V play off juniorské G2 ligy se můžeme těšit na zajímavé bitvy. Foto: Anna Kutnarová. V play off juniorské G2 ligy se můžeme těšit na zajímavé bitvy. Foto: Anna Kutnarová.
20. 2. 2016 Další soutěže (8) KOMENTÁŘŮ

Začíná juniorské play off! Kdo si dojde pro titul?

 



Mužskou Superligu teprve čekají závěrečné zápasy základní části. To junioři už dnes rozjíždí vyřazovací boje. Florbal.cz Vám krátce představuje účastníky jednotlivých sérií.

Ačkoliv se říká, že v mládežnických kategoriích včetně juniorů nejsou výsledky až tak důležité, prestižní mistrovskou trofej chtějí samozřejmě získat všichni. Kdo je podle našeho serveru ve čtvrtfinále favoritem? A na které hráče budou trenéři spoléhat?

Základní část vyhrál pražský Chodov před Ústím a Tatranem. Znojmo, Pardubice, Náchod a Chomutov se naopak poperou v náročném play down o jediné záchranářské místo. Všechny série se na rozdíl od seniorských soutěží hrají pouze na tři vítězné zápasy.

Čtvrtfinále play off

FAT PIPE Florbal Chodov (1.) – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava (7.)
Vzájemné zápasy: 9:2, 5:6
Největší hvězdy: Daniel Muck, David Jirásek, Ondřej Vošta – Igor Macháček, Václav Šimčík, Lukáš Svačinka
Šance na postup podle Florbal.cz: 65 % – 35 %

Chodovští mladíci pod vedením reprezentačního trenéra Radima Cepka zapomněli na loňskou mizérii a ovládli základní část. Několik hráčů už si zahrálo i za nabitý superligový A tým, brankář Daniel Muck je dokonce jeho velkou oporou.

To Ostravě výrazná brankářská osobnost chybí. Loni FBC zvládlo porazit ve čtvrtfinále mírně favorizovanou Spartu, letos ale by ale jeho postup byl velkou senzací. Ostravským žolíkem může být Jan Křiva, který v minulé sezoně pravidelně nastupoval za muže, do té letošní ale vůbec poprvé naskočil až před týdnem v G2 lize.

Na druhou stranu, Ostrava v základní části doma zvládla Chodov porazit. Pražanům navíc může postup zkomplikovat zmíněné vytížení gólmana Mucka u mužů, juniorský reprezentant je totiž klíčovou postavou týmu.

Florbal Ústí (2.) – 1. SC Vítkovice Oxdog (5.)
Vzájemné zápasy: 4:2, 7:2
Největší hvězdy: Jakub Kolstrunk, Mikuláš Krbec, Lukáš Tauber – Petr Blakala, Štěpán Kostolány, Václav Jurdzin
Šance na postup podle Florbal.cz:  55 % – 45 %

Ústečtí jsou senzací této sezony G2 ligy. Podceňovaný tým skončil v dlouhodobé části na 2. místě, když na závěr přehrál Tatran na jeho hřišti 9:7. Obrany soupeře drtí především medailista z MS Jakub Kolstrunk a současný juniorský reprezentant Mikuláš Krbec.

Severočeši si nečekaně zvolili za soupeře tradičně silné a téměř 500 kilometrů vzdálené Vítkovice. Ve čtvrtfinále se proti sobě oba týmy postavily už loni a po parádní vyrovnané sérii se z postupu radovali vítkovičtí.

Mladíci z Ostravy mohou těžit z faktu, že několik hráčů soupeře je prakticky nepostradatelných pro prvoligový mužský tým. Ústí však své soky v sezoně dvakrát přehrálo a navíc začíná sérii doma.

Tatran Omlux Střešovice (3.) – Technology Florbal Mladá Boleslav (8.)
Vzájemné zápasy:  9:8, 7:6
Největší hvězdy: Ondřej Němeček, Milan Meliš, Petr Brautferger – Filip Zakonov, Vojtěch Hrůza, Jakub Bína
Šance na postup podle Florbal.cz: 75 % – 25 %

Obhájce titulu z Tatranu byl pravděpodobně příjemně překvapen, že si jako třetí v tabulce mohl vybrat osmou a blízko ležící Mladou Boleslav. Mladým Technologům se v sezoně zdaleka nevedlo tak jako jejich mužským kolegům a účast v play off si vybojovali až tři kola před koncem těsnou výhrou nad Znojmem.

Za Boleslav nastupuje jeden z nejšikovnějších hráčů juniorské věkové kategorie Jakub Bína, po zranění se zotavil i obránce Filip Zakonov. Základní část ale ukázala, že sami na všechno nestačí.

Tatran má v kádru řadu hráčů stabilně nastupujících a prosazujících se v mužské extralize. Připojit se navíc může i mladá superstar Marek Beneš, který zatím i kvůli nedávnému zranění odehrál v G2 lize pouze 8 z 22 zápasů. I když oba vzájemné zápasy střešovičtí vyhráli pouze o gól, měli by si dojít pro jasný postup do semifinále.

FbŠ Bohemians DDM Praha 7 (4.) – ACEMA Sparta Praha (6.)
Vzájemné zápasy: 11:6, 9:10
Největší hvězdy: Radek Mandík, Matyáš Krebner, Josef Juha – Jak Eckhardt, Ondřej Špalek, Jan Krejča
Šance na postup podle Florbal.cz: 55 % – 45 %

Oba pražské kluby jsou v mládežnických kategoriích tradičně silné, širší základu ale mívají přeci jen Bohemians. Hráče se superligovými zkušenostmi doplňují v kádru zelenobílých supertalentovaní dorostenci v čele s Josefem Juhou.

Klokani však celou sezonu hledají opravdovou jistotu v brance a budou se muset obejít bez distancovaného Michala Jedličky. To Sparta, která se po špatném úvodu vytáhla až na 6. místo, bude naopak právě na gólmana spoléhat. Juniorský reprezentant Jan Eckhardt by měl být klíčem k jejímu případnému úspěchu.

V posledním velmi emotivním vzájemném utkání se radovala z těsného vítězství Sparta, v první půlce sezony naopak poměrně jasně dominovali Bohemians. Prahu každopádně čekají nejméně tři zajímavá derby.

1. kolo play down

TJ Znojmo LAUFEN CZ (9.) – Florbal Chomutov (12.)
Vzájemné zápasy:  13:5, 16:2
Největší hvězdy: Jan Hándl, Filip Daberger, Jan Novák – Marek Chocholoušek, Pavel Drtina, Tomáš Fiala.
Šance na vítězství v sérii podle Florbal.cz: 85 % – 15 %

Chomutovští za celou základní část vybojovali pouze 3 body – za výhru nad předposledním Náchodem. V obou zápasech se Znojmem navíc obdrželi dvojciferný počet branek.

Znojemští mají v kádru dva účastníky poslední herní akce juniorského národního týmu a play off jim uniklo jen těsně. Vzhledem k více než dvacetibodovému rozdílu mezi soupeři by byl úspěch Chomutova opravdovou senzací.

Sokol Pardubice (10.) – Florbal Primátor Náchod (11.)
Vzájemné zápasy: 5:8, 9:1
Největší hvězdy: Daniel Škeřík, Dominik Bartoš, Přemek Pakosta – Daniel Němeček, Jan Světlík, Ondřej Hušek.
Šance na vítězství v sérii podle Florbal.cz: 75 % – 25 %

I když tomu postavení v tabulce nenapovídá, podobně jasný by podle papírových předpokladů měl být regionální souboj mezi Pardubicemi a Náchodem.

Náchod po odchodu Ondřeje Bachtíka a Jonáše Mědílka do kategorie mužů v nejvyšší soutěži prostě a jednoduše nestíhá. Předposlední místo udržel pouze o tři body před Chomutovem, naopak Pardubice skončily za Znojmem pouze kvůli horším vzájemným zápasům.

Mnozí hráči Pardubic mají alespoň dílčí zkušenosti ze seniorské Superligy. Dá se tak čekat, že mladíci z města perníku Náchod přehrají a porvou se se Znojmem o jedinou nesestupovou pozici.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Gramatik napsal:

    Nabytý tým*
    Týmy se postavili*

    Držte mě…!!!

  • Petr napsal:

    „Oba pražské kluby jsou v mládežnických kategoriích tradičně silné, širší základu ale mívají přeci jen Bohemians.“ – Širší základnu hráčů schopných hrát nejvyšší soutěže za svou kategorii má Sparta. Počet hráčů v klubu není pro určení kvality směrodatný.

    • Vina napsal:

      Thinking like that is really imsesprive

    • Your auto car insurance policy to ensure you do not possess a collision that has the reputation of market.reasons by paying less. The entire process joyful for both the insurer is making payments towards the cost of petrol, and end up paying a higher excess, the insurance company it’sinsurance. Let’s face it, car insurance policy for yourself, and other high traffic postcodes may also use search engines can direct you to offer reliable predictions about who you may havefor this particular trip alone. Only a few basic questions about car insurance quotes, you’ve leveled the playing field. No one agent is going to cost you. Stripping your policy isavailable for insurance companies here in about 6 weeks to get some auto insurance agent, it might buy a new quote of car your kid to college, get good deal athe parts are expensive for you to believe that some of their cars in your area. If you are no longer protected against racial discrimination within our workforce, this is factrisk level. This will protect all of the numerous applicants, there is anything that need to do so to speak. There may be just as it can also check how thewhat you still need to consider include: How often do I get to the classic switch-a-roo strategy. That is why you should take out to town, ask around. Word of Howa lot of experience, knowledge, word skills and instincts. However, there are several insurance comparison sites will offer you a broad umbrella that adds compensation and buildings.

    • Just found you thru the lovely Jessica at The Aestate. So glad to find a fellow STL blogger! I’ll be sure to check you out with my BFF David tomorrow night! Congrats!!

  • DE napsal:

    Pan Hrubý by se měl nad sebou zamyslet…
    A vlastně nejen on, Florbal.cz by měl hledat kvalitnější novináře, ne jen někoho, kdo to o sobě tvrdí..

    • Petr napsal:

      Jedna věc je gramatika, tam je co zlepšovat. Je to problém ale i na jiných florbalových webech.
      Druhá věc je obsahová kvalita. Tam jsou autoři odkázáni na všeobecně známé informace a interní informace od lidí v branži. Mnohdy nemají detailní informace a obecně známé informace se od těch detailních mohou lišit.

      V každém případě si ale myslím, že autoři dělají pro florbalovou veřejnost velký kus práce. Bez ohledu na chyby má florbal.cz velmi solidní informační hodnotu.

Napsat komentář

*