Kanadský talent Felix Robillard (vlevo) v souboji s americkým kapitánem a švýcarským krajánkem Stefanem Zimmermannem,
16. 2. 2016 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Seznam účastníků MS je kompletní, z Ameriky poletí do Rigy Kanada a USA

 



Šestnáctka týmů, které si v prosinci v Rize zahrají o titul mistra světa, je celistvá. Doposud 14 kvalifikovaných celků doplnily o tomto víkendu Kanaďané a Američané, kteří v americké zóně přehráli posledního přihlášeného účastníka Jamajku. Ve vzájemném duelu rivalů, jenž byl vyvrcholením turnaje v Olympijském tréninkovém centru v Colorado Rockies, se radovala Kanada.

Oba postupující favorité si nejprve zatrénovali proti Jamajce. Exotický celek vedený českým koučem (autor článku) dorazil pod zasněžené štíty Skalnatých hor s pouhými 6 hráči do pole a ze svého druhého pokusu dostat se mezi světovou elitu odjížděl se shodnými prohrami 1:27.

V duelu o nadvládu nad kontinentem se střetli 2 švédští trenéři. A krajana Joela Olofssona přemohl vicemistr světa z Prahy Alexander Bodén na kanadské střídačce. Ten sice postrádal někdejšího forvarda Králova Dvora Joela Inouyeho, jenž na cestu neměl dostatek peněz, a na kvalifikaci přivezl pouhých 7 hráčů se zkušenostmi ze světového šampionátu, ovšem noví hráči ukázali potenciál. Teprve 17letý Felix Robillard naznačil, že může být velkou postavou reprezentace.

V americké sestavě zářil vytáhlý obránce Maurin Rüegg, který ve švýcarské NLA nastupuje za tým Waldkirch-St. Gallen a byl to on, kdo se podepsal pod úvodní 2 branky svého týmu. Krátce po polovině zápasu bylo skóre 2:2 a domácí celek 5 a půl minuty před koncem dotáhl i ztrátu 2:4. Vzápětí však inkasoval 2 direkty během minuty a v závěrečné powerplay už jen snížil na konečných 5:6.

Seznam účastníků MS (rozdělení do košů podle aktuálního žebříčku IFF)

Švédsko, Finsko, Švýcarsko, ČESKO
Lotyšsko, Norsko, Německo, Estonsko


Slovensko, USA, Dánsko, Kanada
Polsko, Austrálie, Singapur, Thajsko


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*