Vinohrady s Olomoucí jsou týmy, které mají po tomto kole asi největší důvod k úsměvu. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
21. 2. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Olomouc se rázně přihlásila do boje o play off, Vinohrady vyhrály potřetí v řadě

 



Zdá se, že odepisovat Olomouc po ztrátě na Vinohradech bylo předčasné. Svěřenkyně Alice Pavlíkové totiž přivezly tři body z palubovky pražského ELITE a vzhledem k losu, kdy je čeká jednoznačně nejpřijatelnější soupeř v podobě FBC Ostrava, se kolo před koncem základní části staly žhavými adeptkami na play off. Ostrava nedobrovolně prodloužila vítěznou sérii Vinohrad, kterým v ČPP Aréně podlehla 6:7.

Olomouc nebyla v ideální pozici, jenže po výhře 3:2 na půdě pražského ELITE to rázem neplatí. Svěřenkyně Alice Pavlíkové podaly disciplinovaný výkon podpořený skvělým výkonem brankářky Tomšové. Pražanky naopak ukázaly, že v patrně nejméně vhodný moment sezony procházejí herní krizí. Super výkon gólmanky i celého týmu nám přinesl vytoužené tři body. O play off se ještě popereme,“ vyhlásila hrající trenérka Olomouce.

V posledním kole se utkají s Ostravou, před domácím publikem a kromě výhry z Prahy budou určitě povzbuzeny také speciální akcí, o které jsme informovali. Navíc Ostravanky nepřijedou v pohodě, proti Vinohradům spálily několik jasných šancí a produktivní soupeř je za to vytrestal porážkou 6:7. „Pro nás to byl důležitý zápas v tom smyslu, získat nějaké sebevědomí do rozhodující fáze sezony. Jsme rádi, že jsme konečně vstřelili nějaké branky a že jich nebylo málo,“ pochvaloval si kouč Pavel Doubek.

Liberec proti Bohemians pokazil první třetinu, dokázal se ale vrátit zpět do utkání a po menší gólové přestřelce se do třetí třetiny šlo za stavu 4:3 pro klokanky. Rozhodující úskok do vedení 9:4 předvedly svěřenkyně trenérů Backmana, Vojáčka a Kratochvíla mezi 43. a 50. minutou, přičemž nakonec utkání vyhrály 9:5. „Je fajn, že jsme dali nějaké branky, přesto je v útoku co zlepšovat. Výsledek bereme,“ hodnotil utkání Jan Kratochvíl.

Elitní trojice, tedy Vítkovice, Chodov a Herbadent, potvrdila své vedoucí postavení a všechny tři celky zvítězily. Nejvíce se nadřely Vítkovice, kterým dlouho odolávala skvělá Nikola Příleská a o konečném vítězství 7:1 rozhodly až dílčí výhrou 5:0 v poslední části. „Těžké utkání, ve kterém bylo vidět, že domácí bojují o body,“ hodnotil zápas trenér Vítkovic Jiří Velecký.

Herbadent s Chodovem své soupeře rozstříleli: Tým okolo Denisy Billé s Luciou Košturiakovou zvítězil nad Jičínem 10:1, jedinou úspěšnou střelkyní hostí byla Andrea Satýnková. „Škoda tutových šancí, které jsme neproměnili. Holkám by se mohlo od začátku hrát líp,“ hledal chyby Tomáš Kodiš.

Tatran sice bojuje o play off, jenže horší los si na závěrečná dvě kola nemohl přát: nejprve se totiž v neděli postavil Chodovu, za týden jede do Vítkovic. V malém pražském derby podlehl soupeři 0:14, hned na polovině branek se podílela Eliška Vrátná (4+3). „Z naší strany hezké utkání, plné kombinačních a nátlakových akcí, takže platné také po kondiční stránce,“ pochvalovala si Michaela Marešová.

Výsledky 21. kola Extraligy žen

Liberec – Bohemians 5:9
Židenice – Vítkovice 1:7
ELITE – Olomouc 2:3
Ostrava – Vinohrady 6:7
Herbadent – Jičín 10:1
Tatran – Chodov 0:14


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*