si kouč Tatranu Miroslav Vybíral. Je dlužno dodat, že utkání sledovalo 312 diváků!

Podruhé v řadě slaví výhru florbalistky Vinohrad. Olomouc sice v Praze brzy vedla 1:0, ale ve čtyřiadvacáté minutě srovnala Macurová – příhodně – z trestného střílení. Další branka už v základní hrací době nepadla a o vítězi rozhodovaly samostatné nájezdy. V nich uspěla pouze úplně první exekutorka: Jiříčková, která tak zajistila Vinohradům druhou výhru v řadě. „Podali jsme hezký kolektivní výkon kořeněný dvěma body do tabulky,“ uvedl Pavel Doubek.

Jičín potvrzoval roli nepříjemného soupeře a proti FBC Ostrava se na začátku ujal vedení 1:0, které ale do první přestávky ztratil. Do poloviny utkání navíc Ostravanky získaly solidní tříbrankový náskok, o který se zasloužily Vavrečková s Wolfovou. Jičín se sice ještě ve druhé třetině dostal na dostřel, jenže zkolaboval v poslední části, čtyřikrát inkasoval a prohrál 3:8. „Velmi těžké utkání s bojovně hrajícím soupeřem. Dlouho jsme se dostávali do tempa a nebyli jsme to dnes úplně my, ale vzhledem k výsledku nakonec můžeme být spokojeni,“ usmíval se hostující kouč Jakub Robenek.

Téměř 33 minut se čekalo na první branku duelu mezi ELITE a Herbadentem. Nakonec se jako první radovala Tereza Chvátalová, ale ještě do přestávky skóre otočily Sádková s Pilíkovou a v nastoleném trendu pokračoval Herbadent také v úvodu poslední třetiny. Až za stavu 1:5 korigovala Karla Kalecká, na konečných 6:3 pro Herbadent v závěru upravila Veronika Rybičková. „ELITE bude letos asi pomýšlet na postup do semifinále. Z toho důvodu je potřeba příště proti takovému soupeři začít s jednodušší nátlakovou hrou trochu dříve,“ konstatoval Tomáš Kodiš.

Nezaváhali ani favorité z Vítkovic a Chodova. Ostravanky prožily při výhře 9:0 nad Libercem dvě zahraniční premiéry: první branku v české extralize vsítila finská obránkyně Riitta Lankinen a jak už napovídá výsledek, Laumě Visnevske stačilo k premiérovému čistému kontu 8 zásahů. „Myslíme si, že jsme odvedli hodně dobrou práci směrem do obrany, tím jsme to domácím značně ztížili. Po dlouhé době celý tým dělal přesně to, co jsme si řekli,“ uvedla přesto trenérka Liberce Lenka Bartošová.

Chodov pak porazil Bohemians jednoznačně 14:2. Zelenobílý tým sice hned dvacetkrát vypálil na branku Kristýny Provázkové, ale skóroval jen dvakrát, zato jen v první třetině dostal šest branek. „Jsme rády, že se nám střelecky dařilo. Doufejme, že to bude pokračovat,“ přála si trenérka Chodova Michaela Marešová.

Výsledky 20. kola Extraligy žen

ŽIDENICE – STŘEŠOVICE 3:5
VÍTKOVICE – LIBEREC 9:0
HERBADENT – ELITE 6:3
JIČÍN – OSTRAVA 3:8
BOHEMIANS – CHODOV 2:14
VINOHRADY – OLOMOUC 2:1pn


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Nový napsal:

    Ve Vítkovicích by se měli zamyslet jak,prezentují svůj milovaný sport na veřejnosti.Video přenosy z haly jsou vždy otřesné,sledovat pohybující se stíny ze staticky umístěné kamery za brankou proti oknům,kam svítí slunce,je výsměch všem,kteří by rádi fandili i v jiných vzdálenějších částech republiky a nejen diváci v hale .Než sledovat takovéto přenosy a ještě z nekvalitních kamer,tak to raději vypněte,je to facka tomuto sportu.

  • Pražák napsal:

    Vzorem všem by měly být v prezentaci oddílu pražské SKV (Vinohrady),profesionální přístup v amatérských podmínkách,tak jak to má být v 21. století-vše myslím ve videopřenosech z jejich haly,sponzoři se jistě najdou.

    • Jiří Buchta napsal:

      Díky za pochvalu, bohužel zrovna za tento víkend si ji nezasloužíme. Oba přenosy měly technické problémy, které se nám v jejich průběhu bohužel nepodařilo s technickou podporou TVComu vyřešit. Budeme přenosy nahrávat znovu ze zálohy v adekvátní kvalitě v průběhu tohoto týdne.
      Díky za pochopení, Jiří Buchta, SKV Florbal

  • Marcel Pudich napsal:

    Naprostý souhlas s příspěvkem od pana Nového. Tragédii však podrthuje skutečnost, že o den dříve, na zápas Vítkovic s Tatranem v mužské Superlize, nebyl přenos vůbec. Komunikoval jsem s kamarádem přímo v hale, kamery na místě byly a zápas snímaly, ale někdo prý zapomněl zmáčknout čudlík a přenos připojit na internet… A v době zápasu už nebyl nikdo schopen chybu napravit… Krásná prezentace firmy TV com

  • Michel napsal:

    Všechny týmy podávají týmový výkon jen SKV kolektivní 😀

  • Starý napsal:

    Bohužel i některé další kluby by se měly zajímat jak vypadají jejich videopřenosy ze zápasů .Třeba z haly SJM Herbadentu slyšíte komentáře děvčat,které obsluhují kameru a poněkud je očividně nezajímá průběh zápasu,sledovat průběh utkání přes objektiv je někdy pro ně velký problém.Jistě,jsou to mladé dobrovolnice,ale vcelku to jenom škodí jak klubu,tak i sledujícím.V neposlední řadě by měl být stanoven nějaký standard,jak v kvalitnějších kamerách,tak i obsluhách.Doba kamená je již minulostí i ve sdělovací technice.

Napsat komentář

*